בצל ממולא בשר ניקי ב
כשהמעבותים המהבילים של המטבח מתערבבים בריח החם של החמאה השמנונית והממכרת, מתחיל המסע שלנו לעבר המנה המדהימה הזו – בצל ממולא בשר. זו המנה של סבתא, זו המנה שתמיד כולנו רוצים, תמיד על השולחן בפסח, בשבתות, ואפילו באירועים משמחים. שפה כזו קוסמת שאי אפשר לעמוד בפניה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבצל הממולא המושלם, נזדקק לרכיבים מעניינים, אבל לא מפחידים. הבסיס הוא בצל, ומה יותר טוב מבצל גדול ועסיסי שיחזיק את תוכנו בתוכו? בואו נצא לדרך:
- 4 בצלים גדולים
- 500 גרם בשר טחון (בקר או כבש)
- 1/2 כוס אורז (אפשר להשתמש באורז לאוהבי הבריאות)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כוסות מים (או כמו שצריך לבישול)
- שמן זית לטיגון
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים טבעונים? רוצים לגרום למנה להיות בריאה יותר? יש פתרונות! במקום בשר טחון, אפשר להשתמש בטופו או במאה במילוי ירקות קצוצים ואורז מלא. אפילו אפשר לשלב קטניות כמו עדשים שחורים לשדרוג הטעם!
שלבי ההכנה
לאחר שאספנו את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל בהרפתקת הבישול!
- חותכים את הקצה התחתון של הבצלים כדי שיסבירו טוב.
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הבצלים 10 דקות עד שיירך רכים.
- מסננים את הבצלים ומניחים להם להירגע.
- בינתיים, מקפיצים את הבצל הקצוץ והשום עם שמן זית עד שהם מתרככים.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון, האורז, הבצל המוקפץ, ביצה ותבלינים.
- ממתינים עד שהבצלים התקררו, ומתחילים למלא כל בצל בתערובת הבשר.
- מניחים את הבצלים הממולאים בסיר שטוח עם מים, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך שעה.
- ניתן לשקשק מידי פעם את הסיר כדי שהכל יתבשל בצורה שווה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם מרגישים הרפתקנים, תוכלו להוסיף לתערובת הבשר קונפי שום שיוסיף טעם עז ומיוחד. כמו כן, שדרוגים כמו רוטב אדום על פני הבצל הממולא מרטבים אותו לפינוק על ידי טעמים שונים כגון קימל, כמון, או אפילו טחינה – זה משגע! ואפילו גבינת פטה מעל במשך דקות אחרונות בבישול יכולה להיות פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להכין את המנה יום מראש?
בהחלט! אפשר להניח את הבצלים הממולאים במקרר ולאחר מכן לחמם בסיר בעדינות. המנה תיראה כאילו הכנתם אותה זה עתה.
האם יש צורך לחתוך את הבצלים לפני הבישול?
לא, אך אם הם חדים ואחידים יותר, אפשר לגלח קצת מהקצה התחתון שלהם.
למה לשים ביצה בתערובת הבשר?
הביצה משמשת כקשר, היא מחזיקה את כל החומרים יחד ומסייעת במרקם הנכון.
האם זה בסדר להשתמש בבשר עגל?
כמובן! אפשר לשלב בין בשר עגל או בשר טחון אחרים לפי ההעדפות האישיות שלכם.
האם אפשר לטגן את הבצל במקום לבשל אותו?
בהשראת המתכון שתף, אפשר להקפיץ בתור אלטרנטיבה. אבל האידיאלי למנה הוא בישול כדי להבטיח שהוא יתמזג עם הטעמים בנוחות.
מה לעשות אם אין לי שום?
אם אין לכם שום, אפשר להשאיר את זה החוצה. אם אתם רוצים לפצות על זה, אפשר לשים יותר בצל.
האם אפשר לשים בתערובת ירקות נוספים?
בהחלט! קישואים, גזר או אפילו פטריות יכולים להוסיף טעם ועשב חדש בתערובת הממולאת.
כמה זמן צריך לבשל את הבצל הממולא?
בישול של שעה נחשב לאידיאלי, אך מתן לו גישה לעוד חצי שעה עושה פלאים בהמרת העשבים לבשרים.
האם אפשר להכין את זה בגירסה ספציפית ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השמיטו את האורז והשתמשו בקינואה או אורז כוסמין.
מה להכין לצד הבצל הממולא?
סלט ירקות רענן או חלה חמימה יכולים להיות תוספות מצוינות, או שמא רטבים מעודנים כמו יוגורט יכולים להעניק חווית טעם אחרת.
אז מה שחשוב לזכור הוא, כשאתם מכינים את הבצל הממולא הזה, שאתם לא רק מכינים אוכל. אתם מכינים זיכרונות, סיפור למשפחה שלכם, והשקפת עולם על מהותה של ארוחה טובה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל מי שתכירו כי מדובר במשהו מדהים, הכי טעים שיש!