פלאפל בטעם של עוד – מתכון שישאיר אותנו רעבים

פלאפל בטעם של עוד: מתכון מדהים וממכר

מי לא אוהב פלאפל? המנה האגדית הזו, מתובלת בצורה מושלמת, מכילה טעמים וניחוחות ששואבים אותנו לאווירה מזרח-תיכונית אותנטית. לפלאפל יש את היכולת לקחת אותנו למסע של טעמים, שבו כל Bite הוא פרץ של אושר. כמו טיול ללב תרבות, הפלאפל מסמל יותר מאשר סתם מנה: הוא אלוף שמחבר בין אנשים, און-דין, ובטעמים. היום נלמד להכין פלאפל ששובר את כל החוקים ומגיש לנו טוויסט מטריף שיהפוך אותו למעלף – כזה שלא תצליחו להפסיק לאכול!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפלאפל המיוחד הזה, נזדקק לרשימת רכיבים כזו שתאפשר לנו להגיע לדרגת ללקק את האצבעות!

  • 250 גרם חומוס יבש (שהושרה במים למשך 12 שעות)
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • כף קצוצה של פטרוזיליה
  • כף קצוצה של כוסברה
  • 2 כפות קמח חומוס (או קמח רגיל)
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן מסוג זית או שמן צמחי לטיגון
  • פיתות להגשה, סלט ירקות טרי, טחינה וכמובן – חריף!

מה עושים אם אין לכם חומוס או אם אתם טבעוניים?

אם אין לכם חומוס זמין, אתם יכולים להשתמש באפונה יבשה או עדשים – התוצאה תהיה אפילו יותר נימוחה ובעלת טעם ייחודי. כמו כן, למי שלא אוכל גלוטן, אפשר להשאיר את הקמח מהמוסדות בצד ולשדרג עם קמח תפו”א. אם מישהו רוצה גרסה טבעונית, פשוט שמים פנימה רכיבים טבעוניים נוספים כמו טחינה או רסק תפוחים לקבלת לחות.

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, בואו נצא לדרך להכין את הפלאפל המושלם!

  1. משרים את החומוס במים למשך 12 שעות לפחות.
  2. משרים את החומוס בשטיפה, מסננים ומעבירים אותו לקערה גדולה.
  3. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה והחומר החריף, ומערבבים את הכל היטב.
  4. מוסיפים את הקמח, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל, ותשימו לב שהכל מתערבב בצורה אחידה.
  5. מניחים את התערובת במקרר למשך 30 דקות – זה שדרוג שכדאי לעשות!
  6. מחממים שמן בסיר עמוק או במחבת עם צדדים גבוהים לטיגון.
  7. מזיזים את התערובת ומערבבים, ואז יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג-פונג.
  8. מטגנים את הכדורים במשך 4-5 דקות עד שהן? זהובים ומושלמים.
  9. מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  10. מוגשים עם פיתות, סלט טרי וטחינה – ולא לשכוח את החריף!

שדרוגים או תוספות שאפשר להוסיף למתכון

יש המון אפשרויות לשדרג את הפלאפל הזה. אפשר להוסיף לקצת לתערובת ירקות קלויים כמו גזר, קישוא או בטטה שיתנו טעם שונה ומיוחד. גם פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות יכולים להוסיף עניין. ואם אתם רוצים לקחת את זה צעד קדימה, תחשבו על רוטב יוגורט קר או רוטב חצילים, זה כמו לגרום לפלאפל להפוך ל… פלאמתוח! בנוסף, אנחנו מדברים כאן על מנה קלאסית, אז פשוט תנו לדמיון שלכם להשתולל!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת שפלאפל מוכן?
לתת לפלאפל צבע זהוב וידידותי. אם הוא שוחה בשמן ונראה מזמין, כנראה שאתם בדרך הנכונה.

האם אפשר להכין פלאפל אפוי?
כמובן! טיגון טיפה שונה מאוד, אבל פלאפל אפוי יכול להיות בריא ועדיין טעים. אחרי שיצרתם כדורים, אתם יכולים להניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה, למרוח טיפה שמן מעל ולאפות במשך 20 דקות בחום גבוה.

מה ניתן להוסיף לפלאפל?
כל אחד ואחת מאיתנו גם מגזים עם התיבול והמרכיבים. חוויות שף יצירתיות הן מה שאפשר! זעתר, תבלינים ים-תיכוניים ותוספות כמו פיקנטו או ירקות קלויים הם תמיד רעיון מעולה!

אפשר להכין פלאפל מקטניות אחרות?
פרנסיסקו אומר שכן! פלאפל מגרגרי סויה, עדשים או חומוס הוא מגניב, טוב עבור הבריאות וכמובן טעים בטירוף!

איך אני יכול לדעת אם הקולגה שלי אוהב פלאפל?
אם הוא משקיע בגרם ופיצה עם לה-באזי, הוא יכשל. אם הוא מבקש פיתה "מלאה", אז זה נקרא פלפל פלאף – שלפחות זה בין השורות.

מה לעשות כשפלאפל מתפורר?
אם זה קורה, ייתכן שנחוצה כמות מעטה של קמח נוספת כדי ליצור תערובת סופגת יותר.

איך למנוע שמן גבוה?
לא מסננים את השמן, אלא פרט חשוב. שמים מים חמים לפני השמן ושמים לפלאפל ליותר משעה, השמן יימנע מלעלות.

כמה זמן ניתן לשמור את הפלאפל במקפיא?
פלאפל קפוא יכול להחזיק בין 3 ל-6 חודשים. יש לשמור אותו בשקיות אטומות.

מה מומלץ לשים בפיתה?
טרי מהגינה: חסה, עגבניות, קישואים, טחינה, בצל סגול – בחירות טובות שיעשו הרבה טוב!

באיזה שמן כדאי לטגן את הפלאפל?
שמן קנולה, שמן זית או שמן חמניות Works Wonders ומסתדרים מצוין עם הפלאפל!

וכמובן, אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם! בואו נפיץ את הטעמים המדהימים של הפלאפל הזה בכל רחבי הרשת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​