קציצות בשר ברוטב עגבניות שלא תרצו לפספס

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

אין דבר יותר טעים מכוס מבעבעת של רוטב עגבניות ביתי, ניחוח הבשר המגעיל כשנשפך על מנדולינה דקה וממכרת. בשילוב של קציצות בשר עסיסיות, זה אחד המאכלים שאפשר ללקק את האצבעות אחריהם. אם אתם מחפשים מתכון שיפעיל את כל החושים, שבו אתכם כי זה הזמן ללמוד להכין קציצות בשר ברוטב עגבניות מדהים שיעשה לכם שמח בבטן!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך התהליך הריחני והטעים הזה, בואו נוודא שיש לנו את כל הרכיבים הנדרשים למאפה המושלם הזה:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם בשר עוף למי שמעדיף)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיניים שום, קצוצות דק
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פלטות לחם (או פאנקו אם רוצים פצפוצי טעם)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה למי שאוהב)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 300 מ"ל רוטב עגבניות (עדיף טרי, אבל גם קנוי עושה עבודה טובה)
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר (כדי לאזן את החמיצות)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הבשר בטופו כתוש או באבקת חומוס מעורבבת עם מים. יכול להיות שזה יצא אגדי. למי שחי דל פחמימות, פשוט תוותרו על הפלטות לחם ותשתמשו בקורנפלור לקישור.

שלבי ההכנה

ועכשיו, קדימה, מתחילים בחוויה הקולינרית!

  1. מניחים את במשך בשר בקערה גדולה.
  2. מוסיפים לבשר את הבצל הקצוץ, השום, הביצה, פלטות הלחם והפטרוזיליה.
  3. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מכינים קציצות בגודל אגוז ומניחים על צלחת בצד.
  5. מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
  6. מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ-5 דקות).
  7. מעבירים את הקציצות מהסיר לצלחת.
  8. בסיר, לשים את רוטב העגבניות עם כפית סוכר ומערבבים.
  9. מעבירים את הקציצות חזרה לסיר עם הרוטב.
  10. מבשלים על חום נמוך למשך כ-30 דקות, עד שהקציצות סופגות את הטעמים המדהימים.
  11. נחיבים את הקציצות לרוטב לפני ההגשה, כך יישמרו במראה מושלם.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם רוצים להתענג על חוויית טעמים נוספת, ניתן להוסיף לתוכה של הקציצות גבינת מוצרלה קצוצה או לפרוס פפריקה חריפה מעל הרוטב. למי שאוהב רוטב חריף, זריקת צ'ילי פריזאי יוסיפה פיקנטיות לעניין. מלבד זאת, ניתן להגיש את הקציצות עם אטריות קוניאק או אורז פרסי, למי שלא מתעצלים לפנק את עצמם. זאת אחת התוספות המושלמות שמשאירה את כולם מלאים ומרוצים.

שאלות ותשובות

איך בודקים אם הקציצות מוכנות?

אפשר לחתוך אחת מהקציצות באמצע ולראות אם הבשר מבושל לחלוטין ואין בו סימנים של ורוד. מרגע שהקציצות חמות, זה סימן שהן מוכנות!

מה לעשות אם הקציצות מתפוררות?

אם הקציצות מתפוררות, שכחו מהביצה והשתמשו בכף של קמח. זה יכול להוסיף מעט דבק ולעזור לשמור את הצורה הרצויה.

האם אפשר להקפיא את הקציצות?

בהחלט! לאחר טיגון, אם יש לכם קציצות עולות על הדעת, אתם יכולים להקפיא אותן ולשמור למועד מאוחר יותר. הקפיצו אותן במיקרו לתזמון בדיוק בעמידה!

האם אפשר לשים עוד ירקות ברוטב?

בהחלט! גזר קצוץ, קישואים או אפילו פטריות יעשו את העבודה. כל ירק שאוהבים יכול להכניס אל הרוטב ויוסיף מרעננות למנה.

מתי ניתן להגיש את הקציצות?

בעיקר, הן מתאימות לארוחת ערב משפחתית, אך גם אפשריות לאירוח חברים. תעבירו את הטעם המדהים שלכם!

האם ניתן להכין קציצות ברוטב עגבניות בפלטת גריל?

לא ממליץ על פלטת גריל, אם קציצות לא יוכלו להשיג רוטב טעימים, אתם עלולים לאבד לחות.

מה עדיף? בשר טחון או עוף?

בשר בקר טחון נותן טעם עשיר יותר, אך לשיקולכם. עוף הופך את המנה לבריאה יותר, כדי לאפות את המנה הטובה ביותר.

אילו סלטים מתאימים ליד המנה?

סלט ירקות מרענן עם פטרוזיליה ושום יעשה את העבודה. חשוב שיהיה מתובל לא תגרמו לשכח.

מה עושים אם לא אוהבים עגבניות?

אפשר לבחור רוטב פסטו או ליצור רוטב שמנת ועשבי תיבול, חוויית טעמים חדשה וממכרת.

איך למנוע מהקציצות להתייבש?

ודאו שהן לא מבושלות יותר מדי בקפיצות ולא מתייבשות בסיר.

אז אחרי שהכנו את הקציצות ברוטב עגבניות הביתיות האלו, אל תשכחו לשתף את המתכון לחברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו לאחרים לעזור לקהילה להתרגל טעמו המדהים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​