צ יפס מתנפח עם קורנפלור
שום דבר לא יכול לשדרג ערב טלוויזיה או פיקניק עם חברים כמו צ יפס מתנפח, נכון? המראה של צ יפס הזה, שצף כמו ענן מעל צלחת מרהיבה, גורם לנו לרצות לטעום אותו מיד. הוא מתפוצץ בפה כמו מסיבת טעמים, עם קרמיות משגעת ופריכות מושלמת. המתכון שממתין לכם כאן הוא מדהים, הכי טעים שיש, עם סוד קטן – קורנפלור! הם מצליחים בצורה מעלפת לרכך את הצ יפס ולקנות לו את הטקסטורה האוורירית שתגרום לכם ללקק את האצבעות.
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
מדובר בפינוקים בצורת צ יפס כזה, שהצריכה של מנות הופכות את ההשקעה לשווה כל רגע. אז תפסו כוס מים, שימו במגבת את הרגליים, והיכונו לגלוש לעולם המופלא של צ יפס שמתנפחים!
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, יש כמה דברים שחשוב שתדעו על הרכיבים שלנו. קורנפלור, למשל, הוא כזה שיכול להפוך כל מתכון לפיצוץ טעמים. השמירה על פריכות מעלה את כל החוויה.
- 2 כוסות של תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/4 כוס קמח חיטה
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה (אופציונלי)
- שמן לטיגון
- מלח נוסף לפיזור מעל
כמובן, אם דיברנו על אפשרויות נוספות, אפשר להוסיף גבינות, עשבי תיבול או אפילו תבלינים מתוקים כמו קינמון ליחודיות נוספות. מה אתם חושבים על צ יפס עם ציפורן? לא בעיה, כל אחד יכול להרגיש יצירתי במטבח!
שלבי ההכנה
אז עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, יש רק דבר אחד שנותר – להתחיל בהכנות ולהתמכר בעתיד!
- מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (כ-20 דקות).
- מעבירים את תפוחי האדמה למעבד מזון ומעבדים עד קבלת פירה חלק.
- מוסיפים את הקורנפלור, קמח החיטה, הביצה, המלח והפפריקה ומערבבים היטב.
- מחממים שמן בסיר עמוק או במחבת.
- כשהשמן חם, לוקחים כף מהעיסה ומניחים בשמן (שימו לב שלא לשים יותר מדי ביחד).
- מטגנים עד שהצ יפס מתנפחים ומשנים צבעם לזהב.
- מעבירים את הצ יפס על נייר סופג לפיזור מלח.
והנה אתם עורכים מסיבת צ יפס שתשאיר טעם של עוד ולמי לא משתוקק לתפוס צ יפס כזה? כל bite יהיה כיף חדש.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן, אין סוף לאפשרויות. ניתן לשדרג את הצ יפס עם רטבים שונים כמו קטשופ, רוטב צ'ילי מתוק או אפילו רוטב חריף למי שאוהב את התחושות החריפות.
וגם, מי אמר שאפשר רק לטגן? אפשר גם לאפות אותם בתנור! כל שעליכם לעשות הוא להניח את הצ יפס על תבנית עם נייר אפייה, למרוח מעט שמן זית ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-15 דקות.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הצ יפס על בסיס של ירקות אחרים?
בדיוק! אפשר להשתמש בכל ירק שמתאים בטקסטורה, כמו קישואים או גזר. רק צריך להתאים את זמני הבישול בהתאם.
כמה זמן הצ יפס נשארים פריכים?
לרוב, מומלץ לאכול את הצ יפס מיד לאחר הטיגון, אך אם יש שאריות, שמרו במיכל סגור ואוורירי עד 24 שעות.
האם אפשר להכין את העיסה מראש?
בהחלט! פשוט הכינו את העיסה, הכניסו למקרר, וכשהגיע הזמן לטגן, הוציאו והמשיכו מהשלב הנדרש.
האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
כן, ניתן להחליף את הביצה ב-2 כפות של זרעי פשתן טחונים עם 6 כפות מים.
מה גובה השמן שאתם ממליצים להשתמש?
יש לחמם את השמן בעומק של כ-5 ס"מ, כך שכל צ יפס יוכל להתנפח כראוי.
האם אפשר להשתמש בתבלינים אחרים?
בהחלט, המגוון הוא אינסופי! אנחנו ממליצים על כמון, שום או אפילו תבלינים מתוקים.
האם המתכון יכול להיות עם פטריות?
כן, לוקחים פטריות שטופות, יבשלים מעט ומוסיפים לעיסה לקבלת טעמים מיוחדים.
האם המתכון עובד גם עם קמח ללא גלוטן?
כן, זהו רעיון מצוין. אפשר להחליף את קמח החיטה בקמח תפו”א או קמח שקדים.
האם אתם ממליצים לשמור על הצ יפס במקרר?
הצ יפס הכי טוב לאכול כשהם חמים ופריכים. שמירה במקרר תפחית את הקרמיות.
איפה אפשר לקנות קורנפלור?
קורנפלור קיים במרבית חנויות המזון ואפילו בסופרמרקטים. שווה לנסות למצוא את הברנדים האיכותיים ביותר.
אז עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם לצ יפס המתנפח עם קורנפלור, איך תתנגדו? שתפו, הפיצו ומה שחשוב – תיהנו מהתוצרים במלא גרון!