פשטידת בטטה פרווה: מתכון אגדי שלא תצליחו להתנגד לו!
אם יצא לכם להיות במסיבת ברביקיו או סתם לארוחה משפחתית, אתם בטח זוכרים את הניחוחות הממכרים שהמטבח המנוגן היה מוציא. ובכן, הפשטידת בטטה של היום היא בדיוק זה! היא מתאימה לכל אירוע, היא משגעת בטעם שלה, ואם לא תשימו לב, היא תיעלם לפני שייגמר הטקסט! וגם אם אתם לא אלופי הבישול, אתם עדיין יכולים להצליח בקלות עם המתכון המדהים הזה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: כ-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים בשביל המנה הנפלאה הזאת. השילוב של בטטה עם תבלינים בריאים יוצר המון טעמים מדהימים שבאמת מעלפים!
- 500 גרם של בטטות קלופות ומבושלות (כ-3 בטטות בינוניות)
- 1/2 כוס קמח (אפשר קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
- 1/4 כוס מים
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית קינמון (לגירוי החושים)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
טיפ: הבחירה בבטטה עשויה להפתיע אתכם, אולם מדובר ברכיב בריא וטעים במיוחד, עם ערכים תזונתיים גבוהים. היא מכילה כמות עצומה של בטא-קרוטן, שהוא נוגד חמצון שמסייע בשמירה על בריאות העיניים!
שלבי ההכנה
ואחרי שהכנו את כל מה שצריך, בואו נעבור לחלק הכיפי – ההכנה עצמה!
- בוחרים פאטנט – חותכים את הבטטות לקוביות ומבשלים מים בסיר.
- מבשלים את הבטטות עד שהן רכות (כ-15 דקות), מסננים ומועכים לפירה חלק.
- מעבירים את הפירה לקערה ומוסיפים את כל שאר הרכיבים (למעט השמן).
- מערבבים את הבצק עד שהתערובות מתאחדות ויש מרקם קציצה.
- מחממים שמן במחבת על להבה בינונית.
- בעזרת כף לוקחים מהתערובת ויוצרים פשטידות עגולות בנות 1-2 ס"מ.
- מטגנים מכל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב (כ-3-4 דקות מכל צד).
- מעבירים לנייר סופג כדי לספוג שמן, ומניחים במסיבת טעמים.
לאחר שטיגנתם את הפשטידות המהממות, ייתכן שתרצו להוסיף איזה רוטב טעים. אבל על כך נדבר בהמשך!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשכל הפשטידות האלה טעימות ומוכנות בתבנית, אפשר לחשוב על העשייה הבאה. אז הנה כמה רעיונות שיכולים להוסיף לשדרוג המושלם:
- תוספת של קוביות גבינת פטה עשויה לשדרג את הפשטידות בטירוף!
- ניתן להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה, מה שיביא טעם נוסף וטרי.
- קרם טחינה עם לימון ומעט שום, לצד הפשטידות, יכול להפוך את המנה למעלפת!
- להבריש עם רוטב מתוק חריף כמסיים ולהרגיש את התפצצות הטעמים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הפשטידות בתנור?
בהחלט! אפשר לאפות אותן בתנור בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות. פשוט, יותר בריא!
מהם הרכיבים שיכולים לחזק את הערכים התזונתיים?
אפשר להוסיף בערך 100 גרם של בטטה עם קוואקר או גרגרי חומוס מבושלים למילוי הפשטידות.
האם אפשר לשמור את הפשטידות במקפיא?
כן, פשטידות יכולות להחזיק במקפיא בצורה מושלמת. מקפיאים אחרי שהן התקררו ושמים בשקית אטומה.
איך אפשר להפוך את הפשטידות לטעימות יותר לילדים?
יש להוסיף עשבי תיבול שאוהבים או תבלינים שקל להם לשאת, כמו פפריקה מתוקה.
האם אפשר להכין את הפשטידות מראש?
כמובן! אפשר להכין את התערובת לפני יום ולשמור במקרר, ואז רק לטגן לפני ההגשה.
מהי הדרך המומלצת להגיש את הפשטידות?
מומלץ להגיש עם סלט טרי לצדן וצ'יפס ביתי – המילוי של הפשטידות הולך מצוין עם הסלט!
האם ניתן להפחית את כמות השמן?
בהחלט! אפשר לאפות את הפשטידות במקום, או להשתמש במנדי שומן לטיגון.
איך יודעים שהפשטידות מוכנות לטיגון?
כאשר הן משתחררות בקלות מהקערה ומתקבלות בפראות לא צמיגית אך יציבה יחסית.
האם יש סיכון לעומס קלורי?
כמו כל דבר, הכל תלוי בכמויות. את הפשטידות הללו קשה להפסיק לאכול, לכן ההמלצה היא להתמקד במוניטין של שלושה פשטידות לאחת.
כיצד לחמם את הפשטידות אחרי שהן התקררו?
פשוט מחממים במחבת רגע לפני ההגשה, כך הן חוזרות להיות חמות וטעימות!
אתם מוכנים להשתגע עם הפשטידות מדהימות האלה? אל תתביישו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ולגרום להם להתמכר גם כן! התכוננו לקבל מחמאות על יכולות הבישול המושלמות שלכם. עד לפעם הבאה, תהנו מהעונג הקולינרי!