פשטידת כרובית פרווה עם מיונז שתשדרג לכם את השולחן

פשטידת כרובית פרווה עם מיונז – מתכון מדהים שכולם יתאהבו בו!

ישנם רגעים בחיים שבהם פשוט מתחשק לנו אוכל ביתי, כשריח החמימות והאהבה ממלא את הבית. אחת המנות שאני זוכרת מתקופות שונות היא פשטידת כרובית. שימו לב, אני מדברת על הפשטידת כרובית המושלמת, עם טוויסט שלא תראו בכל מקום – מיונז. כן, אתם שומעים נכון! המיונז משדרג את הפשטידה לרמה אגדי, טעים כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול; והכי טוב, היא פרווה! אז אם אתם מחפשים משהו מושחה, אז יש לנו לכם כאן פתרון נהדר.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות תצאנה

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • המנה מספיקה ל-6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפשטידה המדהימה הזו, אנחנו נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 1 כרובית בינונית (בערך 800 גרם)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 ביצים או תחליף ביצים (לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בזרעי צ'יה או רסק תפוחים)
  • 1/2 כוס מיונז פרווה (המבחר מגוון וישנן אפשרויות בריאות יותר)
  • 1/4 כוס קמח (אם יש צורך בגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס)
  • 1/2 כוס גבינת עיזים מגוררת (שוב, אם רוצים גרסה פרווה, אפשר להשאיר את זה החוצה)
  • מלח ופלפל לטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה לא מעוכה
  • 2-3 כפות שמן זית

עכשיו, כשיש לנו את כל החומרים, בואו נצלול לתוך ההכנה! אני מבטיחה שזה יהיה נעים כמו נימוח בפה.

שלבי ההכנה

עכשיו נלמד איך הכנת פשטידת כרובית עם מיונז פשוט קל ומהיר! פשוט תעקבו אחרי הצעדים הבאים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מבשלים את הכרובית במים רותחים עד שהיא רכה, בערך 10 דקות.
  3. מסננים את הכרובית ומעבדים אותה עם מזלג או בלנדר. חשוב שהמרקם יהיה כעיסה אוורירית.
  4. בינתיים, במחבת על חום בינוני, מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל זהוב ורך.
  5. מוסיפים את הבצל המטוגן לתוך הקערה עם הכרובית.
  6. גודלים את הבצק עם ביצים, מיונז, קמח, גבינה, מלח, פלפל ופטרוזיליה. לערבב היטב יתרונה של תערובת אחידה.
  7. משמנים תבנית אפייה עם מעט שמן ומעבירים את התערובת לתבנית.
  8. אופים במשך 30-35 דקות או עד שהפשטידה משגעת והחלק העליון מזהיב.
  9. מעבירים את הפשטידה לצלחת שטוחה ומניחים לה להתקרר מספר דקות לפני החיתוך.

וזהו! הפשטידה המדהימה מוכנה, והשילוב של המיונז עם הכרובית מקנה לה טעם מופלא. היא פריכה בחוץ ורכה מבפנים, ממש נימוחה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הפשטידה הזו כל כך מגוונת שאפשר לשדרג ולהוסיף לה. אם תרצו, תוכלו לשים בתוכה:

  • גזר מגורר – מעניק מתיקות.
  • תפוחי אדמה מגורדים – הופך אותה למלאה יותר.
  • פטריות קצוצות – מוסיפות טעם מעניין.
  • חזה עוף קלוי ומקולף – לגרסה עשירה יותר.

שאלות ותשובות על המתכון

האם ניתן להכין את הפשטידה מראש?

בהחלט! ניתן להכין את הפשטידה עד יום מראש ולשמור אותה במקרר. פשוט לחמם לפני ההגשה.

ממה מתקבל הטעם המיוחד של המיונז בפשטידה?

המיונז מעניק לפשטידה מרקם קרמי וטעים, יחד עם שדרוג טעמים ייחודי, וכך היא הופכת למושלמת!

כמה זמן אפשר לשמור את הפשטידה במקרר?

הפשטידה נשמרת במקרר כ-3 ימים. ניתן לחמם במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה.

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?

כן! ניתן להקפיא את הפשטידה לאחר האפייה. תוודאו לארוז אותה היטב כדי שלא תספוג ריחות. להפשיר במקרר ולחמם לפני ההגשה.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?

בהחלט! פשוט השתמשו בתחליף ביצים כמו זרעי צ'יה או רסק תפוחים, ותוודאו שלמוצרים האחרים אין ביצים.

אילו סוגי מיונז יש להשתמש?

ישנם הרבה סוגים של מיונז פרווה בשוק; אני אישית ממליצה על מיונז קוקוס או עגבניות, הם משדרגים את הטעם!

איך ניתן לדעת אם הפשטידה מוכנה?

כשהפשטידה מזהיבה מלמעלה והקיסם יוצא יבש, היא מוכנה!

האם לגשת על תוספות כמו רוטב?

כמובן! רוטב יוגורט, רוטב טחינה או אפילו רוטב פסטו יכולים להוסיף ניגוד טעים למנה הזו.

אפשר להכין את הפשטידה לארוחת ערב?

כן! היא מתאימה מאוד לארוחות ערב קלות, יחד עם סלט טרי וקר.

מה הסוד להפוך את הפשטידה ליותר פריכה?

על מנת לקבל פשטידה פריכה יותר, תוכלו לפזר מעט קמח תפו”א או קמח תירס לפני האפייה.

לסיכום, מדובר במנה מדהימה, פשוטה ומספקת שתענג את כולם. רק תנסו, ואני מבטיחה שאתם תתאהבו! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים. בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​