קציצות על האש בקלי קלות – המתכון המושלם!

מתכון קציצות על האש

בואו נדמיין את הסצנה: יום קיץ שמשי, ריח של מנגל באוויר, והקציצות של אמא או סבתא מתיישבות על הרשת והופכות למעדן בלתי נשכח. קצת חריף, קצת מתוק, נשיקות של טעמים שממכרים אתכם מהרגע הראשון. כשהקציצות הללו נוגעות בשפתיים, נעלמים כל החששות והדאגות – זהו רגע של אושר אמיתי! מתכון הקציצות על האש שלנו לא רק שיביא את החוויה הזו לשולחן שלכם, אלא גם יהפוך אתכם למטבחים מקצועיים תוך דקות. מעניין? אז יאללה, נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה נחוץ כדי להכין את הקציצות המדהימות הללו? קבלו את הרשימה המפורטת שתחסוך לכם זמן בגידול עכברים במטבח:

  • 500 גרם בשר טחון (רצוי עגל או תערובת של עגל עם טלה)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס מלח
  • 1/4 כוס כמון טחון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פתיתי לחם או קמח (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • תבלינים נוספים: כמון, Paprika, או כל מה שעושה לכם שמח בלב
  • קיסמים או שיפודים (כמובן!)

ועכשיו לשדרוגים! אפשר להוסיף לקציצות גבינת פטה למרקם משגע של גבינה נימוחה, או קצת צ'ילי חריף למי שאוהב את האש. וכמובן, אין כמו להוסיף עירית קצוצה או צנונית מגוררת כדי לקבל צבעוניות משגעת!

שלבי ההכנה

אז אחרי שהכנתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתעסק עם הידיים!

  1. במתקן נוח, ערבבו את הבשר הטחון, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הביצה והפתיתים יחד.
  2. הוסיפו את השמן זית והתבלינים, וערבבו היטב עד שהתערובת אחידה.
  3. טעם מעט מהתערובת ותוסיפו מלח ופלפל לשדרוג.
  4. קחו כמות מהתערובת וגזרו ליצירת קציצות בגודל של כדור טניס.
  5. השתמשו בקיסמים או שיפודים וחדרו לכל קציצה, אם יש צורך.
  6. מניחים את הקציצות על המנגל החם (או מחבת לצלייה) ומבשלים כל צד 5-7 דקות.
  7. בסיום בישול – הוציאו, אפשר להניח בצד למנוחה של 5-10 דקות.
  8. מגישים עם לחם שטוח, סלט ירוק ורוטב טחינה המדהים שלכם.

עד כאן, בואו נבין מה עושים לאחר מכן. בגמר הכנה, הן מתמזגות עם המון טעמים וצבעים. מה שמרשים עוד יותר, זה ששיטות שדרוג אפשריות אינסופיות!

שדרוגים ותוספות

כדי להפוך את המתכון למפגן טעמים, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:

  • לגוון במילואים: תוספת של ירקות קלויים כמו קישוא, בתנור או על המנגל.
  • רוטב פסטו או צ'ימיצ'ורי לעוד טעמים וכמה שיותר כיף.
  • מנה צמחונית אניני טעם? הכינו קציצות ירקות עם חומוס כאופציה מדהימה!
  • להשלים עם סלט גרגרי חומוס וטחינה לשדרוג הבריאותי.
  • להוסיף פרוסות אגזים על הפלנצ'ה בחצי שעה האחרונה כדי להנגיש חוויה משגעת!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הקציצות במקפיא?
בדיוק! תוכלו לשמור את הקציצות במקפיא לשימוש עתידי. פשוט הניחו אותן בקופסה אטומה ותקפיאו. כשתהיו רעבים, פשוט הוציאו והניחו על המנגל.

מה אם אני רוצה גרסה ללא גלוטן?
אין בעיה! פשוט השתמשו בקמח תפו”א במקום פתיתי לחם ותשמרו על טעמי הגן יחד.

כמה זמן אפשר לשמור קציצות במקרר?
קציצות סגורות קשות יכולות להחזיק במקרר 2-3 ימים. אך, אני ממליץ לא לחכות שאף אחד לא ירצה לשתף!

האם אפשר להכין קציצות קפואות?
בטח! הכינו את הקציצות כפי המפורט, והקפיאו אחרי. הן יהיו מושלמות במהלך הפעמים הבאות!

האם ניתן לשדרג את המתכון?
בהחלט! התרגלו לצרף לצלייה שלנו ירקות קלויים יחד עם הקציצות שבהם יהיו טעמים עזים ואור!

האם אפשר להכין את הקציצות בתנור?
כן, בהחלט! הפרידו על תבנית עם parchment paper באורך 12-15 דקות ב-200 מעלות צלזיוס.

איך יודעים שהקציצות מוכנות?
אם הם שחומות משני הצדדים ופריכות מבחוץ – הגיע הזמן להוציא!

מה אני יכול להגיש לידן?
מומלץ מאוד להגיש את הקציצות עם טחינה, סלטים או פיתות. תוספת מטורפת היא רוטב שום ושמן זית.

מה להוסיף כדי שיתאימו לתפריט בריאותי?
אילו הוספתם טחינה, חומוס או סלט ירקות טריים הם תוספות נהדרות לשדרוג הבריאותיות!

מה הקושי בהכנת קציצות נימוחות?
הסוד לקציצות נימוחות הוא לא לערבב יותר מדי את הבשר ולא להשתמש ביותר מדי פתיתים.

אחרי כל זה, רצוי שתשתפו את המתכון המדהים ברשתות החברתיות שלכם! הכינו את השולחן, קראו למשפחה, ושלחו להם את המתכון – הם ישמחו לגלות חדש מדהים של קציצות על האש! תהנו ואל תשכחו ללקק את האצבעות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​