קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה
שנת 2023, פעם אחת אחר הצהרים, כשכל המחשבות מתרכזות במתכון האגדי של סבתא. אולי היא הכינה לנו קציצות בקר ברוטב צהוב, זה היה ניחוח מיוחד באוויר, כזה שמוודא שביום רביעי הקרוב, לא נצא מהבית. הלא נגיד שכאשר אנחנו משאירים סבתא במטבח, יכולות להיות התפתחויות מעניינות – גם בממלכה הקולינרית וגם ברמת התוצאות על הצלחת! הכישרון שלה הביא ליצירה מטורפת שאנו הולכים לבשל יחד. קציצות בקר רכות ונימוחות, טבולות ברוטב צהוב שמסביר פנים לאפונה ירוקה עסיסית, מה עוד אפשר לבקש? זה מתכון שמחכה שתגידו לו "כן"!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
אתם יודעים מה כל הכיף במתכון הזה? זה כל כך פשוט, אבל התוצאה מדהימה, כמעט מעלפת! קציצות ברוטב צהוב שעושות קסמים על כל מושיקו ואורלי בסביבה! אז הנה מה שצריך:
- 500 גרם בשר בקר טחון – בחרו בשר טרי ולא קפוא.
- 1 בצל גדול קצוץ דק.
- 2 שיני שום, כתושות.
- 1 ביצה.
- 1/2 כוס פאנקו או קמח (לגירסה ללא גלוטן השתמשו בקמח תפו”א).
- 1 כפית פפריקה מתוקה.
- 1 כפית כמון.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- 2 כפות שמן זית לטיגון.
- 400 מ"ל חלב קוקוס (אפשר גם חלב רגיל, למי שמעדיף).
- 1 כפית куркуמה (כורכום).
- 1 כוס אפונה קפואה.
מרכיבים חלופיים
כמובן שאפשר לגוון – מי אמר שאתם חייבים להשתמש בבשר בקר? קציצות עם בקר טחון יכולות בקלות להיות גם אזניות עם עוף, דג או אפילו תחליף של טופו. בחרו בגרסה שאתם מעדיפים ותיהנו מתוצאה מדהימה. מתכון זה הוא סוג של מסע לארוחה עולמית!
שלבי ההכנה
אחרי שהתרגשנו מהמרכיבים, הגיע הזמן להכין את הקציצות. תנו לי לגלות לכם, אני כבר מת באיכות הטרייה! עכשיו מגיע ההזדמנות לעטוף את הכל עם קסם של בישול:
- נחמם את השמן זית במחבת על חום בינוני ונוסיף את הבצל הקצוץ. נטגן עד שהם מתייבשים.
- נוסיף את השום הכתוש ונערבב יחד עם הבצל עוד כדקה.
- בקערה בינונית, נמזוג את בשר בקר יחד עם הבצל והום השום.
- נוסיף את הביצה, הפאנקו, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל. נערבב היטב עד שהתערובת ניכרת ומתמזגת.
- ללוש את התערובת לכדורים בגודל קציצה.
- נחמם מעט שמן במחבת ונכין את הקציצות בטיגון כל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב ומשגע.
- בזמן שהקציצות מבשלות, נכין את הרוטב. נטפח את חלב הקוקוס במחבת נוספת ונוסיף את הכורכום.
- נוסיף את האפונה ונטגן כעשר דקות.
- נוסיף את הקציצות למחבת עם הרוטב ונבשל עוד כ-10 דקות נוספות.
- נגיש עם רוטב מוגש מעל, ובליווי של אורז לבן או פירה – וואו, פשוט אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הצעתנו – אל תתעצבו במידה ותשמעו מיטב הרעיונות! הגיע הזמן לחוות את כל מה שאתם אוהבים. חשבתם על להוסיף קצת קוביות דלעת? או אולי לזרוק לתוך הרוטב כף קארי אדום למי שאוהב מרקמים וטעמים מערביים? אם אתם רוצים גוון יותר חמצמץ, מוסיפים קצת מיץ לימון או סויה. הכי טעים שיש!
שאלות ותשובות
איך אני שומר את הקציצות לשימוש מאוחר יותר?
הקציצות נהדרות להקפאה, פשוט לאפות אותן לפני או אחרי הבישול, ואז להקפיא. כך שימרו טוב במשך כשישה חודשים!
האם אפשר להכין את הרוטב ללא חלב קוקוס?
בוודאי, במקום חלב קוקוס אפשר להשתמש בחלב רגיל או חלב סויה למי שחשוב על הבריאות!
מה אפשר להגיש עם המנה הזו?
רצוי להגיש עם אורז, פירה, או סלט טרי שמקפיץ את כל הטעמים!
האם אפשר להשתמש באפונה טרייה במקום קפואה?
כן, אפשר! תוספת של אפונה טרייה תעניק למנה מרקם ופינוק.
איך בדיוק לקבל את הקציצות רכות?
אם אתם רוצים קציצות רכות יותר, אל תלחצו על התערובת מדי בזמן הכנתן. טטלו את הקציצות בעדינות.
מה טווח הזמן הנכון לבשל את הקציצות?
תנו להן לפחות 20 דקות לבשל ברוטב, הכל תלוי בגובה שלהן.
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
אם אתם רואים שהן השחימו יפה מהחוץ, זה סימן טוב. כקציצות, הן גם יערכו כאשר לוחצים עליהן.
מה אם אין לי פפריקה?
החליפו אותה בשום תיבול אחר שאתם אוהבים – חריף או מתוק – אתם קובעים!
איך אפשר לגרום לכך שהקציצות יהיו יותר פיקנטיות?
שימו מעט צ'ילי חריף בתוספת של עגבניות שיספקו רטיבות!
האם אפשר להכין את הקציצות לפני ולשמור במקרר?
בהחלט! אם אתם רוצים להכין מראש, חתכו לנתחים שווים לפני עד לארבע שעות לפני הבישול.
אז בעבודה קשה ועם כמה צחקוקי שמחה, אתם מוכנים להפתיע את בני המשפחה והחברים במנה מדהימה וממכרת! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, אורו לא הרגישו את זה אם ניסו לפספס את התענוג הזה!