פיתות ללא שמרים שגם אתם יכולים להכין בקלות

פיתות ללא שמרים מדהימות – נימוחות כמו חלום

מה יותר משגע מלקחת פיתה רכה freshly baked, לחרוץ בה חריצים ולהוסיף לתוכה את כל התוספות האהובות? כל אחד מאיתנו זוכר את הפעמים אשר נלקחנו למסע טעמים עם כל ביס וטעימה. היום, אנחנו הולכים לחשוף בפניכם את הסוד להכנת פיתות ללא שמרים, שמתמכרות תמידיות לכל אחד ממכם! מתכון זה הוא פשוט, מהיר, ואפילו עלול לשבור את שיאי התיאבון שלכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 8 פיתות

הרכיבים הדרושים

כדי להרגיש את טעם הבית, הוספנו לרשימה הזו את המרכיבים הפשוטים והזמינים ביותר. אתם לא תאמינו כמה פשוט להכין פיתות מושלמות!

  • 2 כוסות קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח כוסמין לאוהבי הבריאות)
  • 1 כוס מים חמימים (לא רותחים, שיהיה נעים)
  • 3 כפות שמן זית (או שמן קנולה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר (זה שיגרום לפיתות להיות מתוקות וטעימות)
  • 1 כפית פתיתי סודה לשתייה או אבקת סודה (לגרום לפיתות להיות גבוהות יותר)

מרכיבים חלופיים

ניתן להמיר את קמח החיטה בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס. למי שאוהב להיות יצירתי, אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו אורגנו או בזיליקום לתערובת. הכל אפשרי וכך כל פעם התוצאה תהיה אחרת! עולם פיתות ללא שמרים הוא עולם של גמישות, אז אל תהססו לשדרג.

שלבי ההכנה

אז נתחיל! בזמן שהפיתות שלכם מתבשלות, תצטרכו להדמיין את הטעמים העשירים שהן הולכות להביא. ריחות פיתות נימוחות יעוטפו את הבית ויארגנו מסיבה של טעמים!

  1. מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מתחילים לערבב עם קיסר או כף עץ.
  2. לשים את הבצק בידיים למשך כמה דקות עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים, ושמים אותם על משטח מקומח.
  4. מכסים את הכדורים במגבת למשך 10-15 דקות כדי שיתפחו מעט.
  5. חממים מחבת על חום גבוה ונפנים שנסגור בה את הפיתות.
  6. מרדדים כל כדור לצורת פיתה שטוחה בגובה 1 ס"מ.
  7. מטגנים כל פיתה במחבת למשך 2-3 דקות מכל צד או עד שהן מתנפחות ומשחימות.
  8. כשהפיתות מוכנות, מכסים במגבת כדי לשמור על חום ולחות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כבר יש לכם פיתות, אבל רגע, מה עם כל התוספות? חפשו במקרר שלכם ותגלו עולם שלם של אפשרויות!

  • שימו חומוס, טחינה ורוטב חריף על הפיתות שלכם – פשוט אגדי!
  • מלכת הטבע – עגבניות, מלפפונים, וחסה כרובית לתוספת מרעננת.
  • שדרוגים מתוקים כמו ריבה, דבש, או אפילו שוקולד למצב רוח מתוק.
  • כמובן שבתוספת בשר מתובל, תוכלו להכין סנדוויץ'-שווארמה מדהימה!

שאלות ותשובות

כיצד ניתן לשמור על הפיתות לאחר ההכנה?
מומלץ לשמור אותן במיכל אטום במקרר לשימוש מאוחר יותר. הפיתות יישארו רכות ונימוחות!

האם ניתן להקפיא פיתות ללא שמרים?
בוודאי! פיתות שנאפו היטב ניתן להקפיא, ולטגן בעת הצורך – הן יחזרו להיות כמו חדשות.

מה הטריק כדי שהפיתות יתנפחו כמו שצריך?
החום הגבוה של המחבת הוא המפתח! אתם רוצים שהחום יהיה גבוה כדי שהפיתות יתנפחו מייד על הכנתן.

האם אפשר להכין פיתות ללא גלוטן?
כמובן! פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן ותהיו בטוחים שהטקסטורה תהיה מדהימה גם כן.

כמה זמן ניתן לשמור פיתות במקרר?
אם יש לכם פיתות נוספות במקרר, הן יכולות להחזיק מעמד 2-3 ימים, אם שמרתם אותן מכוסות.

למה צריך להוסיף סודה לשתייה?
הוספת סודה לשתייה עוזרת להעלאת הפיתות בזמן הבישול, דבר שמוביל לתוצאה נימוחה ומעלפת.

איך לשדרג את הבצק בגוון טעמים אחרים?
נסו להוסיף תבלינים כמו כמון, פפריקה או טימין לתערובת, זה יתרום טעמים שמימיים!

איך ניתן להכין פיתות בריאות?
אולי תנסו להמיר חלק מהמנת קמח בקמח כוסמין או קמח שיבולת שועל, זה עשוי להפוך את הפיתות לדלות יותר בקלוריות.

האם כדאי להוסיף שמן זית לבצק?
בהחלט! שמן זית לא רק שמעשיר את הטעם אלא גם מקנה לפיתות מרקם רך יותר.

איך לשמור על לחות הפיתות במהלך האכילה?
שמרו עליהן מכוסות במגבת או במיכל סגור – כך תוצאות תמיד יישארו רכות ונימוחות.

אז מה תוכלו לחכות? התנסיתם עכשיו בבישול פיתות מדהימות וטעימות, אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים וברשתות החברתיות, לתת לעולם להרגיש את הקסם של פיתות ללא שמרים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​