פרגיות בנינגה מדהימות – מנה ממכרת לתפארת!
עכשיו תתכוננו! כי יש לי מתכון שמאחד בין ניחוחות, טעמים וטקסטורות בצורה שהיא פשוט אגדה. אנו מדברים על פרגיות בנינגה, שמתבשלות בצורה שתעשה לכם את היום! מדובר במנה שמושלמת לאירוח, להכנת ארוחת ערב מפנקת או סתם כשיש לכם craving לחוויה קולינרית שמעלפת את כל החושים. אז קחו חסה, תעשו מקום על השולחן, כי אנחנו הולכים להכין את הדבר הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המנה המדליקה הזאת, יש לנו כמה רכיבים שחשוב להצטייד בהם. הם לא רק מוסיפים טעם, אלא גם מלווים אותנו בשיחה על נחלים של כיף במטבח.
- 1 ק"ג פרגיות, חתוכות לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות סויה
- 1 כף דבש (או מייפל לגרסה טבעונית)
- 2 כפות סוס ווסטרשייר
- 2 כפיות כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף_root_ג'ינג'ר_כתוש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לימון סחוט (מהשקית או טרי!)
- קוביות קישוא ועגבניות שרי לקישוט (לא חובה, אבל מביאות המון צבע ובשביל מה זה אם לא בשביל יופי?)
אם אתם רק טסים, ואולי לא מעוניינים במקור חלבון מהחי, אתם יכולים להשתמש בטופו או בשר סויה ללא גלוטן כדי לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית!
שלבי ההכנה
אז אחרי שכולנו מוכנים – הגיע הזמן להיכנס למטבח ולבצע את כל השלבים כמו שצריך. אני יודע שזה נשמע הרבה, אבל בעצם זה תענוג של רגעים! בואו נתחיל:
- מתחילים עם חימום של שמן זית במחבת גדולה. מקפיצים אותו על חום בינוני.
- מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים במשך כ-5-7 דקות, עד שהן משחימות ומקבלות צבע כהה.
- במקביל, מכינים כלי קטן ומערבבים את כל הרטבים: סויה, דבש, סוס ווסטרשייר, מלח ופלפל.
- ברגע שהפרגיות מוכנות, מוסיפים את הרוטב לעריסה ומערבבים! מתריעים על ניחוחות מדהימים שנכנסים באוויר.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר. משאירים על האש במשך עוד 3. אם אתם ממש רוצים להרגיש כמו שפים – תקפיצו את הפרגיות! זה תמיד יעבוד!
- לאחר מכן, מוסיפים את הכורכום והפפריקה כאילו אתם מפזרים זהב למדע!
- סוחטים מעט לימון מעל, ומערבבים אחד עם השני כאילו לא היתה מחר!
- אם בחרתם לשדרג – הכניסו את קוביות הקישוא ועגבניות השרי לקראת הסוף, כך שהן ישמרו על פריכותן.
- מבשלים למשך 5-10 דקות נוספים, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
- מניחים בכלי הגשה ומגישים חם, יחד עם אורז, תפוחי אדמה מטוגנים או סלט קיץ מרענן.
תוספות ושדרוגים
מה לעשות אם אתם ממש רוצים להפתיע? אפשר לשדרג את המנה עם קישוטים כמו: סמולינה, קונפי שום, או פירות יבשים קצוצים שיתנו טוויסט של מתיקות. בנוסף, ביצים רכות שמבושלות מראש יכולות להוות טוויסט נהדר, שמזכיר סגנון מזרח אסייתי!
שאלות ותשובות
איך לשמור על הפרגיות רכות ולא יבשות?
עליכם לבשל את הפרגיות על חום בינוני ולהשתדל לא לבשל אותן יותר מדי. גם מתן זמן לספוג את הרוטב משפיע על מרקם המנה.
האם ניתן להכין את המתכון הזה עם סוגי בשר אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש בחתיכות של עוף, שורש או טופו – כל אחת מהאפשרויות הללו מעניקה את הטעם הייחודי שלה.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
אפשר לשמור את הפרגיות בקופסה סגורה עד שלושה ימים, אבל הכי טעים כשהן טריות!
איך עושים את הרוטב סמיך יותר?
נבנה את הרוטב על ידי הוספת כפית של שטח קמח או ציפוי קקאו.
מה ניתן להגיש לצד המנה?
אורז הוא האופציה המוכרת ביותר, אבל גם סלט ירקות שוצף, פסטה או פירה יכולים להשתלב נהדר.
האם המנה מתאימה לאירוח?
ממש כן! המנה הזו מתאימה במיוחד לאירוח, משום שהיא רבת משתתפים וניתן להכין כמות גדולה.
האם ניתן להקפיא את הפרגיות?
בהחלט! חשוב לדאוג להקפיא את הפרגיות לפני חימום הרוטב.
האם אפשר להוסיף ירקות כמו ברוקולי או גזר?
כמובן! הם יוסיפו פריכות וירוקוניות וישדרגו את המנה בטעם ובעיצוב!
האם אפשר להכין את המתכון על גריל?
בהחלט! גריל מוסיף טעמים מדהימים, רק חשוב לשים לב לזמן הבישול.
מה הטעם של הפרגיות אם אני לא מוסיף דבש?
הטעם שונה משמעותית, אבל אפשר לנסות סירופ מייפל או פשוט להשאיר את המתכון בלעדיו – זוהי בחירה אישית!
לאחר שהכנתם את המנה המהממת הזו, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כדי שכולם גם ייהנו מהקולינריה המשגעת הזו! המנה הזו היא באמת מעלפת, ותהיה חוויה שאין כמותה על השולחן. בואו נתחיל לבשל את החוויה הבאה!