קציצות בשר ברוטב עגבניות ב-10 דקות בלבד!

קציצות בשר ברוטב עגבניות – עונג בלתי נגמר

דמיינו את השלב שבו אתם מדליקים את כיריים, משגרים את צלילי התשוקה מהסירים ומריחים ריח קוסם של קציצות בשר במדליקות ברוטב עגבניות. בדיוק במקום שבו האוכל פורץ את הגבולות של החיך שלכם, מתחיל המסע להפתעה מהמטבח שלכם. קציצות בשר ברוטב עגבניות הן לא סתם מנה; הן זכרונות ילדות, רגעים משפחתיים, מגע חם של אמא או סבתא שאוהבת וכמובן – טעם ממכר שאי אפשר להשיב לו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המדהימה הזו, אנו זקוקים למספר רכיבים מרגשים ופשוטים. במיוחד אם אתם בתהליכי תכנון מסיבה או סתם רוצים לפנק את עצמכם בארוחה עשירה ומהנה. רכיבים אלה ישמרו עליכם בריאים, מלאים באנרגיה ועם בטן שמסמסת לעונג!

  • 500 גרם בשר טחון (עגל, בקר או תחליף טבעוני)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
  • 1.5 ליטר רוטב עגבניות (אפשר קנוי או ביתי)
  • 1 כפית סוכר (כדי למתן את חמיצות העגבניות)
  • שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

נכון שיש מגוון רחב של אפשרויות במטבח היום! אם תרצו לנסות גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בבשר טחון מהצומח או כוסמת בלבד. כך תוכלו ליהנות ממנה בריאה וטעימה עם אותו רוטב שהופך כל דבר לטעים.

שלבי ההכנה

  1. בינתיים, נתחיל עם הכנת הקציצות: נערבב היטב את הבשר הטחון עם הבצל, שום, הביצה, פירורי הלחם, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
  2. ניצור קציצות בגודל הרצוי, תלוי כמה אתם אוהבים להרגיש את הבשר בפה. אני ממליץ על גודל כדור טניס.
  3. במחבת גדולה, נחמם שמן זית על חום בינוני.
  4. נטגן את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים – זה ייקח כ-3-4 דקות.
  5. כשהקציצות מוכנות, נניח אותן בצד בצלחת.
  6. נוסיף לרוטב העגבניות את הסוכר ונבשל כמה דקות.
  7. נוסיף את הקציצות לרוטב ונבשל את הכל יחד עוד 5-10 דקות.
  8. נגיש עם פירורי לחם לספוג את כל הטעמים המהממים!

שדרוגים ותוספות אפשריות

תוכלו לשדרג את המנה עם כמה תוספות שיכניסו לפה שלכם אושר ואם מתחשק לכם – תוספות אלו משגעות:

  • סודה של חריף: הוספת פלפל חריף קצוץ תוסיף עניין.
  • תוספת של גבינת מוצרלה מעל והכנסתה לתנור למשך 5 דקות.
  • אפשר גם להכין רוטב פסטה עגבניות עם עשבי תיבול טריים ליחד עם הקציצות.
  • ולא נשכח את הסלט המרענן לצידם: סלט ירקות טריים עם רוטב לימון.

שאלות ותשובות

מה ניתן להוסיף לקציצות?

ניתן לשדרג את הקציצות עם תוספות כמו זיתים קצוצים, חצילים קלויים או תבלינים כמו כמון.

האם אפשר להקפיא את הקציצות?

בהחלט! קציצות בשר ברוטב עגבניות מקפיאים מצוין לשימוש מאוחר יותר. אני תמיד מכין כמות כפולה כדי שיהיה לי במקרר ליום עמוס.

מהו הרוטב הטוב ביותר להשתמש בו?

כל אחד יכול לבחור את הרוטב שלו. אבל לתוצאה מעלפת, תנסו להכין רוטב עגבניות טריות עם עשבי תיבול.

איך לדעת אם הקציצות עשויות כמו שצריך?

באופן כללי, אם הן משחימות והן רכות אך אינן מתפוררות, אתם בדרך הנכונה.

האם יש גרסה ללא גלוטן למתכון?

כן! ניתן להשתמש בקמח תפו”א במקום פירורי לחם. תקבלו תוצאה נהדרת.

מה האפשרויות להגיש את הקציצות?

הקציצות מתאימות עם פסטה, אורז או אפילו בתוך פיתה עם סלט.

האם אפשר להכין את הקציצות בתנור?

בוודאי! הכניסו לתנור בטמפ' של 200 מעלות כ-25 דקות; קיבלתם תוצאה מאופה וטעימה לא פחות.

איזה עשבי תיבול כדאי לשים ברוטב?

אורגנו, בזיליקום ושום הם אפשרויות מצוינות כדי להוסיף טעמים.

מה הכי טוב לשתות עם קציצות?

יין אדום יבש או מים עם נענע שתשיב אתכם מיידית.

מה אפשר לקשט עם הקציצות?

ניתן לפזר מעלן גבינת פרמזן קצוצה או פטרוזיליה קצוצה.

לסיום, מתכון זה הוא לא סתם עוד מנה, אלא זכרון, חוויה וטעמים לא שגרתיים. אתם יודעים מה? זה הזמן שלכם לנסות להכין ולהפיץ את המתכון הזה ברשתות החברתיות. תזכרו לשתף עם החברים שלכם ולהזמין אותם לארוחה – הם יודה לכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​