צלעות בקר בתנור – המתכון שישנה לכם את הערב!

מתכון לצלעות בקר בתנור

אין דבר יותר מהנה מאשר להרגיש את הריח המדהים של צלעות בקר שנצלו בתנור, טעמן המתוק והעשיר מצליח להבעיר כל לב וכל מטבח. השילוב של תיבול מענג עם הכנת המתכון הזה יגרום לכם לחזור עליו בכל הזדמנות, וכל ביס ירגיש כמו מסיבה בפה. כיום נכין מתכון לצלעות בקר בתנור שיהפוך כל ארוחה לחגיגה אמיתית שמגעת ללב. זה הזמן להתכונן למשהו באמת מעלף!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הצלעות המושלמות, אנחנו נצטרך כמה מרכיבים פשוטים, אך ברגע שהם מתאחדים יחד, הם יוצרים מנה שמשגעת את כולם. איתכם כלל לא יהיו בעיות למצוא את החומרים הללו, הם קלאסיקה!

  • 1.5 ק"ג צלעות בקר
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף תיבלון בגריל (מעורב של תבלינים)
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1 כוס יין אדום (מומלץ שלא יהיה מתוק מאוד)
  • 1/2 כוס דחוס של עירית קצוצה (או כוסברה)
  • 2 גזר קלוף ומגולל
  • 1 בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית של המנה, אפשר להמיר את הצלעות בחתיכות טופו עבות שניתן לספוג בהם את כל הטעמים והסוד טמון במר marinade. כמובן, בוודאי עליכם להשקיע גם בעשבי תיבול שידגישו את הטעמים!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שסידרנו את המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את האירוע הקולינרי! השלבים כאן הם פשוטים ובסיסיים, אבל כל שלב ייחודי.

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את הצלעות ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
  3. בתוך קערה, מערבבים שמן זית, שום, מלח, פפריקה ותיבלון בגריל.
  4. שמים את הצלעות בקערה, בצקולי את התערובת על הצלעות, מוודאים שכל צלע מכוסה.
  5. כשהן מוכנות, ממטירים את רוטב הסויה ואת היין. משאירים להכנה לפחות 30 דקות (מומלץ 2-3 שעות). ככה, ה-צלעות יספגו טוב את הטעמים.
  6. סוחרים את הצלעות על תבנית עם הבצל והגזר. בעזרת כף, שופכים מעט מהנוזלים שנותרו בקערה מעל.
  7. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-90 דקות. מומלץ להפוך את הצלעות אחרי 45 דקות.
  8. לסיום, כשהן נראות מבחוץ כמו יצירות אמנות ייחודיות, נפרדים אותן מהתנור ומעט מרגע שיתקררו.

בעת הצורך לאחר הוצאתן מהתנור, נשארות הצלעות עם רוטב טעים שאפשר להגיש עם פירה, סלט ירקות רענן או תוספת אחרת שתשלים את הארוחה הבריאה והלא פחות משגעת!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אני תמיד אוהב לשדרג את המנות שלי עם תוספות ייחודיות. את הצלעות אפשר להגיש עם:

  • סלט תפוחי אדמה מרענן בתיבול ייחודי
  • תפוחי אדמה בגריל עם תיבול עשבי תיבול
  • אורז פרסי עם שקדים קלויים ונענע
  • רוטב חזרת או טחינה לצד

ישנו קשר מיוחד בין אוכל ליצירתיות – אז אתם יכולים ליהנות מאינספור רעיונות לשדרוגים מתוקים או מלוחים.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי רוטב סויה? אפשר להמיר ברוטב סויה לתיבול אחר כמו רוטב בולונז או אפילו רוטב צ'ילי מתוק.

אפשר להכין את הצלעות על גריל? בהחלט! גריל יכול לתת לצלעות טעם מעושן מעלף.

אני רוצה להכין את המתכון בלי אלכוהול, מה לעשות? פשוט אפשר לשים יותר רוטב סויה ובעצם להימנע מיין.

האם המתכון עובר לילדים? תמיד טוב לטפח טעמים חדשים, הצלעות לפחות עם תיבול עדין.

מה הטיפ המיוחד שלך לאפיית הצלעות? חשוב להיות עם עיניים פקוחות בתהליך, לטפוח אותן כמה פעמים עם הרוטב הפנימי.

האם אפשר להקפיא את הצלעות אחרי הבישול? נכון, פשוט יש לעטוף היטב ולהשאיר במקפיא.

נשאר לי רוטב – מה לעשות איתו? ניתן להשתמש ברוטב כתיבול לסלטים או כבסיס לרוטב אחר.

באיזה קצב יש לתבל את הצלעות? כדאי לגוון עם כל תיבול על מנת להגיע לטעם המושלם!

יש לך רעיון למנה נוספת עם צלעות? צלעות בבוש טיקי לצד פיתה – מעלף!

אני באמת מקווה שתשכילו מהמתכון המדהים הזה. צלעות בקר בתנור שאותם תוכלו לשתף עם כולם באירוע הבא שלכם. אוכל מעולה שמקשר בין כולם – את הטעמים אתם תוכלו להרגיש בכל ביס! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​