פשטידת ברוקולי פרווה – של אמהות מבשלות
דמיינו לעצמכם את השעתיים של הבישולים, הריחות המופלאים שמתפשטים במטבח, וכמובן… רגעי האושר כאשר אתם מתיישבים יחד עם משפחה או חברים ואוכלים את המעדן שהכנתם במו ידיכם. הפשטידה שלנו לא סתם פשטידה – היא מדהימה, ממכרת, ומעל הכל, מושלמת עבור כל חגיגה, משפחתית או לא. הפשטידת ברוקולי הזו היא למעשה שילוב של טעמים, צבעים, ומרקמים שמעניין וכיף לאכול. מי יכול להסתייג מאוכל שנמס בפה?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מספיקה
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפשטידת ברוקולי המדהימה הזו, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 600 גרם ברוקולי קפוא או טרי (אפשר לשלב עם קולורבי בשביל טוויסט מעניין)
- 2 ביצים גדולות
- 200 גרם קמח תפו”ח
- 100 גרם קמח חומוס (לא חובה, אבל משדרג את הטעם)
- אחוז טעים של פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 100 גרם גבינת טופו (אפשר גם לוותר אם אתם מעדיפים בלי)
למי שאוהב את העניין הבריאותי, נוכל לרשותכם פשטידת ברוקולי זו בתבנית ללא גלוטן, פשוט באמצעות החומוס והביצים. יש כמויות חלופיות לרכיבי הקמח. דמיינו לעצמכם פשטידה קריספית אך יחד עם זאת נימוחה בפה!
שלבי ההכנה
בואו נצלול אל תהליך ההכנה של הפשטידה המופלאה הזו, וכיצד ניתן להגיע לתוצאה מדהימה – משגעת!
- בשלב הראשון, נרתיח את ברוקולי הקפוא או הטרי במים רותחים למשך 5-7 דקות עד שהוא מתרכך.
- נוציא את הברוקולי, ונשטוף אותו במים קרים על מנת לעצור את תהליך הבישול.
- באמצעות חוטי כסוף, נחתוך את הברוקולי לקוביות קטנות שיסייעו בתערובת אחידה.
- בתוך קערה גדולה, נניח את הברוקולי ונסיף את הביצים, הקמח, השמן, הפטרוזיליה, המלח, והפלפל.
- נערבב היטב עד שהתערובת תתאחד, ותהפוך למעין עיסה סמיכה אך אוורירית.
- נעביר את התערובת לתבנית משומנת, מפזרים עליה מעט עוד קמח חומוס על מנת ליצור קריספיות נוספת.
- נחמם את התנור ל180 מעלות ונאפה במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה ופריכה.
- ובסוף – ניתן להפוך את הפשטידה בתבנית לתוספת מרשימה של טוויסט!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ובכן, אם אתם מצפים לאורחים, יש מקום להפתיע גם קצת. אפשר להוסיף לתערובת הפשטידה רכיבים נוספים כמו גבינות שונות לדוגמת פטה או מוצרלה, או תבלינים כמו כמון ועשבי תיבול. זה יכול לשדרג את המנה ולהפוך אותה לאגדי!
אם לסלט תוספות בטעם, זה הזמן לשדרג את הארוחה שלכם עם סלט ירקות, אולי סלט קצוץ פשוט אך שטוף עסיסיות. שימו לב, אתם יכולים לשדרג גם את התום טעם על ידי שילוב של טחינה עם כמון ולימון – משהו שבילדים יקח את פניהם להתרגש… המושלם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין פשטידת ברוקולי ללא ביצים?
יש אפשרות להשתמש בקמח חומוס כדי להחליף את הביצים. הכמות היא כ-50 גרם קמח חומוס שמוסיפים עם מים ליצירת עיסה דלילה.
מה עושים אם אין ברוקולי?
לא קרוב לדאגה, אפשר להשתמש בהרבה ירקות אחרים כמו קולורבי, קישואים, או גזר. התוצאה לא פחות מעלפת!
האם אפשר להכין את הפשטידה על אש פתוחה?
כאשר אנו מדברים על גרסה קמפינג, אפשר בהחלט להכין פשטידת ברוקולי על הגריל בנייר כסף! עיצוב כזה יוסיף טעם מעושן.
מצאתם קקאו בתערובת? האם זה טעים?
אם כן, אתם הולכים לקבל פשטידה מרקם אדיר, עליו! הרבה אנשים מדווחים כי התוצאה תהיה מיוחדת ומרשימה מאוד.
כמה זמן כדאי לקנות מראש ברוקולי?
לברוקולי סטנדרטי, מומלץ לשמור אותו בפריז, והוא יישמר כ-6-8 חודשים. השקעה מעולה ואפשרית.
האם מדובר במתכון קליל?
אם כי ישנם כמה שלבים, המתכון הוא קל יחסית בחשוב להשיג פשטידה איכותית! להצלחה מעולם לא היה קל כך!
איך משאירים את הפשטידה רכה?
הוספת גבינת טופו או גבינת צאן בפנים משאירה את טעם ההצמדות ונותנת רכות מדהימה בפה.
עוברים לארוחה רומנטית? הימנעו מהרעש!
ליצירת אווירה, הכינו שלט ליד השולחן או בכניסה והדגישו כי המנה היא ממכרת למבוגרים בלבד.
מתי שווה להגיש את הפשטידה?
יש לזכור, פשטידת ברוקולי יכולה ללוות כל תפיסה קולינרית. כך שבין אם בכניסות או בתור מנות ראשונות, היא משתלבת בכל תפריט חגיגי.
האם הפשטידה מתאימה גם לילדים?
ודאי! ברוקולי הוא מזון בריא, שמקבל מענה טוב מאהבה של התבלינים והגבינות שמסייעים לגוון את התמונה הכוללת. ילדים יגלו את הכי טעים שיש.
אז קדימה, אל תהססו! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה והפיצו את בשורת הברוקולי! זה הזמן ללקק את האצבעות, בואו נתחיל לבשל! הפשטידה הזו היא לא סתם מנה, זו חוויה שמגלה את כישורי הבישול שלכם וגם עושה הרבה שמח סביב השולחן!