קוקילידה מתכון בעשר דקות – טעים ופשוט להכנה

קוקילידה מתכון בעשר דקות

דמיינו את עצמכם מתיישבים אחרי יום עבודה מתיש, בצהרי היום, כך שאתם מרגישים צורך במשהו מתוק שישמח את הלב. בדיוק באותו הרגע מישהו מכין קוקילידה פריכה, חמה, שמשמיעה רעש נעים ואפילו משגע לנשנוש. לא מדובר במתכון מסובך, אלא במתכון שמתבצע בקלות ובמהירות – והכי חשוב, הוא מדהים וטעים! תכינו את עצמכם להתמכרות עזה לרגעים טעימים והנאה צרופה!

זמן הכנה

סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל מאוד
מגיש ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להצליח בהכנת קוקילידה מושלמת, אנחנו נדרשים לכמה רכיבים פשוטים, אבל בהחלט אגדים! אם אתם רוצים לשדרג את הקוקילידה או להחליף מרכיבים, אנחנו נדבר על זה בהמשך. הבה נתחיל:

  • 200 גרם שוקולד חלב קצוץ או שוקולד מריר (אוהבים גוון שוקולדי עז?)
  • 100 גרם חמאה מומסת (החמאה עם הניחוח המיוחד שלה)
  • 250 גרם קמח חיטה
  • 150 גרם סוכר (ממכר, לא?)
  • 1 ביצה (או תחליף ביצה לטבעוניים)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח (לגרום לטעמים לבלוט)
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (אם אתם חייבים קצת קראנצ'יות)

מרכיבים חלופיים:

  • אפשר להשתמש בשוקולד בריא יותר, כמו שוקולדים ללא סוכר או ללא לקטוז.
  • לטבעונים: אפשר לשים רכיבי החלפה לביצה – כמו רסק תפוחים או פחית של טופו רך.
  • אם אתם רגישים לגלוטן, יש שיבולת שועל ללא גלוטן שניתן להכין איתה קוקילידה.

שלבי ההכנה

כשהעולם מחכה בקוצר ראיה לקוקילידה המעלפת שלכם, הגיע הזמן לצלול ישר לתוך השלבים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. כלולים את השוקולד עם החמאה המומסת בקערה.
  3. מערבבים היטב עד שהתערובת מענגת!
  4. מוסיפים את הסוכר והביצה, ומערבבים שוב.
  5. בקערה נפרדת, מאחדים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  6. שופכים את תערובת הקמח לתוך הקערה עם הזוג המענג ומערבבים בעדינות.
  7. לא לשכוח להוסיף את אגוזי המלך, אם אתם אוהבים קצת קראנצ'יות.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים 8-10 דקות עד שהקוקילידה נחתכת עם קצוות פריכים והמרכז רך.
  10. מניחים לקוקילידה להתקרר מעט ואז חותכים לאנשים חמודים והציעו לכולם!

יש משהו בהכנת קוקילידה שמביאה את כל המשפחה או החברים יחד, וזה מרגיש כאילו אנחנו מפליגים בזמן חזרה לאותם רגעים מתוקים של חג מולד או חגיגה מיוחדת. כל Bite מתוך הקוקילידה נמס בפה ומזכיר לנו את הימים החשובים ביחד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, אם תרצו לשדרג את הקוקילידה שלכם – יש אופציות רבות:

  • לגרסה מאכלת: הוסיפו לתערובת קוקוס קצוץ.
  • אוהבים פירות? אפשר לערבב גם קוביות בננה או תפוח.
  • למכורי קרם: נווסיפו אבקת קקאו ואגוזים מלוחים.
  • בלתי נשכחים: לפזר קינמון כקישוט מעל הקוקילידה אחרי שהן יוצאות מהתנור.
  • לתוספת טעמים מפתיעים: לנסות להוסיף לקוקילידה קצת טעמים כמו פיסטוק או מעל של סילאן.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי חמאה?
במקום חמאה, אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בשמן זית. זה יעבוד מצוין גם כן!

האם אפשר לשמור את הקוקילידות אחרי ההכנה?
בהחלט! ניתן לשמור את הקוקילידות במקפיא למשך שבועות. רק לזכור, כשהן מתקררות, לשים בשקית אטומה.

מה קורה אם אני בריא לחומרי גלם?
לא נורא! אפשר להחליף את הסוכר עם סוכר קוקוס או דחוס.

האם אפשר להכין את המתכון עם קמח מלא?
ודאי! קמח מלא ייתן לקוקילידה גוון יותר בריא וטעים, אבל יעשה אותן קצת צפופות יותר.

מה עושים אם אני אלרגי לאגוזים?
אתם יכולים להשאיר את אגוזי המלך מחוץ למתכון. או לשים במקום שוקולד מוגן איכותי.

כמה זמן זה יכול לקחת להכין את הקוקילידה?
פשוט תשקלו את זמן ההכנה: זה בדיוק 10 דקות!

האם אני יכול להכין את הקוקילידות גילאים ילדים?
זה מתכון שכל אחד יכול למצוא את מקומו במטבח, בדיוק בשיטה קלה!

מה היתרון בעבודה עם שוקולד מריר?
שוקולד מריר עשיר יותר בבריאות ומעורר יותר אדרנלין, בקיצור, על הפנים הופכים עסקים לארוחים.

מה קורה אם אני רוצה לשדרג את המתכון?
תמיד אפשר להגות טעמים שונים: תמציות שונות כמו וניל, תפוז או ליים. נסו ותהנו!

לא אוהבים שוקולד, מה לעשות?
אם אינכם אוהבים שוקולד, המרכיבים יכולים להכיל חמאת בוטנים, תמרים או אפילו חלה מתקתקה!

אם התחברתם למתכון המעלף הזה והרגשתם את הטעמים הכה עשירים, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה. שתפו אותו ברשתות החברתיות, כי גם הם צריכים להכיר את הפלא הזה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​