ציר ירקות מדהים שיביא טעמים לחיים שלכם

ציר ירקות – מתכון מעלף שאין לו תחליף!

כשמגיעים לטעמים של מטבח, אין כמו הציר ירקות שיעניק לכל תבשיל טאץ' של מושלמות! דמיינו את הא aroma הנפלא שאתן מרגישות כשאתן מבשלות את ירקות העונה בתוספת מים חמים, ותבינו למה מדובר באחד מהתחומים המזרזים עוד אהבה במטבח. אז אם חשבתן שהציר הוא רק עוד מים עם ירקות, תחשבו שוב! מהנסיון שלי, מדהים איזה אושר אפשר לקצור מקומפוזיציה פשוטה של ירקות. בואו ניכנס יחד לעולם המופלא של הציר הירקות, שגם סבתא שלכם הייתה גאה בו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו הגיע הזמן להציג לכם את המרכיבים המדהימים שיביאו את הציר שלכם לרמות שלא חלמתן עליהם:

  • 2 גזר גדול, קלופים, קצוצים גס
  • 1 בצל גדול, קלוף, חצוי
  • 2-3 קישואים, קצוצים גס (מומלץ לבחור קישואים צעירים)
  • 1 סלרי, קצוץ
  • 1 כרישה, קצוצה
  • 5-6 שיני שום, קלופים
  • 2-3 עלי טימין, טריים
  • 1/2 כפית מלח
  • 10-12 כוסות מים
  • 1/4 כפית של פפריקה, במידה ואוהבים

לגרסה טבעונית, פשוט השתמשו באותם מרכיבים, אבל הקפידו על ירקות אורגניים ומתוקים ככל האפשר. הציר הבריאותי הזה הוא חגיגה לכל החושים! ואם אתן נוספות עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בזיליקום, יש לכם משגע!

שלבי ההכנה

הכנת הציר היא ממש פשוטה, כאן כיצד לעשות זאת עם כמה צעדים קלים:

  1. מניחים את כל הירקות בסיר גדול.
  2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
  4. בוחשים מדי פעם כדי להבטיח שהטעמים מתערבבים.
  5. מוסיפים את המלח והפפריקה (אם בחרתן) ומבשלים עוד 5 דקות.
  6. מסננים את הציר בעזרת מסננת, מוודאות שהסרטוני ירקות יוסרו.
  7. שמים את הציר בקופסה במקרר או מקפיאים לעת הצורך.

סופר קל, נכון? הציר הזה כל כך פשוט עד שאתם תתפלאו איך לא ניסיתן את זה קודם. עכשיו נמשיך להכיר את השדרוגים והאפשרויות שהציר שלכם יוכל להציע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין גבול לציר הנפלא הזה! רעיונות נוספים לשדרוג עשויים לכלול:

  • הוספת פרוסות של פטריות שמפיניון או פורצ'יני למגע עשיר.
  • להשתמש ביין לבן לפני שמניחים את הירקות, נותן טעם עז!
  • להכין ציר עם יותר ירקות כמו ברוקולי או תרד – יספק טעמים חדשים ומרעננים.
  • לגרסה דלה בפחמימות, אפשר להוסיף קישואים במקום תפוחי אדמה.
  • לנסות עם עשבים על טעמים שונים כמו רוזמרין, זעתר או מנטה.

הכנת הציר היא כמו ניהול מופע – קצת מזה, קצת מזה, ופשוט משגע! הכניסו את היצירתיות שלכם למרכז הבמה!

שאלות ותשובות

איך ניתן להאריך את חיי הציר שלי?
לשמור את הציר במקרר בקלות יכול להחזיק בין 3-5 ימים. במידה ורוצים להאריך את חיי המדף, הקפיאו אותו – הציר יישאר מעולה לכמה חודשים.

מה אפשר להכין עם הציר?
הציר משמש בסיס להמון מרקים, רטבים ואפילו תבשילים. ניתן להשתמש בו במקום מים בבישול פסטה או בתפוחי אדמה.

האם ניתן להחזיק ציר טבעוני?
כמובן! ההכנה נשארת זהה, פשוט לא מוסיפים מוצרים מהחי. כל העשבים והירקות יכולים להיות טבעוניים וחלופיים.

כמה זמן לוקח להכין את הציר?
מכיוון שהציר מבוסס על בישול ארוך, 30 דקות יספיקו לכם בהחלט ולא תצטרכו בשום שלב לעמול.

איך יודעים שהציר מוכן?
כשאתן מרגישות שהטעמים מתערבבים והירקות רכים, זה הזמן לסנן ולהגיש.

האם אפשר להשתמש בירקות קפואים?
לגמרי! במידה ואין ירקות טריים זמינים, אפשר להשתמש בירקות קפואים – הם יעשו עבודה לא רעה בכלל.

האם אפשר להוסיף תבלינים בעת הבישול?
בוודאי! תבלינים כמו כמון או קימל יכולים להוסיף רובד חדש לציר.

איך לאחסן את הציר בצורה הטובה ביותר?
שימו אותו בקופסאות אטומות במקפיא. הכי חשוב לוודא שאלה לא נשארות באוויר.

האם ציר ירקות מתאים לילדים?
בהחלט! מדובר במאכל מאוד בריא ואפשר להגשתו עם פתיתים, פסטה או אורז – הילדים יאהבו את זה.

איך יודעים כמה מלח להוסיף לציר?
התחילו עם כמות קטנה, טועמים ובמידה ונחוץ, הוסיפו עוד. המטרה היא להדגיש את הטעמים ולא להגזים.

לאחר כל העצות והשלבים, מה שנותר לכם זה פשוט לנסות להכין את המתכון הזה, להתענג על הטעמים המדהימים שלו ולזמן ולשתף אותו עם חברים! הציר שלכם יהפוך להיות אגדי ושתפו בכל הזדמנות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​