פשטידת כרובית בריאה שתשנה את חייך!

"`html

פשטידת כרובית בריאה ומדהימה

אם יש משהו שמעורר את החשק בפרט להרגיש רעבים, זה ריח של פשטידה יוצאת מהתנור. אבל לא סתם פשטידה, אלא פשטידת כרובית שתשאיר אותכם נפעמים מכמה שהיא בריאה, מעלפת וממכרת! הפשטידה הזאת היא כזו שילדים אוהבים, שאפילו מבוגרים מתחפפים מתמנמנים לגיים בולשיט כשאין להם ברירה – היא כל כך טעימה, שכולם הולכים ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחים שירות ל-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

נתחיל ישירות בהרכבת המרכיבים המושלמים שיהפכו את הפשטידה למושלמת! כדי להעניק לכם את הטעם הכי טעים שיש, כדאי לדאוג למרכיבים הבאים:

  • 1 כרובית בינונית (~800 גרם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת (או גבינת טופו לטבעוניים)
  • 1 כוס קמח כוסמין (או קמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לטבעוניים שביניכם, אתם יכולים להחליף את הביצים בשעועית שחורה מעוכה, היא נותנת את אותו המרקם ואפילו יותר בריאות!

שלבי ההכנה

כעת מגיע הזמן למדריך המפורט להכנה, שיבטיח לכם פשטידה שכל אחד ישאל "איך עשיתם את זה?"

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מבשלים את הכרובית במים רותחים במשך 10-15 דקות עד שהרך נמס בפה ואוורירי.
  3. מסננים ומועכים את הכרובית בעזרת מזלג או בלנדר.
  4. מעבירים את הכרובית הקשוחה לקערה גדולה ומוסיפים את שאר המרכיבים: ביצים, גבינה, קמח, פטרוזיליה, שמן, כמון, מלח ופלפל.
  5. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ונמצאת קלה אך לא דלילה.
  6. משמנים תבנית אפייה בעזרת שמן זית ומניחים את התערובת בתבנית.
  7. שמים בתנור ואופים במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.
  8. מוציאים מהתנור, נותנים לזה להתקרר במשך כמה דקות ואז נחתוך לקוביות או פרוסות.

ועכשיו כשהפשטידה כבר מוכנה, נשימו עמוק – הריח המושלם יכבוש את הלב שלכם! גם חם וגם קר היא מתמוססת בפה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הפשטידה הזו היא פלטפורמה מעולה לשדרוגים! יש אפשרות להוסיף גזר מגורר, קישואים, פטריות קצוצות או אפילו זיתים שחורים קצוצים – כל אחד מהם יביא את הטוויסט האישי שלכם. ואם אתם רוצים הפתעה נוספת, תוסיפו מעט רוטב חריף או תיבול אחר שידחוף את חריפות המנה! לעוד טאצ' – אתם יכולים לפזר גבינת פרמזן מעל בשלב האחרון לאפייה, מה שייתן לפשטידה טאץ' משגע!

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור פשטידת כרובית לאחר ההכנה?
אתם יכולים לשמור את הפשטידה במקרר בשקית אטומה במשך עד שבוע. מומלץ לחמם אותה מחדש בתנור על חום נמוך במשך 10-15 דקות.

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בהחלט! שימו את פרוסות הפשטידה בנפרד בשקיות אטומות והקפיאו. לאחר הקפאה, חימום ברוטינה יכול להיות ב15-20 דקות בתנור.

מה ההבדל בין קמח כוסמין לקמח רגיל?
קמח כוסמין נחשב לבריא יותר כי יש לו יותר סיבים תזונתיים והשפעה טובה על רמות הסוכר בדם, והוא מקור טוב לחלבון.

האם אפשר להכין את הפשטידה ללא גבינה?
בהחלט! אתם יכולים להשאיר את הגבינה מחוץ למתכון ולהספיק עוד עשבים או טופו כדי להשאיר את הטעם!

איך יודעים שהפשטידה מוכנה?
עור הפשטידה צריך להיות זהוב ויפה, ואם אתם דוקרים אותה עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש!

האם יש תחליף לביצים?
אפשר להשתמש בשעועית מעוכה או בגרגירי חומוס – הם נותנים מרקם דומה!

מה הטעם של התיבול הכמון?
הכמון מוסיף טעם עשיר ומעט מתוק לפשטידה, אבל אל תהססו – שימו בתיבול הזה גם קמצוץ של פפריקה למעוזי טעמים.

האם כדאי להכין את הפשטידה מתקדמת את הזמן?
בהחלט! הכנת הפשטידה יום קדימה יכולה לסייע בטעמים ולהקנות להם יחודיות נוספת. כל מה שצריך זה לשמור במקרר.

מה להגיש עם הפשטידה?
מצוין להגשה עם סלט מרענן, יוגורט עזים רענן, או אפילו קטשופ!

האם יש גרסה לקינוח?
למה לא? אפשר לשדרג את המתכון עם טחינת בננות, קקאו ומעט דבש – מהממם לדמיון של פשטידת בראוניז!

שתפו עם חברים את המתכון הזה, תראו כמה הוא משגע, והם יוכלו להרגיש את הטעמים האלה ישירות במטבח שלהם! נדמה שאי אפשר לדעת מתי שתף יכול להפוך יום רגיל לחגיגה קולינרית אמיתית!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​