פשטידת ברוקולי פרווה ללא גלוטן שתפתיע את כל הבית

פשטידת ברוקולי פרווה ללא גלוטן

דמיינו רגע את השולחן בערב שישי, הריחות העשירים ממלאים את האוויר, והכל מתמקד במרכז – פשטידת ברוקולי שמריחה מדהים, צבעונית ועשויה עם אהבה. זהו לא סתם מתכון; זו קלאסיקה של סבתא, גרסה בריאה וממותקת עם צבעים ומרקמים המיועדים לשדרג כל ארוחה. הפשטידה הזו היא באמת אגדה בעיני כל המשפחה – פשוט נימוחה בפה וממכרת לא פחות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, בואו נוודא שיש לכם את כל המרכיבים הנדרשים כדי להכין את הפשטידה המעלפת הזו:

  • 400 גרם ברוקולי טרי או קפוא
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 150 גרם קמח תפו”ח (או קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות)
  • 100 גרם גבינת טופו (או גבינה טבעונית לחובבי הצמחה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור שטוף
  • נגיעות של כמון וקולורבי אם אתם רוצים לנסות זוויות שונות

הפשטידה הזו היא כל כך גמישה, אתם יכולים לשדרג אותה עם משדרגים מקומיים כדוגמת תבלינים שאתם אוהבים. מהנסיון שלי, הוספת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה נותנת לטעם דחיפה משגעת!

שלבי ההכנה

וכעת, אחרי שיערנו את כל השבועות של המתכון הזה, הגיע הזמן לצלול למלאכת היד (או לאפות את הפשטידה)!

  1. נחמם את השמן זית במחבת לקראת טיגון החומרים.
  2. נערבב את הבצל הקצוץ ונזהר לא לשרוף אותו, עד שהוא יהיה שקוף ורך.
  3. אם אתם משתמשים בברוקולי קפוא, נבשל אותו במים רותחים למשך 5 דקות.
  4. כשהברוקולי התבשל, מסננים אותו ותשימו אותו בצד להצטנן.
  5. נפרק את הברוקולי למקלות קטנים, לא נרצה לשים חתיכות ענקיות שיעשו פסטיבל לבד.
  6. בקערה רחבה, נערבב את הבצל המטוגן עם הביצים, הקמח והגבינה.
  7. אחרי שהמרכיבים התמזגו – נוסיף את הברוקולי המפורק. נתבל במלח, פלפל וכמון (או מה שבא לכם).
  8. נשמן תבנית אפייה בגובה בינוני ונשפוך לתוכה את התערובת המוכנה.
  9. נאפה אותה בתנור על חום של 180 מעלות C למשך 25-30 דקות.
  10. לאחר שהפשטידה התייצבה והזהיבה, נוציא אותה ונשאיר להתקרר.
  11. חותכים לפרוסות ומגישים עם סלט ירקות או רוטב יוגורט!

אפשרויות ושדרוגים

במידה ואתם מחפשים לשדרג את הפשטידה, יש לכם המון אפשרויות. לדוגמה, אפשר לשלב ירקות נוספים כמו גזר, קישוא או תפו”ח. אלו משפיעים על הטעם הקליל שלה ומוסיפים צבע נהדר.

בנוסף, אפשר לשדרג עם עשבי תיבול מתובלים כמו אורגנו או זעתר. המגע הקטן הזה פשוט משגע את הטעמים! מהנסיון שלי, זה מביא באנרגיה חדשה ולא צפויה לפשטידה.

שאלות ותשובות

איך ניתן להפוך את הפשטידה ליותר פריכה?

אם תרצו פשטידה רכה יותר, הוספת פירורי לחם על גבי הפשטידה בשלב האפייה יכולה לעזור. זה נותן טוויסט פריך וחמוד!

איזה סוג גבינה ניתן להשתמש אם אני לא נוקט בגבינת טופו?

אפשר להשתמש בגבינה קשה כמו פטה או גבינת מוצרלה, כל גבינה שאוהבים תשתלם במתכון.

אי אפשר להרגיש את טעם הברוקולי, זה בסדר?

נכון מאוד! בזמן האפייה והבישול, טעמים נמסים והתוצאה היא עדינה ומושלמת.

האם אפשר להכין את הפשטידה כמו פשטידת ירקות רגילה?

בהחלט! אפשר לשלב גם ירקות חורפיים כמו גזר ותפו”ח לקראת סיום הערב.

האם ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?

כן! היא תישאר פריכה ומדהימה, ובעיקר בטוח ניתן לחמם אותה במיקרוגל.

כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה?

הפשטידה תחזיק טוב במקרר במשך 4-5 ימים.

איפה אפשר לקנות קמח תפו”ח?

קמח תפו”ח זמין בכל חנות טבע או סופרמרקט גדול. תוודאו שאתם בודקים את התווית כדי לוודא שאין תוספות.

האם זה מתאים לילדים?

בוודאי! ילדים לרוב מתלהבים מהצבעים והמרקמים, ועשויים אף להעדיף את הפשטידה על פני אוכל רגיל.

מה מומלץ להגיש עם הפשטידה?

אפשר להגיש עם יוגורט, רוטב טחינה או סלט ירקות לשדרוג הטעמים!

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?

כן, ניתן להקפיא את הפשטידה. רק תוודאו להפשיר אותה בצורה הדרגתית.

תודה שהייתם כאן! אם אתם מתכוונים לנסות את המתכון, שתפו את החוויה עם חברים ברשתות החברתיות, שתפו את השמחה של ברוקולי וגלו לעולם את הפשטידה המדהימה הזו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​