קציצות עוף עם תפוחי אדמה – שילוב מושלם של טעמים
הגיע שלב שבו כולנו מחפשים את המתכון המושלם, שאפשר להכין בקלות, והוא גם טעים להפליא. קיציצות העוף עם תפוחי האדמה הללו בהחלט עונות על ההגדרה הזו. כשהריח של קציצות מטוגנות מתערבב עם תפוחי אדמה מתובלים, קשה לעמוד בפני הפיתוי. מה שיפה במתכון הזה הוא שהוא נגיש לכל אחד ואחת מכם וכולל מרכיבים שכבר יש לכם בבית. למה לא לנסות?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין קציצות עוף מושלמות שאנחנו לא יכולים להפסיק לאכול, נשתמש במרכיבים הבאים:
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגורדים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (או כל עשבים אחרים שאתם אוהבים)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר גם ללא גלוטן)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
הכנת המסה
אחת הבעיות שכולנו נתקלנו בהן כשמכינים קציצות היא שהן יוצאות יבשות או שהתפירות לא מתאימות. עם המתכון הזה, אנחנו נצליח להשיג קציצות רכות ונימוחות – מושלם!
שלבי ההכנה
וכעת, ניגש לשלב הכנת הקציצות. כדי לשמור על הפשטות והמיקוד, נשתף את השלבים אחד אחרי השני. זה יקל על כולנו:
- מכניסים את הבשר הטחון לקערה גדולה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה.
- שמים את הביצה באותו מכל ומערבבים היטב את כל המרכיבים.
- מוסיפים את פירורי הלחם, מלח ופלפל ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחת.
- מניחים לתערובת להתעבות כ-10 דקות.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מעצבים קציצות קטנות מהתערובת ומניחים במחבת.
- מטגנים כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
- מניחים את הקציצות על רשת מנייר סופג כדי לספוג את השמן.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כדי שהקציצות שלנו יהיו עוד יותר כוכבות, אפשר לשדרג אותן במספר דרכים:
- להוסיף קצח או שומשום מעל הקציצות לפני הטיגון.
- לנסות להחליף חלק מהבשר בעוף מעושן, לקבלת טעם מדהים.
- להגיש עם רוטב עגבניות או יוגורט על מנת ליצור שילוב העלף.
- להוסיף קמצוץ של כמון או פסטו למיקס לתוספת טעמים ממכרים.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
אחת האפשרויות היא להמיר את הבשר ההנחתי בקומץ של קופסת עדשים מבושלות או טופו מוחשי. התוצאה תהיה קציצות בריאות וללא בשר!
האם ניתן להכין קציצות מבלי לטגן?
בהחלט! אפשר לאפות את הקציצות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות כ-25 דקות לאפייה בריאה.
מה ניתן להגיש לצד הקציצות?
אפשר להציע אורז עם ירקות, פירה תפוחי אדמה או סלט ירקות קיץ מרענן.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
יש לאחסן את הקציצות בקופסה אטומה – הן יישארו טריות במשך 3-4 ימים.
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
אכן! ניתן להקפיא את הקציצות, ולחמם אותן במיקרוגל או בטוסטר אובן.
מה הכמויות הנדרשות להכנת קציצות לילדים?
אפשר להכין קציצות קטנות במיוחד ולבקש מהילדים לעזור בעיצוב.
למה חשוב להניח לתערובת להתעבות?
זו הדרך להבטיח שהקציצות יהיו אחידות ברכות שלהן ולא יתפרקו בטיגון.
מה לעשות אם התערובת ייצא רכה מדי?
אפשר להוסיף עוד פירורי לחם להקשיח את התערובת.
כיצד לדעת אם הקציצות מוכנות?
אם הקציצות מלמעלה בגוון זהוב, והן מתרככות מבפנים, זה סימן שהן מוכנות.
האם ניתן לכלול ירקות בתערובת?
בהחלט! אפשר להוסיף קישוא מגורר, גזר או כל ירק שתרצו.
עכשיו כשאתם יודעים להכין את המתכון המדהים והחגיגי הזה, למה לא לשתף אותו עם חברים בפייסבוק או באינסטגרם? כי מי לא ירצה קציצות עוף מושלמות ואגדי לצלחת שלו? בואו נעשה את זה יחד!