קציצות בשר ברוטב עגבניות של יונית צוקרמן
קציצות בשר ברוטב עגבניות הם ללא ספק אחד מהמנות המוכרות והאהובות ביותר בעולמנו המגוון. כשמסתכלים על המנה הזאת, מופיעה תכונה משגעת: היא מצליחה להפעיל את כל החושים. הבישול המענג, הריח המיגע שעוטף את הבית, ההתחממות של הרוטב שמנגן שיר של נוסטלגיה, והטעם שמאיץ את הלשון. אם אתם מחפשים מנה שמענגת את הנשמה ונותנת לכם תחושה של "ללקק את האצבעות" – הגעתם למקום הנכון. וכשמדובר בקציצות בשר ברוטב עגבניות! כאן נכנסת לתמונה המתכון המדהים והאגדי של יונית צוקרמן, שהוא לא סתם מתכון, אלא מסע משפחתי שחוצה דורות.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון המושלם הזה נצטרך להצטייד בכמה רכיבים בסיסיים, שמצד אחד הם קלים להשגה, ומצד שני יובילו אתכם לתוצאה הכי טעימה שיש. אז בואו נציג את המרכיבים:
- 500 גרם בשר טחון (אבל לא סתם בשר, אלא מהסוג האהוב עליכם)
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה גדולה
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
ועכשיו מגיע הסטאר של המנה – הרוטב!
- 800 גרם עגבניות מרוסקות (עדיף בטעמים של קיץ)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית סוכר (כדי לזרוק את החמיצות)
- 2 כפיות אורגנו יבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטחון טופו או עדשים מבושלות. ואם אתם נטולי גלוטן, פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן ואפשר אפילו ניסוי עם קמח חומוס. עולמות של טעמים מחכים לכם!
שלבי ההכנה
הנה לאן שמטיסה אותנו הכנת המתכון הזה. מדובר באלה השלבים שמקנים לכם את המנה הכי אגדה במטבח!
- למלא קופסה עם כל המרכיבים של הקציצות.
- לערבב היטב עד שהעיסה מתאחדת.
- ליצור קציצות בגודל בינוני (בערך כמו כדור הכדורגל של הילד שלכם, אם מישהו באמת הגיע עליכם).
- לחמם שמן זית במחבת ולמזוג בזהירות את הקציצות.
- לטגן עד שהן מקבלות צבע זהוב (לא להחמיץ את הרגע הזה!).
- לצמצם את השאריות במחבת – זו היסודיות שלנו.
- לגרד את הבצל והשום, ולטגן אותם עוד קצת במחבת.
- למזוג את העגבניות המרוסקות למחבת עם הבצל והשום.
- להוסיף סוכר, מלח ופלפל, ולאורגנו ולבשל על חום נמוך במשך 15 דקות.
- פתאום להוסיף את הקציצות לתוך הרוטב ולהשאיר אותם לבעבע למשך רבע שעה נוספות.
- לטעום ולשפר תיבול אם צריך – עיקרון הטעם מרגיש כמו קסם.
- להגיש עם פסטה, או עם אורז, ואולי פשוט עם לחם טרי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מה שנשאר הוא לשדרג את המנה המדהימה הזאת. מדובר בכמה אופציות לתוספות שיכולות להעניק קונטרה לטעמים:
- להוסיף בזיליקום קצוץ ומעט פרמזן מעל לפני ההגשה.
- להשתמש בעגבניות עם תיבול חריף להעצמת הטעמים.
- לשדרג עם שום קלוי ליד.
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בבשר עוף במקום בשר בקר?
בכן, אתם בהחלט יכולים להשתמש בבשר עוף טחון או בשר הודו. זה יעניק למנה טעם קל וטעים!
איך אני יכול להפוך את המנה ליותר חריפה?
אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה לרוטב, או אפילו להשתמש בעגבניות חריפות יותר.
האם המנה מתאימה להקפאה?
בהחלט! ניתן להקפיא את קציצות הבשר ברוטב במשך כמה חודשים. רק לדאוג לחמם היטב לפני ההגשה.
האם אפשר להוסיף ירקות לקציצות?
כמובן! קישואים מגורדים או גזר יכולים להוסיף טעם ובריאות לקציצות שלכם.
מהי דרך ההגשה הכי טובה?
מנה זו מתקבלת הכי טוב לצד פסטה היטב מבושלת, או לחם טרי לניגוב הרוטב.
האם זה מתכון בריא?
המנה עשויה להיות בריאה יותר אם בוחרים להשתמש בבשר רזה, ומוסיפים ירקות לסלט בצד.
אפשר להכין את הקציצות בבית?
בהחלט! הכנת קציצות בבית היא פשוטה ומהנה, וכל אחד יכול להכין אותן בקלות.
מה עושים אם אני רוצה להכין מנה ללא בשר?
אפשר להשתמש בטופו או בעדשים מבושלות בכדי להכין קציצות צמחוניות.
מה הסוד לרוטב העגבניות המושלם?
הסוד הוא סבלנות! תנו לרוטב לבשל על אש נמוכה כדי שהטעמים יתמזגו ויתעצמו.
איך אני יכול לשדרג את המנה עם תוספות?
אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגורדת, בזיליקום טרי או אפילו טחינה לצד המנה. כל תוספת מוסיפה קסם!
אנחנו מקווים שעשינו לכם חשק להכין את המנה המדהימה הזו! זוגו את המתכון עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות, ותנו לכל העולם להצטרף למסע טעים זה. בתיאבון!