פשטידת רועים צמחונית – מנה שמשגעת לכם את הריאות!
לא ניתן להתעלם מהעוצמה והפשטות של פשטידת רועים צמחונית, המנה שאיתה נוכל לשדרג לא רק את הארוחה אלא גם את מצב הרוח שלנו! כשהריח של תפוחי האדמה והירקות השונים מתמזג יחד בתנור, העולם נראה פתאום הרבה יותר צבעוני, והמקרר שלנו מלא במרכיבים שכולנו אוהבים. כל כך מדהים זה להיות מסוגלים להכין מנה פשוטה וטעימה, שאנשים לא יאמינו כמה היא בריאה ומושלמת. רוצים לדעת איך להכין את זה? אנחנו בטח הולכים ללכת על זה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6 מנות
ממשיכים הלאה? פשטידת רועים היא לא סתם פשטידה, היא מנה שהיא ממש כאילו קיבלה השראה מסבתא. ראיתם פעם סבתא מכינה פשטידת רועים? זה נוגע בלב, נכון? אז בואו נצלול פנימה!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גזר בינוני קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 קופסה (400 גרם) שעועית שחורה, מסוננת ומקולפת
- 150 גרם תירס קפוא/שימורי
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- 1/2 כוס גבינת פטה/בולגרית מפוררת (אופציה לטבעונים: גבינת טופו)
- 1 ביצה
- 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
מכירים את ההרגשה ההיא כשאתם מתכננים להכין מנה עם מה שיש במקרר? בדיוק זה! בשביל לסרוק את המקרר לאלתר את הפשטודה הזאת, אתם צריכים להיות יצירתיים. אם אתם טבעוניים, אל תדאגו, יש לנו גרסה מיוחדת בשבילכם!
שלבי ההכנה
התחלנו את התהליך בהכנה, אז ככה זה נראה:
- מכניסים את תפוחי האדמה למים רותחים ומבשלים עד שהם רכים.
- בינתיים, מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל והגזר. מטגנים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים למחבת את השעועית, התירס והתבלינים. מערבבים היטב.
- כאשר תפוחי האדמה סיימו להתבשל, מסננים ומועכים אותם עם מזלג.
- מוסיפים את הגבינות והביצה לתפוחי האדמה הכתושים ומערבבים.
- מניחים חצי מהתערובת בתבנית האפייה, ואז את תערובת הירקות למעלה, ולאחר מכן את יתרת הפירה מעל.
- מפעילים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את הפשטידה לתנור למשך 30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
עכשיו, אחרי שהגענו לשלב האפייה, אפשר לשבת ולהתפעל איך כל הריחות מתחברים ויוצרים את המנה המושלמת עבורכם.
רעיונות לתוספות ושדרוגים
למי שאוהב לגוון, יש המון אפשרויות לשדרוג פשטידת רועים! אולי תוספת של צנוברים קלויים? או טיפונת רוטב טחינה מלמעלה? אם אתם רוצים משהות נועזת יותר, מה דעתכם על תוספת של כמה עלי נענע קצוצים? אין סוף לאפשרויות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה ללא ביצים? כן, בהחלט. ניתן להשתמש בתחליף ביצים טבעוני כמו פחית רסק תפוחים או תערובת “אג לחם” שנמצאת בסופר.
האם ניתן להקפיא את הפשטידה? כן, מומלץ להקפיא אותה לפני האפייה. לאחר ההקפאה, ניתן להוציא להפשיר ולאפות.
מה אפשר להגיש לצד הפשטידה? מדובר במנה שיכולה להתאים ליד סלט ירוק או אפילו עם רוטב פיקנטי.
האם יש צורך לקלף את התפוחי אדמה? לא חובה! אם אתם אוהבים את הטעם המרענן של קליפת תפוחי האדמה, אפשר להשאיר אותם. רק דאגו לשטוף היטב.
האם יש רעיונות לשימוש בשאריות? כמובן! אפשר לקחת את שאריות פשטידת הרועים ולהכין סלסלות קטנות של מאפה עלים ממולאות.
האם אפשר להפוך את הפשטידה לפיקנטית יותר? בהחלט! הוסיפו פלפל חריף קצוץ לתערובת הירקות בזמן בישולם במחבת.
מה התוסף המומלץ לשדרוג הבריאותי? ניתן להוסיף קוביות של אבוקדו מעל לפני ההגשה – זה בריא וטעים.
האם אפשר לשים ירקות אחרים בפשטידה? כמו שציינו קודם, בפשטידה הזאת כל אחד מוזמן להביא את הירקות האהובים עליו, סוף סוף מתכון שמאפשר להם ליהנות!
מה אורך חיי המדף של הפשטידה? כשישה ימים במקרר, אבל אני בטוח שהיא לא תחיה כל כך הרבה!
באמת שהפשטידה הזאת מצליחה להפתיע כל פעם מחדש. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות – הם יודו לכם על כך!