פשטידת כרובית בקלי קלות
למי מאיתנו לא קורה לפעמים, שאנחנו רוצים להכין מנה מדהימה, שנותנת לנו קצת נחת וחום בבית, אבל לא רוצים להשקיע שעות במטבח? אם גם לכם זה קרה, פשטידת הכרובית בקלי קלות הזאת היא הפתרון האגדי עבורכם! הפשטידה הזו היא לא רק מתכון פשוט אלא גם מתכון שמשגע את החיך, והופך כל ארוחה למעלפת. האם יצא לכם לחשוב על כמה שהכרובית עשירה בויטמינים? היא לא רק בריאותית אלא גם ממכרת! עם טעמים נהדרים ומרקם נימוח, היא תהיה הכוכבת של כל שולחן.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- סך הכל: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מנת סועדים: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אתם מוזמנים לגלות את המרכיבים המופלאים לפשטידת הכרובית המושלמת שלנו. כל רכיב כאן מוסיף לנערות המלאה ולחוויית הטעם המיוחדת. כל אחד יכול להכין את זה, ובחינם על ההחמצה!
- 1 כרובית בינונית (אז מה עם כל השאר? פשוט קונים עוד)
- 3 ביצים (אם אתם טבעונים, אפשר לשים 150 גרם טחינה במקום)
- 1 כוס גבינת פטה (מעלפת, מיוצרות מחלב כבשים של סבתא!)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1/2 כוס פירורי לחם (או קמח תפו”א למי שאינו רוצה ג gluten)
- 1/2 כוס קוטג' (שאפשר להחליף עם יוגורט טבעי)
- 1/4 כוס שמן זית (או שמן קוקוס, אבל זה ידרוש עוד גיוס מידע)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שום כתוש לפי הטעם (רק אם אתם אוהבים, אני לא נוגעת בזה!)
בכל זאת, אתם יכולים להוסיף עוד רכיבים! כמו שאנחנו יודעים, חופש זה כל הסיפור. אפשר למשל להוסיף עשבי תיבול שונות כמו פטרוזיליה, שמיר, או אפילו צ'ילי!
שלבי ההכנה
המדריך המהיר הזה יעזור לכם לייצר פשטידת כרובית כמו מקצוענים! קחו נשימה, כי קרוב מאוד תתחילו לרחף.
- להרתיח מים בסיר גדול, להוסיף את הכרובית ולבשל כ-10 דקות עד שהיא רכה.
- לסנן את הכרובית ולצנן אותה מעט כדי שלא תבעיר את האצבעות (או את הלשון).
- בינתיים, לחמם מעט שמן במחבת, ולהעביר את הבצל הקצוץ. לטעום ולטגן עד שהוא משחים.
- למעוך את הכרובית המבושלת בעזרת מזלג או מעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק (אבל לא מדי!). הדבר ייתן לפשטידה מרקם אוורירי.
- להעביר את הכרובית לקערה ולהוסיף את שאר המרכיבים: ביצים, גבינת פטה, פירורי לחם, קוטג' ובצל מטוגן, יחד עם מלח, פלפל ושום.
- לערבב את כל החומרים עד שהתערובת אחידה מאוד.
- לשמן תבנית אפייה ולמזוג לתוכה את התערובת.
- להוציא את הפשטידה מהתנור, לאחר 30 דקות, ולתת לה לנוח כ-10 דקות לפני החיתוך.
- לחתוך לפיסות ולהגיש חם או בטמפ' החדר.
- ללקק את האצבעות!
ועכשיו… הגיע הזמן להיחשף לתוספות המפליאות! אל תהססו להוסיף זיתים, פטריות או גם גבינות שונות. חופש הוא שם המשחק!
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את פשטידת הכרובית במקרר?
הפשטידה יכולה להחזיק במקרר עד 5 ימים. אבל אני ממליצה לכם לא להגזים, כי היא כל כך בטעימה שהיא תיעלם תוך שבוע…
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בהחלט כן! הפשטידה נמסה בפה גם אחרי הקפאה. אני בדרך כלל מקפיאה לחתיכות קטנות, כך שאפשר למשוך כל פעם חתיכה-חתיכה.
אפשר להכין את הפשטידה גם ללא ביצים?
כן! במקום ביצים אפשר לשים 150 גרם טחינה גולמית או אפילו לבצע ניסוי עם 100 גרם רסק תפוחים.
מה לעשות אם כרובית שלי לא מתבשל מספיק?
אל תדאגו! אם זה קורה, פשוט להחזיר אותה למים הרותחים למספר דקות נוספות.
מה ניתן להגיש עם הפשטידה?
אפשר להגיש סלט ירקות טריים בצד או טחינה – זה משגע! אם תרצו, כמה פרוסות של לחם טוב יתקבלו באהבה!
מה הופך את הפשטידה הזו למושלמת?
כל רכיב מדבר עם השני, כלומר, אתם יכולים לשחק עם המרכיבים לפי מה שיש לכם במזווה.
האם יש לכם טיפים נוספים להכנה?
אחת ההמלצות שלי היא להוסיף כף של כמון או קימל לתערובת. גם זה מוסיף לה את הטעם הכמעט היסטורי.
מה אם אני אוהב את הפשטידה מתובלת יותר?
אתם יכולים להוסיף צ'ילי חריף או פפריקה מתוקה – עם תמציאו את הגבול אצלכם.
האם זה מתכון ידידותי לילדים?
אכן כן! ילדים לרוב אוהבים את המרקם הנימוח, וגם אם תוסיפו על זה קצת קטשופ, זה יזכיר להם המבורגר.
איך אני יודע אם הפשטידה מוכנה?
תראו שהחלק העליון שלה מזהיב יפה, ושהפנים רך ולא מימי – זה אומר לכם שהכל מוכן לשולחן!
מעכשיו, כל הכנה תהיה מדהימה! שימו לב שאתם משתפים את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם, כדי שגם הם ייהנו מהפשטידה הנעלית הזו. אתם תופתעו כמה שזה קל ופשוט, ואנחנו מבטיחים, לא משנה מה תעשו, תמיד תצאו נשמעים נפלא!