רוטב לסלט ירקות עם חסה שישווה צבע וטעם

"`html

רוטב לסלט ירקות עם חסה – טעם שיגרום לכם לרצות עוד ועוד!

כולנו מכירים את הסלטים המשגעים ולפעמים גם מתוסכלים מלהכין רוטב שיתאים להם. אז הדעו אליכם, רכיבי הסלט שלכם לא צריכים להיות הכוכבים הבלעדיים של המנה! רוטב טוב הוא זה שיכול לעשות את כל ההבדל. היום נכין רוטב לסלט ירקות עם חסה שיהיה פשוט מדהים, ממכר ומעלף. כל מי שיטעם בו יקלל את עצמו על שהוא לא הכין כמות כפולה, כי זה באמת עושה חם בחשק. מי זקוק לדיאטה כשאפשר לשים עוד קצת רוטב?!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק עבור: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לדרך ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך לרוטב האגדי הזה:

  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית דבש או סירופ אגבה (לגרסה טבעונית)
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • מלח ים לפי הטעם
  • רבע כפית כמון טחון (אופציונלי)
  • שפע של פלפל שחור
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (למראה מרענן)

כמובן שזו רק ההתחלה, אפשר לשדרג את הרוטב הזה בן רגע עם תוספות שונות כמו בזיליקום או רוטב סויה, ככה שהשמים הם הגבול!

שלבי ההכנה

השיטה להכנת הרוטב חברותית, מהירה ופשוטה! אז בואו נתחיל:

  1. בקערה בינונית, נניח את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש, חרדל והשום.
  2. נטפח הכל עם מטרפה או מזלג עד שהתערובת תתמזג יחד.
  3. נוסיף מלח, פלפל וכמון, ונערבב שוב.
  4. לאחר מכן נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, זה מוסיף צבע וטעם מדהים.
  5. נתקן את התיבול בהתאם לטעם האישי שלנו – אולי עוד מלח או סוכר לילדים?
  6. נניח לרוטב לשבת כמה דקות כדי שכל הטעמים נספגים היטב.

רוטב מוכן – מתי בעצם נכנס לחסה עם ירקות? ובכן, הוא פשוט עושה את זה!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כבר אמרנו שהשמים הם הגבול? יש המון דרכים לשדרג את הרוטב הזה ולהעביר אותו לרמה של איכות מסעדות!

  • אפשר להוסיף שמן שומשום לרוטב כדי לקבל טוויסט אסיאתי.
  • ממש בוריאציה של הנוסחה, אפשר להחליף את הלימון בחומץ בלסמי או חומץ תפוחים.
  • לבריאות – אפשר לבחור בשמן קוקוס או שמן אבוקדו במקום שמן זית.
  • נשמע שיגעון? אז ככה – נסו להוסיף טחינה בנדיבות, ואם תוסיפו מים חמים הרוטב ייצא יותר סמיך!

שאלות ותשובות

כמה זמן הרוטב מחזיק במקרר?

הרוטב הזה מחזיק במקרר 3-4 ימים. פשוט שימו אותו בבקבוק זכוכית, כך תשתמרו את הטעמים שלו כמו שצריך.

האם ניתן להשתמש בכל סוג ירקות?

בהחלט! הרוטב הזה הולך מצוין עם חסה, עגבניות, מלפפונים, גזר, בצל, חצילים – ברגע שהירקות טריים, הרוטב שלך ישכיח מהם את כל המכשולים!

האם אני חייב להשתמש בלימון?

לימון מוסיף חיות לרוטב, אך אם אתם לא אוהבים, אפשר להחליף אותו בחומץ כלשהו או לשים מעט מיץ תפוזים.

האם אפשר להכין רוטב מבלי שום?

אין בעיה! אתם טרולי שום או פשוט רוצים להקל על עצמכם? לשים פחות או לחלוטין להתעלם מהשום! הרוטב יהיה עדיין טעים.

איך תדעו אם הרוטב טעים לכם?

טועמים! כשהרוטב מוכן, אל תהססו לטעום ולתקן את התיבול לפי טעמכם. ברור שאתם יודעים מה טוב לכם.

האם אפשר להכין את הרוטב מראש?

בהחלט! מומלץ להכין אותו כמה שעות מראש. כך הטעמים יתמזגו ויתעצמו, תהיו בעננים.

רוטב מיועד לכל סלט?

למה לא? זה שידוך של דברים מושלמים! כל סלט שתקחו יהפוך להיות משגע עם הרוטב הזה.

האם יש גרסה טבעונית לרוטב?

כמובן! פשוט תשימו סירופ אגבה במקום דבש, ותהיה לכם גרסה באמת מדהימה.

מה תעשו אם הרוטב שומני מדי?

תמזגו את הרוטב עם עוד לימון או חומץ מתוחכם, זה יאזן את השומניות.

איך להגיש את הרוטב?

לשפוך בנדיבות על הסלט, להוסיפו לקוואקר, ולהרגיש את הניגודיה בין ירוק לחקלאי. זה ממש מתכון להצלחות!

אם נהניתם מהמתכון של רוטב הסלט המושלם הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! כל אחד חייב לטעום את המיץ החי הזה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​