קציצות על האש – המהות המושלמת לבילוי מושלם
באמת, אין כמו ערב של קציצות על הגריל, הריח המשגע שהתפשט מסביב ושיחת החברים שמתפתחת ליד המנגל. לא משנה אם זה סופ"ש, חג או ככה סתם, פשוט אין דבר יותר אגדי מזה! קציצות שנמסות בפה, עם טעמים שמקפיצים את החיך ומרגשים כל ביס. עכשיו תדמיינו את זה – עם סלט מרענן בצד וטחינה מתובלת שעושה את כל ההבדל. ובכן, אתם לא צריכים לדמיין יותר, כי המתכון הבא ילמד אתכם איך להכין את הקציצות הכי טובות שיש! אתם תכינו קציצות על האש שיהיו משגעות, מדהימות וממכרות. אז בואו נתחיל!
זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | כמות מנות: 8-10 קציצות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 8-10 קציצות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסים לשלב של ההכנה, חשוב להכיר את המרכיבים שיבואו יחד כדי ליצור את הקציצות הכי טעימות שיש. שלא תחשבו שנשכח את הסודות של סבתא כשהכנו את המתכון הזה! תעשו מקום במטבח ובואו נצלול לתוך הרשימה:
- 500 גרם בשר טחון (יכול להיות עוף או בקר)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה, אבל מאוד ממכר)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קטן פנקו (או קמח לאפייה)
- תיבול: מלח, פלפל, כמון, פפריקה (שהנגיעות יפנקו את החיך)
- שמן שזיף או שמן זית להשקיה
אתם יכולים לשדרג את המתכון הזה גם לגרסה טבעונית! פשוט החליפו את הבשר בטופו או קישואים מרוסקים, זה יוצא על גבול המעלף, החלטה הכי טובה שהייתם יכולים לעשות.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולצלול לעבודה! פשוט תעקבו אחרי השלבים הבאים ותהיו על הכוונת להכין קציצות שאי אפשר לעמוד בפניהן.
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה (אם בחרתם להשתמש בה).
- טורפים את הביצה ומוסיפים אותה לתערובת.
- מפזרים את הפנקו ואת התבלינים, מערבבים הכל עד שהתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות בגודל כדור טניס ומניחים בצד.
- מחממים מחבת על אש גבוהה עם מעט שמן.
- מניחים את הקציצות במחבת, מצרפים עם כיסוי ופשוט מבשלים כ-5-7 דקות מכל צד.
- אם יש לכם גריל מוגן, אתם יכולים לגלגל את הקציצות על הגריל – התוצאה תהיה אפילו איומה פחות!
- כשמוכן, מגישים עם טחינה וסלט ירקות טרי.
תשאירו מקום ליצירתיות! יש לכם כמה טיפים לדברים מגניבים שאפשר להוסיף לקציצות אחרי שאתם כבר מעלים אותן מהכיריים?
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לנו את הבסיס המושלם, אתם יכולים להתפרע עם תוספות! רוצים להוסיף לבן? אולימפוס! אז שימו טיפה גבינת פטה בין הכדורים. רוצים להוסיף טוויסט חריף? זרקו פנימה צ'ילי קצוץ – זה יכול להיות משגע! קחו את הקציצות ושידרגו אותן עם מעט רוטב מתקתק לקראת הסוף, וכך תתבלו את השולחן כולו. יש לכם כמה בקבוקי רוטב מוכרים? תעשו חתירה! אפשר גם לשדרג את הסלט עם גרגרי רימון קצוצים שידגישו את כל מה שהכנתם.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על הקציצות שהכנו?
יש לשים את הקציצות בקופסה אטומה במקרר, כך הן יחזיקו מעמד כמה ימים (אם יש לכם תעוזה בריאותית הם לא יישארו יותר מיום). אם יש עודף, אפשר להקפיאן.
האם ניתן להכין מראש את התערובת?
בוודאי! אתם יכולים להכין את התערובת כמה שעות לפני. אם יש לכם יכולת לסחוב את הכדורים למנגל, זה יהיה אפילו יותר קל!
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם קציצות שהקפאנו?
מטגנים על מחבת או משאירים בתנור בחום נמוך עד שהן מחוברות היטב.
אם אני משתמש בטופו, האם חייבים תמיסות איכשהן?
לא חובה, אפשר לעצב את הקציצות כרגיל, רק יש לדאוג שהתערובת תהיה לא רטובה מדי.
מה ניתן להחליף בבשר?
אפשר להשתמש בכוסמת בושלה, טופו, או תערובות קטניות שהיא לא פחות אגדי.
אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
בוודאי! פשוט הניחו אותן על תבנית עם נייר אפייה וידעו את התנור ל-180 מעלות.
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
קציצות מוכנות משוגעות בצבע זהוב ואז לא שמולבנת – בדקו עם מזלג כדור או חתיכת בשר.
מהי הדרך הכי טובה למרוח טחינה?
פשוט ערבבו טחינה עם מעט מים, לימון, שום קצוץ ותיבול עד לדילול הרצוי – זה הכי טעים שיש!
האם ניתן לפזר תיבול לפני שמניחים על הגריל?
בהחלט! שלפנו?! יש שמווססים הומור בקציצות!
עבור איזה חג והאם קציצות מתאימות?
קציצות מתאימות בכל חג – במיוחד בסוכות או בשבתות, נסו ותראו איך כולם מתיישבים!
אז בנימה זו, אני שמעתי עליכם את סיפורי קציצות הדורגה! תנסו ותשתפו, אל תשכחו לספר לאנשים טובים מדהימים כמוכם על המתכון המעלף הזה! תגרמו לכך שהקציצות שלכם יהפכו לשיחת השולחן!