פיתות מהירות במחבת ללא שמרים
אין דבר יותר מדהים מאשר לפתוח את דלת המטבח ולהרגיש את הארומה המשגעת של פיתות טריות מתבשלות באוויר. המראה של פיתה רכה עם טקסטורה נימוחה, שעוד רגע תהיה מוכנה לשדרוגים שונים, הוא כל מה שאנחנו רוצים במרגעי רעב. אז איך מתכוננים לערב כזה בלי להיות כבולים למלחמות עם השמרים וללא צורך בהמתנה ארוכה? הכינו את עצמכם להרפתקה קולינרית אגדי!
זמן ההכנה, רמת הקושי ומספר המנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 פיתות
בואו נצלול לעולם המדהים של המתכון להכנת פיתות מהירות במחבת. הפיתה המושלמת היא קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים, וההכנה שלה כל כך פשוטה שתרצו לעטר כל מנה ותוספת אפשרית שתמציאו. אנחנו נדבר על רכיבים נוספים, טכניקות הכנה, ואפילו כמה טיפים קטנים שיהפכו את הפיתות שלכם לממכר!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין פיתות מהירות ולא מסובכות, נדרשים לנו כמה רכיבים פשוטים שכל אחד ואחת יכולים למצוא במטבח. בלי בלאגן, בלי התעסקויות מיותרות, כאן אנחנו הולכים על פשטות ומושלמות.
- 3 כוסות קמח חיטה
- 1 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא או קמח ללא גלוטן למי שמחפש גרסה בריאה יותר. גם השמן זית יכול להיות מוחלף בשמן קוקוס או שמן אחר שאתם אוהבים, והכנת טחינה רכה עם לימון ושום לצד הפיתות תוסיף נגיעות מיוחדות.
שלבי ההכנה
הנה הדרך הפשוטה בה נוכל להכין את הפיתות המהממות הללו. אל תדאגו אם הן לא יראו מושלמות – החשוב הוא הטעם!
- נכניס את הקמח, הסוכר, המלח וסודה לשתייה לקערה גדולה.
- נוסיף את השמן והמים בהדרגה ונערבב עם כף עץ עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- נעביר את הבצק על משטח מקומח ונתחיל ללוש בעדינות במשך כ-5 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
- נחלק את הבצק ל-6-8 כדורים שווים.
- נגלגל כל כדור לפיתה בעובי של 1 ס"מ.
- נחמם מחבת על חום בינוני ונניח פיתה אחת במרכז.
- נבשל את הפיתה 2-3 דקות עד שהיא מתחילה להתנפח ומופיעה בועות על פניה.
- נסובב את הפיתה ונבשל צד שני עד שמקבלת גוון זהוב.
- נחזור על התהליך עם שאר הכדורים.
- נכסה את הפיתות במגבת כדי לשמור עליהן חמות ורכות כשאנו מסיימים את הבישול.
לאחר שהפיתות מוכנות אפשר להרגיש את הטריות באוויר – פשוט ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן מגיע החלק האגדי! מהרגע שהפיתות שלכם מוכנות, השמים הם הגבול בכל מה שקשור לתוספות. אפשר למלא את הפיתות עם:
- חומוס עם טחינה, עגבניות ועלי פטרוזיליה – זהו שדרוג קלאסי.
- פלאפל עם סלט טעים ורוטב זעתר – שילוב מושלם שאף אחד לא יוכל לסרב לו!
- עשבי תיבול טריים, כמו שמיר או כוסברה, שמוסיפים אוסף של טעמים.
- גבינות שונות ואפילו בשר מבושל – פיתה כבנה עם טעם של פיקניק נעים.
לא רק של תוספות יש תפקיד – גם הסמלים והנוכחות שלהן יכולות לבעבע לכם טעמים שונים במנה אחת! אתם יכולים לנסות לכלול גם סלטים מרעננים או רטבים מיוחדים להעצמת החוויה.
שאלות ותשובות
איך להכין פיתות נכונות בלי שמרים?
ע"י ערבוב רכיבים פשוטים ללא העכבות של השמרים, אנו able to להכין פיתות מהירות, טריות ואווריריות.
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר. מומלץ לחכות להוציאו מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול.
מה אם אני אלרגי לגלוטן?
ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח שקדים, קמח תפו”א או קמח אורז.
איך לשמור על רכות הפיתות?
מומלץ לשמור את הפיתות מכוסות במגבת לאחר הבישול, כך הן יישארו רכות.
האם ניתן להקפיא פיתות?
כן! אפשר להקפיא את הפיתות ולאחר מכן לחמם אותן במחבת או בטוסטר.
מה כדאי לאכול עם הפיתות?
הפיתות מתאימות לפלאפל, סלטים, מנות בשריות או פשוט עם מטבלים שונים.
אני רוצה להכין גרסה טבעונית, מה לעשות?
השמנים והמצרכים צמחיים, אז אין בעיה – אתם יכולים בין היתר להחליף את שמן הזית בשמן סוג שאתם אוהבים.
האם ניתן להכין פיתות גדולות יותר?
בוודאי! פשוט תגדילו את הכדורים ותאחדו אותם לתוך בצק קרוב לגובה הפיתה המרגשות.
איך אפשר לתבל את הבצק?
אפשר להוסיף תבלינים כמו כמון או פפריקה לבצק ליצירת טעמים נוספים.
כיצד ניתן לדעת אם הפיתה מוכנה?
תשימו לב לפיתות לאחר 2-3 דקות. הן מתנפחות ויביאו גוון זהוב.
אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה!