קציצות מרוקאיות ברוטב – המתכון שהפתיע את כולם!

קציצות מרוקאיות ברוטב – יש אוכל ויש אהבה!

אין מה לומר, קציצות מרוקאיות ברוטב הן מהמנות שמחברות בין דורות. כשאתם מריחים את הרוטב המהביל שברקע, אתם יכולים לדמיין את סבתא שבאה לבקר עם סיר גדול שהתמלא באוכל טוב. זו המנה שהייתם רוצים לאכול בכל יום, ואפילו לשלב בסופי שבוע עם כל בני המשפחה. הרוטב המדהים והקציצות הממכרות ייקחו אתכם למסע טעמים שלא תשכחו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

למנה נהדרת זו, אנו זקוקים לרשימה של מרכיבים עם טעמים עזים ומבושמים. כשתתאגדו ותחליטו להכין את זה יחד, תרגישו את הקסם…

  • 500 גרם בשר טחון (שרימפס, אם אתם אוהבים לאתגר את עצמכם)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שינים שום כתושות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קימל
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות רוטב עגבניות (או רוטב עגבניות ביתי מאמא)
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות שטוחות של פפריקה חריפה (אם אתם אוהבים חריף, איך לא?)
  • אופן הגשה: תוספות כמו אורז או קוסקוס

מרכיבים חלופיים

לכם המלאים באתגרים תזונתיים, יש אפשרות להכין את הקציצות מדגים טבעוניים כמו טופו או קישואים טחונים. הרוטב נשאר אותו דבר, פשוט מכינים אותו עם ירקות ולא בשר!

שלבי ההכנה

וכמה שתרצו להתחיל להכין את זה, תזכו למצגת מרשימה על הצלחת! הנה איך עושים את זה:

  1. נבצע קציצות: בקערה גדולה, נערבב את הבשר, הבצל, השום, הביצים, הפטרוזיליה, הכוסברה, התבלינים, המלח והפלפל. ניצור קציצות בגודל כדור קטן.
  2. נחמם שמן במחבת גדולה על חום בינוני, ונקלע את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  3. נוציא את הקציצות למנוחה על צלחת.
  4. בחלק אחר של המחבת, נוסיף את רוטב העגבניות, הסוכר והפפריקה החריפה. נבשל את הרוטב במשך 10 דקות.
  5. נכניס את הקציצות לתוך הרוטב, ונבשל עוד 30 דקות על חום נמוך. כך יתמזגו כל הטעמים.
  6. בהגישת המנה, נוסיף קליפת לימון מגורר מעל לשדרוג הפלא של המנה.

שלב ההכנה המושלם!

כשהקציצות מתבשלות והגזים שלהן מלאים מתבלינים מעולים, תתחילו להרגיש את הניחוחות המדהימים בחלל הבית. מרגע שהמנה יוצאת מהכיריים, אתם תרגישו את הרעב שמרים אתכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם מעוניינים לשדרג או לגוון את המנה, אתם יכולים:

  • להוסיף חלב קוקוס לרוטב לצלילות.”
  • לשלב קישואים או גזר חתוך לתוך הרוטב להנאה נוספת.
  • להחתים את הקציצות בפריזרים לחורף הקרוב – אוכל המושלם לחימום.
  • להכין תוספת של אורז עם שקדים קלויים שיעשירו את המנה.
  • להכין סלט ירוק לצד המנה לשילוב הטעמים המרענן.

שאלות ותשובות

מה מאפשר להכין קציצות עם יותר מרכיבים?
בוודאי! ימי חמישי הם דווקא בלאי, אפשר להוסיף ירקות קלויים, בצל סגול, או עשבים טריים נוספים.

האם אפשר להקפיא קציצות מסוימות?
בוודאי. תהליך הקפאת הקציצות יגביר את טעמן. כאשר תוציאו אותן מהפריזר, פשוט חימום על הכיריים עם רוטב.

האם מתכון זה מתאים לילדים?
כן, אך ייתכן שתרצו להפחית את כמות הפפריקה החריפה. פשוט לשים לב לטעמים המודגשים.

מה המושלם להכנת קציצות מבחינת בשר?
בשר עוף טחון הוא תמיד אפשרות מצוינת. הוא טעים, רך והתוצאה תהיה מדהימה. ניתן גם לערבב עם בשר בקר טחון.

אפשר גם להכין קציצות טבעוניות?
ודאי! עם טופו ומלח, בנוסף לתבלנים תצליחו להשיג מנת קציצות מסודרת ובריאה.

מהו הרוטב המומלץ?
רוטב עגבניות הוא הקלאסי, אבל ניתן לשדרג לרוטב פסטו או רוטב בציר ירקות. תהיה מספיק יצירתיים!

איך אפשר לעבוד על זה ביחד עם ילדים?
שילוב פעילויות בגידול הקציצות והכנת הרוטב הוא רעיון נהדר להכנה משפחתית. זה מצחיק וכמובן טעים.

מה היתרון של קציצות מרוקאיות?
הקציצות מלאות בטעמים בעזרת תבלינים מרוקאים והן נמסות בפה. הן בריאות ומלאות באנרגיה. מי לא אוהב את זה?

האם ניתן להוסיף פירות קיץ לקציצות?
בהחלט! שימוש באפרסקים או נקטרינות מביאים עושר וריחות נוספים למנה.

מה הכוונה כשמדברים על טעמים מעורבים?
טעמים מעורבים הם כששמים יחד טעמים מתוקים, חמוצים ומלוחים שיביאו למנה עושר.

זה הזמן שלכם לשתף את המתכון בעמודים החברתיים שלכם! בואו נמשיך לחגוג את הטעמים הקסומים של הקציצות המרוקאיות יחד עם כל משפחתכם וחבריכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​