פשטידת בצל פרווה – מתכון מדהים ב-10 דקות!
בואו נדבר על מנת הפשטידת בצל פרווה שכולנו אוהבים. יש לה קסם שלא ניתן להסביר! כל ביס ממנה מביא עימו עונג אלוהי שממלא את הבית בניחוחות משגעים. כשאנחנו מכינים את המנה הזו, קשה לעמוד בפיתוי – חם, נימוח ומעלף, הפשטידה הזו היא הבחירה המושלמת לכל אירוע, חג או סתם ארוחת ערב שגרתית. לא אתפלא אם ישר תמצאו את עצמכם מכינים אותה שוב ושוב ולא מסוגלים להפסיק ללקק את האצבעות. לא נעים להודות, אבל מדובר במנה ממכרת ואגדי שנכנסת ללב ולבטן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנת המתכון: 10 דקות
- רמת הקושי: קל מאוד
- מניחים על השולחן: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפשטידת הבצל המושלמת, נדאג להכין את כל מה שצריך. כך תוכלו להשיג פשטידה שהיא אוורירית, נימוחה וטעימה ביותר. לצערנו, הרצון היא לא תמיד מספיקה. הנה מה שאנחנו נצטרך:
- 4-5 בצלים גדולים (בצלים לבנים או אדומים, זה תלוי בהעדפה שלכם)
- 1/2 כוס קמח (קמח לבן או קמח תפו”א לטובת גרסה ללא גלוטן)
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 ביצים (לגרסה טבעונית, ניתן להמיר בבננה או טחינה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי!)
- עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה, אך מוסיף רעננות)
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכל מוכן, הגיע הזמן להתחיל עם שלבי ההכנה של הפשטידה המדהימה שלנו. שימו לב, מדובר בתהליך פשוט ומהיר, כך שאפילו מי שאין לו ניסיון במטבח יכול לעמוד בו בקלות!
- מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק.
- מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומוסיפים את הבצלים.
- מטגנים את הבצלים עד שהם מתרככים ומשחימים, כ-5-7 דקות.
- בזמן שהבצלים מתבשלות, בקערה נפרדת, מקבלים בעזרת מזלג את הביצים ומוסיפים קמח, מים, מלח, פלפל, כמון וטחינה אם אתם עושים גרסה טבעונית.
- מערבבים הכל היטב עד שהתערובת חלקה.
- סוחטים את הבצלים מהשמן ומוסיפים לתערובת.
- מערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- מחממים שוב את המחבת עם מעט שמן ומניחים בעזרי קף את התערובת. מבשלים כמה דקות מכל צד עד שהפשטידה מוזהבת.
- מניחים על צלחת ומאפשרים להתקרר קצת, אם אתם מצליחים להמתין – והיא חייבת להיות בתיאבון!
תוספות ושדרוגים
הפשטידת בצל הזו מספקת אפשרויות שדרוג רבות. אתם יכולים להפתיע את האורחים שלכם עם תוספות שונות לתוך התערובת:
- רצוי להוסיף גבינת פטה מגוררת למתכון! היא תשתלב מצוין ותוספת טעם קסומה.
- לעיתים, נשארים אצלנו שאריות של פטריות. למה לא להוסיף אותן לתערובת?
- מעבר לשום שלם או קצוץ, אם יש לכם שלל ירוקים (בזיליקום, רוזמרין, או תימין), הם יכולים לקחת את הפשטידה למקום אחר לגמרי!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הפשטידה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הפשטידה ולהקפיא אותה.חימום מחדשיהיה נחמד לאורחים שלכם.
מה אפשר להגיש לצד הפשטידה?
כשהפשטידה מתבקשת לצידנו, סלט רענן עם ירקות טריים ורטבים פשוטים יכול להיות השילוב המושלם!
האם ניתן לאפות את הפשטידה?
כן, אפשר לאפות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות למשך 30-40 דקות. התוצאה תהיה מדהימה!
האם יש לי אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
כמובן! רוצו על קמח תפו”א או קמח חומוס.
מה היא הסוד להצלחת הפשטידה?
החום הנכון והסבלנות כשמטגנים את הבצלים הם חלק מחוויית ההצלחה.
כמה זמן אפשר לשמור את הפשטידה במקרר?
מומלץ לשמור במקרר עד 3 ימים. תמיד תוכלו לחמם ולטפח את הטעמים.
האם אפשר להוסיף ירקות אחרים?
כמובן! אנו יכולים לשלב קישוא, גזר או תפו”א לתוך הפשטידה. בישול מרגש!
איך אני יודע שהפשטידה מוכנה?
אם היא מוזהבת ומקבלת קרום פריך, זה הזמן להעביר לשרת!
יש לכם טיפים לקיצור זמן ההכנה?
אם קוצצים את הבצלים בעזרת מעבד מזון, אתם יכולים לחסוך המון זמן!
האם ניתן להכין פשטידה מבצלים ירוקים?
בוודאי! הפשטידה תצא לנוירה קלה ועדינה.
אם עשיתם את זה, אני ממליץ לשתף את המתכון הזה עם כולם! תנו לכולם לטעום את הפשטידה המלהיבה והטעימה הזו, לא משאירים להם סיכוי לאהוב אותה! תיהנו ותשתפו!