פסטה בטטה בדרך חדשה שתטריף את החיך שלך

פסטה בטטה שמעלפת את החיך

יש לנו עסק עם מנה שהיא פשוט אגדית. פסטה ברוטב בטטה, שמלבד שהצליחה לשבור את השגרה, היא גם בריאה וטעימה בצורה והכי טעים שיש. לא מדובר בפסטה רגילה, אלא בשילוב מדהים של בטטה שמוסיפה מתיקות וקרמיות, ומקנה למנה מראה צבעוני שמזמין אתכם לקחת דרישת שלום ממני ישירות למקרר.

אז אם אתם רוצים להכין מנה שיתמכרו אליה כל מי שתפגשו, הגעתם למקום הנכון! כל הנוכחים בשולחן יתחייבו בזהירות על מנת ללקק את האצבעות. זו לא רק פסטה, זו חוויה קולינרית!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת, בואו נחשוף את הסודות למתכון המושלם הזה. קרמיות הבטטה וטעמה המעט מתוק יתמזגו בצורה מדהימה עם הפסטה. ואם אתם רוצים לחזור הביתה למנה שהמנעד שלה הוא גם מתיקות וגם נמסה בפה – זה המתכון בשבילכם!

  • 400 גרם פסטה מסוג שאתם אוהבים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 100 מ"ל חלב קוקוס
  • 1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (על פי טעמכם)
  • גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה, אבל מוסיף טעם משגע)

מתכונים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, ניתן להשתמש בפסטה נארומה או בפסטת חומוס. אפילו עם בטטות בתוספת חומרי גלם איכותיים, תעשו לעצמכם מנה ממכרת שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה. כהן, למי שבקשו גרסה טבעונית, פשוט החליפו את חלב הקוקוס בשמנת קוקוס או ממרח חמאס.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל בהרפתקה הקולינרית שלנו:

  1. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזות עד שהיא אל דנטה. מערבבים מדי פעם.
  2. בינתיים, מחממים שמן זית במחבת עמוקה מעל חום בינוני.
  3. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים היטב כ-5-7 דקות.
  4. כשהבטטה מתחילה להתרכך, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
  5. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  6. מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלם למשך 5 דקות נוספות, עד שהרוטב דוד ונראה עשיר.
  7. סוחטים את הפסטה המבושלת לתוך המחבת עם רוטב הבטטה ומערבבים היטב שיתמזגו כל הטעמים.
  8. מפזרים עשבי תיבול קצוצים מעל, טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מלח ופלפל אם צריך.
  9. מגישים לשולחן עם גבינת פרמזן גרורה מעל.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו, כשיש לנו מתכון שכולו מושלם, בואו נדבר על אפשרויות לשדרוגים. אם אתם רוצים קצת יותר פריכות, והחיים שלכם זקוקים לפרץ של טעם – הוסיפו אגוזי פקן לקצוות בשביל טוויסט מעלף.

תוספות של פירות יבשים כמו חמוציות או תמרים אפשריות ובהחלט יוסיפו קסם נוסף למתכון. האפשרויות רבות, ואנחנו – רוצים לבוא לספר לכם כל הזמן על עוד ועוד מתכונים.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הפסטה אם נשארה לי?
אפשר לשמור את הפסטה עטופה היטב במקרר עד 3 ימים. רק חשוב לחמם אותה על חום נמוך כדי לא לייבש אותה.

האם ניתן להקפיא את הפסטה?
כמובן! אפשר להקפיא את הפסטה בתנאים מיוחדים. שימו לב שלא להקפיא עם הרוטב.

מה לעשות אם הפסטה נצמדה?
פשוט הוסיפו מעט שמן זית ושימו על חום נמוך עד שהפסטה משחררת עצמה.

האם אם אני רוצה להפוך את המתכון ללא גלוטן?
כן! תוכלו להשתמש בפסטה קוונואה או פסטה על סויה.

איך אני יכול להוסיף יותר ירקות למנה?
בהחלט! הוסיפו ספגטי קישואים או תרד לתוך הרוטב. זה מקנה צבע ומרענן את המנה.

כיצד אני יכול להשתמש בבסיסי רוטב אחרים?
אין בעיה, להוסיף רוטב עגבניות על הבסיס הקיים יכול להביא לתוצאה מאוד טעימה.

האם אני יכול להכין את זה מראש?
כן, זה מצוין להכנה מראש, רק תדייקו במינון התיבול.

איך יודעים שהבטטה מבושלת?
נסו לחתוך קוביה עם מזלג, אם היא מתפוררת – היא מוכנה.

האם המנה מתאימה לילדים?
כמובן! ילדים אוהבים טעמים מתוקים, בטטה בדוק עבורה.

מה הקשר בין הפסטה לבטטה?
שני המרכיבים מביאים לטעמים מעולים, והביטול מספק ממרח. תוצאה משגע!

אז למה אתם מחכים? זה המתכון שיתפוס את תשומת הלב שלכם וימען אתכם לעבודה קשה! שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי פסטה בטטה מצריכה גם התנסות קולינרית עם החברה! כל מי שיטעמם את המנה יהיה אסיר תודה לכם. החוויה מתחילה במטבח!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​