קציצות עם תפוחי אדמה ואפונה – מנה מדהימה שמשגעת את החיך!
אין דבר יותר כיף מאוכל ביתי שמזכיר לנו את המטבח של סבתא. מנה זו, קציצות עם תפוחי אדמה ואפונה, היא אחת מהמנות המושלמות שמחברות אותנו עם הטעמים של פעם. כל נגיסה בקציצה נימוחה מזכירה לנו זיכרונות מתוקים מהילדות, כשכל הסביבה הייתה מתמלאת בניחוחות התיבול, והשולחן היה ערוך עם כל מה שצריך כדי לגרום לנו להתמוגג מרוב אושר.
והחלק הכי טוב? מדובר במנה שמאוד פרקטית. תוך מספר לא רב של צעדים פשוטים, ניתן להביא לשולחן קערה מלאה קציצות זהובות ואדמוניות, שנמסות בפה, משגעות את החיך ומספקות תזונה מאוזנת לכל המשפחה. אם אתם מחפשים מנה מדהימה, מעלפת וטעימה כמו של אמא, הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כשכבר יש לכם חשק למנה המדהימה הזו, בואו נבצע את רשימת הקנייה כדי שתהיה לכם חוויית בישול מושלמת!
- 5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס אפונה קפואה (או טרייה אם יש לכם)
- 400 גרם בשר טחון (עגל, עוף או טופו לגרסה צמחונית)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין בגרסה בריאה יותר או שיש לו רגישות לגלוטן, ניתן להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן (כמו קמח שקדים) ואפשר גם להחליף את הבשר בטופו או בבשר סויה עבור גרסה טבעונית. אם אתם אוהבים להשקיע בעשבי תיבול, = אין כמו הוספת פטרוזיליה קצוצה או כוסברה שיכולות לשדרג את המנה ולטפח את טעמיה!
שלבי ההכנה
וכעת, כשהאווירה מתחממת והמטבח מתמלא בניחוחות מדהימים, הגיע הזמן להתחיל! ההכנה קלה ופשוטה, כך שאין סיבה שלא תנסו גם אתם להכין את המנה הזו.
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים במשך 15-20 דקות, או עד שהן רכות.
- מסננים את תפוחי האדמה ומועברים לקערה. מועכים במועך תפוחי אדמה עד לתערובת חלקה.
- מלבישים את האפונה על התפוד המועך, יחד עם הבצל הקצוץ ותיבול המלח, הפלפל, הכמון, הפפריקה והכורכום.
- מוסיפים את הבשר הטחון והביצה ומערבבים עד שהכל מתמזג לרג'קט שהולם.
- מוסיפים את פירורי הלחם בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת לוחצת יחד.
- יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומשטחים מעט כדי שהן יטחנו בצורה אחידה.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני-גבוה ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות מכל הצדדים.
- מעבירים לנייר סופג כדי להפסיק את הספיגה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את הקציצות שלכם, למה לא לנסות להוסיף לקערת התערובת קוביות של גבינה צהובה? זה פשוט מעלף! תוספת של חרדל מבושל יכולה לתת לקציצות טוויסט מרגש, ואילו עשבי תיבול כמו נענע או תימין יכולים להעניק למנה טעם ייחודי שישגע את כל הסועדים על השולחן. והכי חשוב, אל תשכחו להגיש עם סלט ירקות רענן לצד קציצות אלו – השילוב פשוט אגדתי!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את הקציצות ללא בשר?
אפשר! ניתן להחליף את הבשר בטופו או בבשר סויה. כך תתקבל מנה בריאה וצמחונית, שתשמור על הטעמים המושלמים שלה.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בהחלט! אחרי טיגון, ניתן להקפיא את הקציצות בכלי אטום. כאשר תצטרכו, פשוט חם אותה במחבת. הניחוחות יחזירו את כולם למטבח המשתגע.
מדוע כדאי להוסיף ביצה לתערובת?
הביצה משמשת כחומר מקשר, כך שהקציצות לא יתפרקו במהלך הטיגון.
מהו הזמן המומלץ לטיגון הקציצות?
טיגון של כ-3-4 דקות מכל צד ימנע מהן להיבש ויבטיח שהן יהיו נימוחות בפנים.
איך אוכל לדעת מתי הקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע זהוב-חום מלמעלה. תשימו לב לריח הנפלא שמתפשט במטבח!
אילו רטבים מתאימים לקציצות?
רוטב חריף, רוטב עגבניות או אפילו צ'אטני יעניקו לקציצות שלכם את הטוויסט שהן זקוקות לו!
מה אם אני רוצה להוסיף ירקות נוספים לתערובת?
תוספת של קישוא מגורר או גזר תוסיף ערך תזונתי וכמובן, טעם מעולה!
האם ניתן לטגן את הקציצות בגריל?
בהחלט! אפשר להכין קציצות גם בגישת בישול על האש, פשוט עטפו אותן בנייר כסף וגלו בשמירה על גובה טמפרטורה למשל בתנור.
אני רוצה לבשל את הקציצות במקום לטגן, זה אפשרי?
כמובן! זה עשוי לקחת כ-30 דקות בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהן מתבשלות והן נראות אגדתיות.
איך נשמור על הקציצות רכות?
לבישול קציצות מזה זמן, אל תייבשו אותן יותר מדי על הלהבה. קציצה עם מעט מים תישמר רעננה ורכה.
אם גם אתם מתים על קציצות עם תפוחי אדמה ואפונה, אל תכללו את חבריכם! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות וישמחו גם אחרים מהמושלם הזה!