רוטב עגבניות לפסטה שלא תשכחו להכין

"`html

איך להכין רוטב עגבניות לפסטה

אם יש משהו שלא ניתן לעמוד בפניו, זה רוטב עגבניות שמעלף את הפסטה לצד כחלה רכה ונימוחה. זהו מתכון שהוא לא רק מדהים, אלא גם משגע ומשיב לחיים כל מנה של פסטה, וזה נכון גם לפסטות שממרצות אותנו לחזור שוב ושוב למטבח. אז אם אתם מוכנים לגלות את הסוד לרוטב עגבניות המושלם, כזה שאפשר ללקק את האצבעות ממנו, המשיכו לקרוא! מיד נראה כיצד ניתן להכין את הרוטב המושלם שיעשה לכם חגיגת טעמים.

זמן הכנה ודרגת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נחשוף את הסודות שמקנים לרוטב שלנו את הטעמים העשירים והממכרים. לכל אחד מהרכיבים שלנו יש תפקיד מרכזי בעיצוב הטעם ובריח:

  • 3 כוסות עגבניות קצוצות (אפשר טריות או קופסת שימורים)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר (כדי לאזן את החמיצות)
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום יבש (אופציונלי)
  • 1/2 אלו טרי או חריצי פריזאי (למי שאוהב פריכות)

אם אתם תמיד מחפשים גרסה טבעונית, האלטרנטיבה היא להמיר את השום בשום קלוף ואז לגרר אותו. הרוטב הזה פשוט משגע גם בלי חלב.

שלבי ההכנה

יצאנו לדרך! כעת נכנסו לשלב ההכנה, שבו נרחיב על כל פעולה שתניב את התוצאה האגדית של הרוטב שלנו:

  1. בטוסטר או במחבת, נחמם את שמן הזית על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן אותו עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו.
  3. נשים את השום הכתוש ונטגן למשך דקה נוספת בזהירות, שלא יישרף.
  4. נוסיף את העגבניות הקצוצות ונערבב היטב.
  5. נתבל במלח, פלפל, סוכר, אורגנו ובזיליקום אם בחרנו לשים.
  6. נבשל על חום נמוך למשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  7. נטעים את הרוטב ונוסיף את החריצים אם בחרנו בהם.

נשמע מדהים, נכון? חשוב להימנע מבישול יתר, אחרת יהיו לנו עגבניות משוגעות.

שדרוגים ותוספות אפשריים

רוטב העגבניות שלנו הוא מצוין כפי שהוא, אבל אם תרצו להפתיע את האורחים או את בני המשפחה, ישנן מספר דרכים לשדרגו:

  • אפשר להוסיף פטריות פרוסות טגנות למשך חמש דקות לפני שמוסיפים את העגבניות, זה יתן טעם ועניין.
  • לגירסה חריפה, הוסיפו מעט פלפל ירוק חריף קצוץ בשלב הבצל.
  • עם בשר טחון – למי שמעוניין, פשוט מטגנים את הבשר לפני הוספת הבצל.
  • אם אתם רוצים ללטף את החיך עם גבינת פרמזן מעל, זה נהדר!

בתכנון חוויה קולינרית מושלמת, שמרו את הרוטב הזה עסיסי ומצוין – אנחנו מדברים כאן על כיסים של טעמים המתמזגים יחד.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הרוטב טרי לאורך זמן?
פשוט שמים אותו בקופסה אטומה במקרר. הכי טוב אם תשתמשו בו תוך כמה ימים, אבל אפשר גם להקפיא אותו.

אפשר להשתמש בעגבניות קפואות?
העגבניות הקפואות יכולים להיות מאוד טובות ועדיין יעשו את העבודה. פשוט שמים אותן לאחר כניסת הבצל והצורה שווה.

מה לעשות אם הרוטב שלי יוצא חמוץ מדי?
מוסיפים עוד כפית סוכר ואורחים ירגישו את השמחה בצלחת!

איך מקשרים רוטב עגבניות עם קמח קישוא?
הקישוא מתמזג נהדר ברוטב העגבניות, ומקנים טקסטורה רכה – תוספת נהדרת לשומרי משקל!

מה לעשות אם הרוטב לא סמיך מספיק?
מאפשרים לו להתבשל על חום נמוך עוד כ-10 דקות נוספות תוך ערבוב.

האם ניתן להשתמש בהרבה סוגי עשבי תיבול?
חד משמעית! בהחלט אפשר לערבב את הבזיליקום עם רוזמרין או תימין, זה מצויין.

האם ניתן להכין את הרוטב במיקרוגל?
כן, פשוט הכניסו את כל החומרים לקערה מתאימה והפעילו על חום גבוה כדקה אחרונה.

מה מתאים לצד הרוטב הזה?
פסטה מכל סוג, אורז או אפילו לחם קלוי וללקק את האצבעות!

איך מתאימים רוטב לצמחונים?
בהשתמש באורז במקום פסטה ואפשר לשדרגו עם ירקות קלוים.

האם ניתן להשתמש ברוטב הזה גם לשימושים אחרים?
בהחלט! הוא נהדר גם כמילוי לפיצה, בתבשילים ומנה אחרונה.

אם אהבתם את המתכון מדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות. זה לחלוטין דבר שיש לשתף, ובמיוחד בנוגע לרוטב עגבניות של הנסיון האישי שלי, הוא בלתי נשכח!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​