רוטב לסלט חסה עם חרדל שיגניב אתכם לטעמים חדשים

רוטב לסלט חסה עם חרדל: טעם משגע ומיוחד

הידעתם שהרוטב לסלט יכול לשדרג כל מנה למשהו מדהים ומעלף? אם אתם אוהבים סלט חסה אבל חוששים שהרוטב הקלאסי לא ייתן את הפייר, אז הגעתם למקום הנכון! אנחנו הולכים לחשוף בפניכם מתכון לרוטב סלט חסה עם חרדל, שמבצע את השינוי המהמם הזה ומביא את כל הטעמים המיוחדים יחד. הוא ממכר כל כך שאפילו תמצאו את עצמכם לוגמים ממנו ישר מהרוטב. לא אחד, לא שניים, אלא המון בגדים ממשיכים להיכנס למכונה של מקסימום טועמים! היזהרו – אתם עלולים להתמכר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הסיומת של כל סלט היא הרוטב, ומכאן עולה שאלת הרכיבים. לרוטב המדהים הזה נידרש למספר רכיבים טעימים שיתחברו יחד ויפיצו את הטעמים הייחודיים:

  • 2 כפות חרדל דיז'ון איכותי
  • 2 כפות דבש (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
  • 3 כפות חומץ פירות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס טחינה גולמית (אפשר למי שאוהב)
  • מיץ מחצי לימון

בהחלט שווה להזכיר שהחרדל שמאפשר לנו את אותן טעמים משכרים, נוצר מבישול זרעים של צמח החרדל והוא מפורסם בזכות היכולת שלו לשדרג כמעט כל מאכל. אתם תופתעו לגלות כמה הוא יכול להיות אגדי בצוותא עם יתר המרכיבים.

שלבי ההכנה

כדי להגיע למרקם האוורירי שנראה כאילו עוטף כל לקט של חסה, נצטרך לעקוב אחרי כמה צעדים פשוטים:

  1. בקערה גדולה, מכניסים את כל רכיבי הרוטב: חרדל, דבש, חומץ, שמן זית, שום, מלח, פלפל, טחינה ולימון.
  2. מערבבים היטב בעזרת מטרפה או קצפת, עד שהרוטב מתאחד והשום מתפזר בתוכו.
  3. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אוהבים יותר חריף? הוסיפו טיפה עוד חרדל.
  4. ניקח סלט חסה טרי (רצוי חסה רומית או חסה עגל), חותכים ומניחים בקערה.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
  6. מעבר לכך, ניתן להוסיף תוספות אהובות כמו אגוזים קצוצים, פרוסות תפוח או גבינת פטה.
  7. מגישים עם לחם טרי בצד, כי אין דבר כמו טבילה ברוטב המהמם הזה!

גרסה טבעונית

כמובן שניתן להחליף את הדבש בסירופ מייפל כדי לשמור על מתכון טבעוני. הרוטב יישאר מעלף וטעים בדיוק באותה מידה!

שדרוגים ותוספות

אפשר לשדרג את הרוטב שלנו עם מרכיבים שונים על פי הרצון שלכם. למשל:

  • להוסיף פרוסות מנגו או אננס לקיץ למרענן.
  • זהב ופרוסות אבוקדו בשביל לחוש את המוקד הנכון ברוטב.
  • לשלב פסטו כדי להעניק רובד נוסף.
  • למומחי השום – להוסיף עוד שיני שום, אבל זה באמת תלוי באומץ של הסועד.

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום חומץ פירות?
אפשר להשתמש בחומץ בלסמי או אפילו במיץ לימון נוסף, תלוי בטעם האישי שלכם!

האם אפשר להכין את הרוטב מראש?
בוודאי! הוא אפילו טעים יותר אחרי שעומד במקרר לשעה או יותר.

האם אפשר לשים רוטב על סלטים אחרים?
חד משמעית, הוא ישדרג כל סלט ירוק או אפילו סלט ירקות קצוץ!

מה עושים עם שאריות הרוטב?
שמרו אותו בכלי סגור במקרר למספר ימים. הוא מצוין גם כדיפ עם ירקות!

האם זה רוטב בריא?
כן! בשילוב עם מצרכים בריאים כמו חומץ ושום, הוא נותן ערך תזונתי גבוה.

איזה סוגי חרדל מתאימים לרוטב?
ם חרדל דיז'ון מצוין אבל אפשר לשלב גם חרדל דבש לשיפור המתיקות.

האם ניתן לשים רוטב סלט במיקרוגל?
לא מומלץ, זה יהרוס את המרקם והטעם המיוחד.

איך אפשר להוסיף חריף לרוטב?
הוסיפו מעט פפריקה חריפה או אפילו כמה טיפות של סרירצ'ה, תלוי בכמה תעיזו.

מה ניתן להוסיף בסלט עם הרוטב?
תוספות מומלצות הן אגוזים, חמוציות, פרוסות גבינה בולגרית ופיסות חזה עוף.

האם אפשר לגרום לכך למשקה?
אוהבים ניסויים? הכניסו מים קרים, ערבבו ושתו את זה כברוט בטעימה ייחודית!

אז מה תאמרו? האם לא הגיע הזמן לנסות את המתכון הזה? שתפו אותו ברשתות החברתיות, שתפו את חברים ומשפחה ושתפו את החוויה שלכם, כי זה הכי טעים שיש!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​