רוטב צ'יפוטלה – הסוד שמעלה את כל המנות לכדי חוויה מדהימה
רוטב צ'יפוטלה הוא אחד מאוצרות המטבח המקסיקני, כזה שיכול להפוך כל מנה למעלפת ולממכרת. הוא מתבל עם טעמים מעודנים של פפריקה מעושנת וחריפות שמשאירה לנו טעם של עוד. כשאנחנו אוכלים רוטב כזה, זה כאילו שאנחנו חווים את המקסיקו בכל ביס, בין אם זה בסלט, בבשרים או אפילו בטאקו. מדובר ברוטב שמוסיף עומק וטעם לכל תבשיל. אז למה לא להכין אותו? לא תאמינו כמה זה פשוט!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנת רוטב זה מספיקה לכ-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, כדאי לדעת שהרוטב הזה נעים מאוד להכנה, והוא מצריך רק כמה רכיבים זמינים, אבל את התוצאה אי אפשר להשוות לדבר אחר. יש מה להפציץ במתכון הזה!
- 4-5 פלפלוני צ'יפוטלה משומרים (או לפי הטעם)
- 2 כפות רוטב אדום (קיץ או סרירצ'ה)
- 1/2 כוס שמן זית
- 2-3 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- קורט מלח
- קורט סוכר (תוספת נחמדה לאיזון הטעמים)
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לגלות את הדרך הפשוטה ליצור את הרוטב הזה. עם כמה צעדים פשוטים, תגיעו לתוצאה מטריפת חושים.
- ראשית, נתחיל בלחתוך את הפלפלוני צ'יפוטלה לקווים דקים.
- נשפוך את שמן הזית לתוך קערה גדולה.
- נוסיף את הפלפלונים הקצוצים, רוטב האדום, שום קצוץ ומיץ לימון.
- נערבב היטב עד שהתערובת homogenous.
- נוסיף מלח וסוכר ונערבב שוב.
- טועמים ונתאים את התיבול במידת הצורך – אפשר להוסיף עוד פלפלוני צ'יפוטלה או מלח!
- מעבירים את הרוטב לכלי אטום ומניחים במקרר למשך 30 דקות לפני השימוש כדי שהטעמים יתמזגו.
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, פשוט החליפו את הרוטב האדום ברוטב טבעוני אחר, ושימו לב לשימוש בפלפלוני צ'יפוטלה משומרים. ואם אתם רגישים לגלוטן – אל תדאגו, כל רכיב פה הוא טבעי ובלי גלוטן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המגוון של תוספות ושדרוגים הוא כמעט אינסופי, ואפשר לשדרגו לפי ההעדפות האישיות שלכם. תוכלו לנסות להוסיף לתערובת עשבי תיבול כמו כוסברה קצוצה או פטרוזיליה עבור טוויסט מרענן. אפשר גם לשים לב לשדרוגים עם פירות כמו אננס או מנגו, שמוסיפים מתיקות חמצמצה מדהימה לרוטב. וכמובן, אם אתם חובבי גבינות, גבינת פטה יכולה לשדרג את המנה פלאים.
שאלות ותשובות
מהו מקור השם "צ'יפוטלה"?
צ'יפוטלה הוא שם המגיע מהשפה האצטקית, ובסיסו הוא ב"צ'יפוטל" – פירושו "פלפל מעושן". מדובר באחד הפלפלונים המשומרים הפופולריים במקסיקו, שמשדרגים כל מיני מנות.
האם ניתן להשתמש בצ'ילי חריף אחר?
אף על פי שהצ'יפוטלה הינו השחקן הראשי, בהחלט ניתן להשתמש בשילובים עם צ'ילי חזקה יותר כמו ג'לפון או אסידו.
האם זה מתאים לילדים?
בפועל, ההמלצה היא להתחיל בקטן, ולראות עד כמה הילדים מגיבים לחריפות. אפשר גם להפחית את כמות הצ'יפוטלה ברוטב אם רוצים משהו פחות חריף.
כמה זמן ניתן לשמור את הרוטב במקרר?
אם אתם שומרים את הרוטב בכלי אטום, אפשר לשמור אותו במקרר למשך שבועיים, אבל לא בטוחים שיהיה לכם את הסבלנות לחכות כל כך הרבה זמן.
האם אפשר להכין את הרוטב ביום קודם?
בהחלט, בהרבה מקרים הוא אפילו טעים יותר למחרת, כשכל הטעמים מתמזגים היטב.
איזה מנות מומלץ להגיש עם הרוטב?
ניתן לשדרגו כמעט כל מנה, מבשרים וצלעות, דרך סלטים ועד טאקוס פלאפל. אנחנו אוהבים לשים את זה על טוסטים עם אבוקדו.
האם אני יכול להכין אותו בתוספות שונות?
כמובן! הרוטב מוכן בקלות עם מגוון תוספות כמו כרוב כבוש, אגוזי לוז קצוצים או עגבניות קצוצות.
איך אני יודע אם הרוטב שלי חריף מידי?
הרגישו את הטעמים כמובן, בהתחלה טועמים קצת, ואם מצאתם שזה חריף מדי, אפשר לאחר מכן להוסיף מעט שמן זית או גבינה להגבלת החריפות.
האם אני יכול להשתמש בצ'ילי טרי?
בהחלט! אם אתם אוהבים את הטעמים הטריים, צ'ילי טרי בהחלט יתן לכם טוויסט מעניין – פשוט תבשלו אותו קלות על מחבת מאש גבוהה.
לאיזה סוגי אוכל זה מתאים?
זהו רוטב מאוד מגוון, ולכן הוא יכול להתאים למגוון רחב של מאכלים: מנות בשר, סלטים,תפוחי אדמה אפויים או עוף צלוי.
לאחר שערכתם את כל השלבים והכנתם את הרוטב, אתם הולכים ללקק את האצבעות! שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי מי לא אוהב רוטב צ'יפוטלה משגע? הגיע הזמן לפרסם את היצירה הקולינרית שלכם ולהנגיש אותה לכל אחד ואחת!