צ'יפס מטוגן קלוריות – מתכון מושלם ליום כיף
דמיינו לכם יום שמשי, ישיבה בחוץ עם החברים, ריחות מטוגנים מדליקים את החושים ואתם מחכים רק לגרגירי צ'יפס חמימים ומריחים, מכוסים במלח. קשה לחשוב על יותר טוב מזה! אנחנו כאן כדי להסביר לכם איך להכין צ'יפס מטוגן מדהים, נימוח מבפנים ומקריספי מבחוץ, שיהפוך את כל האירועים שלכם לבלתי נשכחים. אם יש משהו משגע בלבבות של כולנו, זו תוספת קטנה של צ'יפס ליד כל מנה, ולמה לא? זה מעלף!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30-40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 אנשים
המרכיבים הדרושים
כדי להכין צ'יפס מטוגן אגדי, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- כשהשמש חמה: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (כמו דזירה או רוסטה)
- שמן לטיגון (מומלץ שמן חמניות או קנולה)
- מלח טעים (אפשר גם פפריקה, כמון או סוד בושם שלכם)
- מים קרים לעזרה בטיגון
- קמצוץ סוכר (על מנת להעניק צבע זהוב משגע)
- קצת סבלנות (חשוב מאוד!)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסאות שונות, אפשר לשקול את האפשרויות הבאות:
- תפוחי אדמה מתוקים: משגעים ולא פחות ממכורים!
- טיגון בשמן זית: יצירה בריאה יותר ודל פחמימות!
- טיגון באוויר: לא פחות טעים, והצ'יפס נמס, פריך וטעים.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בהרפתקה הקולינרית שלנו! תתכוננו!
- ראשית, אנחנו חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות – לא פחות מ-0.5 ס"מ.
- מסננים את הפרוסות במים קרים למשך כ-30 דקות, זה הזמן להעניק להם את ההזדמנות להתרענן.
- יוצרים ערבוב של שטיפת המים עם סוכר ומערבבים עד שהתפוחים סמוקים ומשגעים.
- חוזרים על שטיפת הפרוסות במים עד שהן חדשות ומקומות.
- מייבשים את תפוחי האדמה בנייר מגבת מנדפים את המים עודפים.
- בינתיים, ממלאים סיר בשמן בגובה של לפחות 5 ס"מ ומחממים את השמן לטמפרטורה גבוהה.
- שמים מעט פרוסות בשמן, ומטגנים עד שהן זהובות ומעלפות, לפחות 8-10 דקות. מדהים, נכון?
- מוציאים את הצ'יפס ומניחים עליו למנוחה על נייר סופג – זה הכרחי!
- מתבלים במלח (או תיבול המועדף עליכם) על המנוחה ו… יאללה, להגיש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
איך אפשר לשדרג את הצ’יפס המושלם הזה? תוספות על הכמויות אינן נגמרות!
- קצת רוטב גואקמולי – על מנת לפנק את הטעם החמצמץ.
- שיניים מנוגנות: פטרוזיליה קצוצה או רוטב טחינה יכולים להוסיף נופך מיוחד.
- בודה פירות: עם סלט קיץ לרוטב פיקנטי!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם הצ'יפס לא יוצא פריך?
אם הצ'יפס לא פריך, נסו לוודא שהשמן חם במידה הנכונה. טיגון בצ'יפסים המרגיעים את השמן יביא לתוצאה בהתאם.
אפשר להכין צ'יפס בתנור?
בהחלט, אבל הכנת צ'יפס בטיגון תסייע בהשגת פריכות גבוהה יותר. אם תשתמשו בתנור, תוודאו שהמקומות שיבוצעו בשמן לפני הכניסה לתנור.
האם ניתן להכין את הצ'יפס מראש?
בהחלט, ניתן לטגן את הצ'יפס מראש ולחמם ללא שיג מרהיב בעיכובים ביותר.
איך אפשר לדעת אם השמן חם דיו?
שטפו מעט עם קצה הצ'יפס – אם הוא מתחיל לבעבע, השמן חם מספיק!
אילו תבלינים מומלצים?
מלח וסוכר, או פפריקה, כמון, שום קצוץ – טיפים מנצחים שיגרמו לצ'יפס שלכם להיות הכי טעים שיש!
אפשר לטגן את הצ'יפס בשמן זית?
אפשר בהחלט, אך כדאי לבדוק את החום כיוון ששמן זית יכול להתחמם מהר יותר.
איך שומרים צ'יפס שהיה מוכן מראש?
אחרי שהצ'יפס התייבש, אפשר לשמור אותו במיכל סגור, אך כדאי לחמם אותו מחדש כדי שלא יימנעו מכל התפרצות בסיטואציות עם חברים.
אפשר לשים על הצ'יפס רוטב?
בהחלט, רוטב קטשופ או רוטב סויה המקום לשלוח באירוע השונה והבירנדי.
האם אפשר לטגן בשמן קוקוס?
בהחלט, שמן קוקוס עושה את העבודה. תדאגו לשים לב שהשמן לא מתחמם, ידע ללקק את האצבעות!
ניתן לשדרג את המתכון לצמחונים?
בשמחה! פשוט הקפידו על שימוש בשום וחלופיות עם תוספות בריאות שיעניקו לכם תחרות.
ומאחורי כל טיגון צ'יפס מדהים, הדרך הנכונה היא לאהוב את מה שאתם עושים! תיהנו, תשתפו עם חברים, והכי חשוב – תען טעמים!