פלאפל לבנוני מתכון שישנה את חווית הארוחה שלך

"`html

פלאפל לבנוני – המתכון המושלם לכולם!

חושבים על מנה שמצליחה לרגש אותנו בכל ביס? משהו שמתעלה על הרגילים, ומשאיר אותנו עם טעמים מדהימים בפה? פלאפל לבנוני הוא תענוג כזה! מדובר במתכון אגדי, שמשלב המון עשבי תיבול, חלבונים ושפע של טעמים ממכר. כשהפלאפל מטוגן ומגיע אל השולחן, אי אפשר לעמוד בפניו. בואו נצלול לתוך מתכון שמבטיח לפתח את הפלאפל שלכם לזמן מעולה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן צלייה: 5-7 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים להכין את הפלאפל המעלף הזה, נעצור לרגע ונדבר על המרכיבים שחשוב שיהיו לכם במטבח. רכיבים טריים ותבלינים איכותיים יהפכו את הפלאפל שלכם למושלם!

  • 300 גרם של חומוס יבש (לילה שלם מבושל במים)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית קימל
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס מים (לערבוב אם צריך)
  • שמן לטיגון

עכשיו, כל מי שמעוניין בגרסה טבעונית – הפלאפל הזה הוא לחלוטין טבעוני ואין צורך בהחלפות נוספות. אפשר גם לשחק עם התבלינים והירקות, וליצור גרסה דלת פחמימות עם ירקות רכים.

שלבי ההכנה

בואו נתחיל בחוויה של הכנת פלאפל יווני מדהים! תפסו מקום במטבח והכנו את כל מה שצריך.

  1. משרים את החומוס במים לאורך הלילה.
  2. כותשים את החומוס היטב במעבד מזון, יחד עם הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
  3. מוסיפים את התבלינים – כמון, קימל, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. אם התערובת יבששה מדי, הוסיפו 1/4 כוס מים – לתערובת נוחה ודביקה.
  5. מצרים כדורים בגודל מג ball על ידיים משומנות, כדי למנוע הידבקות.
  6. ממלאים סיר בשמן ומשחימים אותו לחום בינוני.
  7. מטגנים את הכדורים עד שהם זהובים ושחומים מכל הצדדים, כשבע דקות.
  8. מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר.

אפשרויות תוספות ושדרוגים לפלאפל שלכם

אם אתם רוצים לקחת את הפלאפל שלכם עוד צעד קדימה, יש מספר שדרוגים מדהימים שאפשר לשקול. תוכלו להוסיף טחינה מעל, לסחוט קצת לימון ולהגיש עם סלט מרענן. אפשר גם להכין רוטב יוגורט עם עיסת שום ואורגנו, ובוודאי שיחד עם חלה או פיתה טרייה זה משגע.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין פלאפל מחומוס מקופסה?

בוודאי, אבל הניסיון שלי אומר שבחומוס יבש מתקבל פלאפל טעים יותר! עם חומוס שנשמר זמן רב במים, הטעם נהיה יותר עשיר.

כיצד אני יכול להקפיא את הפלאפל?

הדרך הכי טובה היא לטגן את הפלאפל ולאחר מכן להניח לו להתקרר. לאחר מכן מכניסים לשקית ואפשר להקפיא למשך חודש.

האם יש תחליף לבצל?

אם אתם לא חובבים של בצל, אפשר לשים במקום קישוא מגורר. זה גם יוסיף רכות.

איך אני יודע שזה מטוגן מספיק?

פלאפל מצוין ייראה זהוב ושחום, וגם יפסיק לבעבע כאשר תוציאו אותו מהשמן.

איך לשמור על פלאפל פריך?

נגם לאחר שהפלאפל התקדם לשולחן – ניתן לקרר אותו מעט בתנור. חום נמוך יסייע לשמור על פריכות.

האם זה מתכון קל?

המתכון בסך הכל קל וכולל מספר שלבים. עם קצת תרגול כולם יכולים לעשות פלאפל זה!

האם אני יכול להוסיף תבלינים אחרים?

אם אתם אוהבים תבלינים, כמובן שאתם יכולים לבחון. פפריקה חריפה או קלאסית, יעשו פלאים לעושר הטעם.

מה הפלאפל הזה מלווה?

מומלץ להגיש עם סלט ירקות, טחינה או אפילו פרוסת חלה לרוחב.

האם פלאפל חי בריא?

בוודאי! אם אתם מכינים בבית, תוכלו לשלוט על כל המרכיבים ולהפוך אותו לארוחה בריאה.

מה אם אני לא אוהב את תהליך הטיגון?

אם לא מתאים לכם לטגן, אפשר גם להכניס לתנור על תבנית עם שמן. זה יחזיר את הטעם הקריספי ללא חרפת השמן.

אם אתם מתלהבים מהפלאפל הלבנוני הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, כדי שגם הם ייהנו מהמעדן! אנחנו כאן כדי לחלוק את האהבה למאכלים מדהימים!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​