צלי בשר בתנור – טעים ופשוט להכנה בבית

מתכון מנצח לצלי בשר בתנור

אין כמו בית חם, ריח של בישול מדהים שמשתלט על כל החלל, ותחושת ביתיות שמתרקמת כשמשפחתנו מתאספת לארוחה בלתי נשכחת. אבל מה באמת עושה את הארוחה למושלמת? ובכן, צלי בשר בתנור, הידוע גם כהזמנה לחוויית טעמים אגידית, הוא המנה שמרימים אודותיה בכל חדר אוכל. לתהליך ההכנה יש קסם ייחודי שגורם לנו לחוש כאילו אנחנו מתעסקים עם משהו משוגע, ממש מעלף. אז, התכוננו לגלות מתכון שהוא בהחלט ממכר!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 4 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הצלי הבשר המושלם, נצטרך את המרכיבים הבאים, שבהם כל אחד מהם מוסיף טוויסט טעים ומיוחד לתוצאה הסופית. תהליך הבישול קורה לאט, דבר המבטיח טעמים עמוקים ונוגע בלבבות.

  • 1.5 ק"ג בשר צלי (לאחר מכן ניתן לשקול גם אפשרויות יותר שומניות אם תרצו)
  • 2 כפות שמן זית משגע
  • 3 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות (כי למה לא למלא את הכל בריח טוב?)
  • 3 גזר חתוכים לעיגולים
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (תוספת אפקט ה"נמס בפה")
  • 1 כוס יין אדום (כמובן מבוסס על טעם אישי, יין טוב שידגיש את טעמי הבשר)
  • 1 כף תבלין צלי בשר (שום, כמון, מלח, פלפל ומעט פפריקה אהובה)
  • 2 כוסות מים (להשגת מרקם רך ומשגע)
  • תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל, אורגנו וזעתר (אם מישהו לא אוהב, תמיד אפשר להשאיר אותו בחוץ)

המתכון הזה הוא בהחלט של סבתא, שמתנגן על מיתרי הלב וכל מה שנוגע לו כאילו נלקח מעולם אחר. אם תרצו גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הבשר בתחליפים איכותיים מבוססי סויה או חלבון צמחי. כמו כן, אפשר להכין גרסה ללא גלוטן, פשוט על ידי שימוש בתבלינים מייעודיים.

שלבי ההכנה

לאחר שהשגנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן ליישם את הקסם שלנו. לשם כך, הנה השלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד להזהבה.
  4. חותכים את הבשר בתוך הסיר ומבשלים מכל הצדדים עד להשחמה.
  5. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  6. שמים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים.
  7. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
  8. כשהנוזלים רותחים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  9. מעבירים את הסיר לתנור מכוסה ולאחר 2 שעות מכסים את הסיר ומבשלים עוד שעתיים עד שהבשר רך.
  10. מבשלים את הכל עוד חצי שעה לחשיפת טעמים.
  11. מומלץ להגיש עם תוספת של סלט מרענן!

אל תשכחו לעקוב אחרי הבשר – כל שעה לבדוק אותו מאזור הכיסוי ולוודא שהכל מתבשל היטב. הכנסת הטעמים מהבצל והשום פשוט שווה כל רגע.

שדרוגים ותוספות אפשריים

תמיד אפשר להוסיף טוויסטים מעניינים למתכון הקלאסי הזה. שדרוגים כמו נגיעה של רוטב סויה או רוטב ברביקיו יכולים לשדרג את הצלי לרמות חדשות. אם תרצו לנסות משהו חדש, הוספת פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים, תגרום לתוצאה להיות מושלמת!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אני רוצה צלי בשר פחות שמנוני?
אפשר לבחור נתח בשר רזה יותר, כמו פילה או פילה בקר.

האם אפשר להקפיא את הצלי לאחר הבישול?
בהחלט! לאחר שהבשר התקרר לחלוטין, ניתן לאחסן בהקפאה בשקית ואקום.

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הצלי?
אפשר להגיש אותו עם תוספות כמו פירה תפוחי אדמה, אורז או סלט ירקות מרענן.

האם ניתן להכין צלי במיקרוגל?
זה לא מומלץ, מכיוון שהתוצאה לא תהיה רכה ומתפצלת כמו בתנור.

איזה יין הכי כדאי להשתמש?
כבסי, היין האדום שלנו עשוי להיות מצוין עם צלי, ומשפר את הטעמים במדויק.

איך יודעים שהצלי מוכן?
יש לבדוק אם הבשר רך ויש לקרוץ אותו בעזרת מזלג קל יחסית.

מה התוסף הכי מומלץ לצלי?
חלק קלאסי עם רוטב חרדל ישדרג את כל המנה.

כמה זמן אפשר לשמור שאריות במקרר?
שאריות יכולות להחזיק עד 3 ימים במקרר.

האם אפשר להשתמש בבשר טחון לצלי?
זה לא הרעיון הטוב ביותר, להמליץ בכלל על נתח בשר שלם.

האם אפשר להוסיף ירקות אחרים לצלי?
כמובן! תוספת של פטריות או קישואים היא בהחלט רעיון מצוין.

וכך, טעים, משגע וממכר. צלי הבשר המדהים הזה בוודאות ישרת אתכם כמו סבתא בבית, עם חשק לחזור שוב לארוחה הבאה. אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות ולתת להם גם את ההזדמנות להרגיש את טעמי הבית!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​