הפנקייק המהמם ללא ביצים – חוויה של טעמים!
תארו לעצמכם את הבוקר הסופר נעים שבו אתם יושבים ליד השולחן, ריח מתוק של פנקייקים געשיים מתמזג עם קפה טרי. עכשיו תוסיפו לזה את העובדה שהפנקייקים האלה הם ללא ביצים! וואו, זההחיים המושלמים! פנקייקים ללא ביצים הופכים את הבוקר שלכם לאגדי, לא משנה מהי הסיבה או הדיאטה שאתם עוקבים אחריה. מתכון זה לא רק שהוא קל להכנה, אלא הוא גם מתוצרת ביתית ומזכיר את הפנקייקים של סבתא – אלה שתמיד התקבלו בברכת "שיהיה מתוק"! היכון, היכון – כי הכי טעים שיש עומד להגיע אליכם! 🌞
Z זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- סך הכל: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפנקייקים מושלמים ולא פחות ממדהימים, אנחנו נצטרך את החומרים הבאים:
- 1 כוס קמח חיטה (אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות סוכר (לפי טעם, אפשר גם סוכר חום)
- 1 כוס חלב שקדים (או חלב אחר לפי בחירתכם)
- 2 כפות שמן קוקוס (או שמן אחר)
- 1/2 כפית קינמון (מאוד מומלץ, זה מוסיף לחוויה)
- 1/4 כפית מלח
- תוספות: פירות, שוקולד צ׳יפס, אגוזים מגורדים (לפי טעמכם)
בנוגע לחלב – בהחלט ניתן להשתמש בחלב סויה, חלב כבשים או אפילו מים. החשוב הוא להרגיש בנוח עם מה שאתם מכניסים לצלחת. תהיו יצירתיים! שימו לב שחלב שקדים ייתן לפנקייקים טעם אגדי.
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן להגשים את החזון. בואו נתחיל עם המתכון! זה מתכון פשוט, כך שלא תבזבזו יותר מידי זמן על הכנה. יוצא מדהים מקצר!
- בגדול, נערבב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה – קמח, סודה לשתייה, סוכר, קינמון ומלח.
- נוסיף את החלב והשמן לקערה, ונערבב יחדיו עד שהמסה תהיה חלקה ולא גושית.
- במידה והשמנים שלכם מתוקים, אני ממליץ לעבור עליהם עם כף עץ – כך מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- נחמם מחבת על חום בינוני. לדלל מעט עם שמן קוקוס או חמאה כדי שהפנקייקים לא ידבקו.
- נשפוך כף מהתערובת למחבת לכל פנקייק ונמתין עד שהב bubbles יופיעו על פני השטח.
- נפנים עם ספאג׳ – הפנקייקים יתחילו לבעבע ולהתנפח.
- בהשתדלות או בארטילריה – הפכו את הפנקייקים בעדינות עם תרווד.
- נחכה לשחום מהצד השני. חוזרים על התהליך עם שאר התערובת.
- סוחפים עם פירות שולים או שוקולד צ׳יפס – יורד! שימו לב שהכל מתבצע באהבה!
- הפנקייקים שלכם מוכנים. להעביר לקערה ולהגיש חם!
תוספות ושדרוגים
כדי להמציא ולהפוך את הפנקייקים לאגדה של ממש, ניתן להוסיף להם תוספות שונות:
- מייפל איכותי – מי כמונו יודעים שזה הנחשב המושלם?
- פירות תותים, בננות או פירות עונתיים – עונג אמיתי!
- קרם שוקולד נימוח – יחד עם קפה זוהי הנשיאה המוצלחת!
- קצפת צמחית – מרגישים את השמיים?
- זרעי פשתן ואגוזים קצוצים – אם אתם מעוניינים בקצת בריאות.
עמדו ליצור פנקייקים בלי גבולות! כל תוספת תביא לחיים טעמים שונים ומרגשים. תנו לדמיון רחב. אל תהססו להפוך את הבוקר שלכם למיוחד ומשגע.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את זה מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר עד יומיים. עם זאת, רצוי לא לערבב את התוספות עם הבלילה לפני הבישול, כדי שזה לא יתייבש.
מה יקרה אם לא אשים סוכר?
אם תחליטו לדלג על הסוכר, הפנקייקים ייצאו פחות מתוקים, אך עדיין טעימים. תוכלו לשדרג עם רוטב מתוק מעל.
האם זה מתאים לדיאטות דלות פחמימות?
אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח קטניות, וזה יהפוך את המתכון ליותר דל פחמימות ובריא.
איך אני יודע אם הפנקייקים מוכנים?
אם הם משחימים והבubbles מופיעים – זה הסימן הכלי! תמיד אפשר להפוך ולטעום.
האם אוכל להכניס שוקולד צ׳יפס לתערובת?
בהחלט! זה אפילו מגניב. כדאי להוסיף לפני שאתם מטגנים.
מה כדאי להגיש עם פנקייקים אילו?
מומלץ להגיש עם תה, קפה עם ניחוחות, או אם אתם רוצים ללכת רחוק יותר – שמפניה!
כיצד אוכל לשמור על הפנקייקים שנותרו?
שמרו במקרר בקופסה סגורה – ניתן לחמם במיקרוגל למספר שניות!
מה אם אני רוצה גרסה טבעונית לגמרי?
נוונו את השמן עם רסק תפוחים, זה עובד מדהים!
האם צריך להוסיף חומרים נוספים?
אם בא לכם מוסיפים אפילו אגוזי לוז או גרעיני חמניה לשדרוג טעמים.
איך עולים להגשה מרהיבה?
קשטו עם סירופ מייפל ופירות צבעוניים – פעמים רבות המראה חשוב לא פחות מהטעם!
כל הכיף במתכון הזה הוא שהוא מגיב לגורמים סביבתיים ומישורים שונים, כל אחד יכול למצוא בו את מה שמדבר אליו. אז למה אתם מתלבטים? קחו את המתכון לשולחן, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה, ותנו להם ללקק את האצבעות!
ואני ממליץ חשוב לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי הבוקר שלכם לא אמור להיות רגיל – הוא אמור להיות מעלה עם פנקייקים מדהימים! שיהיה לכם טעים!