פיתה עיראקית – המנה שהלב שלך תמיד יחפש
כל אחד מאיתנו זקוק לפינה חמימה בבית, רגע של נחת שבו אנחנו יכולים ליהנות ממנה האהובה עלינו. אם יש משהו שמצליח עורר נוסטלגיה ובאותה נשימה גם מתיקות להתמכר אליו, זו הפיתה העיראקית! מדובר במנת דגל של המטבח העיראקי, וכשהיא יוצאת מהתנור, ריח מדהים ממלא את הבית כמו מבואות גן עדן. הפיתה העיראקית, שנעשית בעבודת יד, משתלבת בצורה מושלמת עם כל תוספת שתרצו, וגם סתם ככה, כשחשקה נפשכם בפחמימות איכותיות. מדובר בשילוב מנצח של טעמים, שמביאה את כל המשפחה לשולחן. אז מה יכול להיות יותר מושלם מזה? אתם, הפיתה ובחירת התוספות המעולות שלכם.
Zaman Ahamad Ke Sevad (זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות)
- זמן הכנה הכולל: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8 פיתות
לפני שנכנס למלאכה, כדאי לדעת שהפיתה העיראקית לא סתם מתהדרת בכינוי "אגדי". היא נחשבת לסמל תרבותי, וההכנה שלה עוברת מדור לדור. בואו נתחיל לשחזר את המתכון הנפלא הזה, שיפתח לכם את התיאבון ומבטיח לא להשאיר עין יבשה ליד השולחן.
הרכיבים הדרושים
בשביל להתחיל להכין את הפיתה העיראקית, נצטרך להתארגן עם המרכיבים הבאים:
- קילוגרם קמח חיטה לבן
- 30 גרם שמרים טריים
- 500 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות מלח
- 3 כפות שמן זית
- קמצוץ קמח עבור ריסוס השולחן
עכשיו, יש לנו אפשרות לאלתר. כשהפיתה העיראקית יכולה להתארח גם בגרסה טבעונית, פשוט נחליף את השמן עם שמן קוקוס – ובום, פיתה טעימה שלא תוריד אתכם לפח, אבל בהחלט תעלה אתכם לעננים. ובנוגע ללא גלוטן? אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים בתור תחליף. וואו! זו כבר יכולה להיות חוויה חדשה.
שלבי ההכנה
אז מה מחכה לנו בהכנת הפיתה המושלמת הזו? בהחלט חוויה מעשירה ומהנה, ואנחנו כאן כדי להסביר כל שלב של הדרך:
- בתוך קערה גדולה, מדליקים את השמרים עם מים פושרים וסוכר. ממתינים כ-10 דקות עד שהשמרים תוססים.
- מוסיפים את קמח החיטה והמלח, ולשים עם הידיים או עם מערבל עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עד שהבצק נעשה חלק וגמיש.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, ואז משאירים אותו לתפוס כ-60 דקות, עד שהבצק מתפשט בכפליים.
- לאחר התפיחה, מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים ומשאירים תפוס לעוד 15 דקות מכוסים במגבת.
- מחממים מחבת שטוחה או טאבון על חום גבוה.
- לוקחים ביס שווה מתוך כדור, משטחים לפיתה עבה בעובי של כחצי ס"מ.
- מניחים את הפיתה במחבת החמה וכשהיא מתחילה להתנפח, הופכים צד ומבשלים כ-2 דקות נוספות, עד שהיא מזהיבה.
- מניחים את הפיתות על רשת לצינון.
שמעתם על החוויה של לפתח את הפיתה הזו לצליל של תפוקת הקרם? היא מתנפחת בדיוק ברגעים הנכונים, מושלמת עבור חגיגה משפחתית או טיול עם חברים. אין ספק שגם עתיד הפחמימות שלכם נמצא בידיים הטובות ביותר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
גבינת פטה, טחינה עם הרבה שום ועמבה כבוש הם רק חלק מהקלאסיקות שיכולות ללוות את הפיתה העיראקית. אך יש עוד הרבה אפשרויות מרעננות! צלוי ירקות כמו חצילים ואפילו סלטים עונתיים מרעננים בהם תוסיפו נענע וכוסברה ישדרגו את המנה.
מי שאוהב מתוק, יכול גם למרוח חומץ רימונים מעל ונגיעה של דבש לחוויה שהכי טעימה שיש!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים בפיתה העיראקית?
הפיתה העיראקית מהממת בליווי גבינות, בשרים, סלטים, טחינה ועוד. כל מה שאתם אוהבים!
האם אפשר להכין פיתה עיראקית גם בלי שמרים?
כן, בהחלט! אפשר להשתמש בכמה סוגי קמח מתוקים שמתחברים לתפוס טבעית.
כמה זמן אפשר לשמור על הפיתה?
אם ישארו פיתות, שימו בקופסה סגורה במקרר. הן יישארו טובות למשך כמה ימים.
איך לפי דעתי יוצאת הפיתה הכי טובה?
מניסיון שלי, השחמת הפיתה במחבת בטמפרטורה גבוהה היא הסוד להפקת פיתה רכה ונימוחה!
האם גרסה טבעונית אפשרית?
כן, כפי שציינו, אפשר להחליף את השמן ואת הגבינות לכל מה שטעים לכם.
האם ניתן להכין פיתה עיראקית מראש?
בהחלט! הכינו את הבצק ותנו לו לתפוס במקפיא, וכשהגיע הזמן פשוט תוציאו אותו ותבשילו אותו.
מה אם אין מחבת שטוחה?
לא נורא! אפשר להשתמש גם בתנור. רק לחמם את התנור ל-220 מעלות ולשים על רשת תנור.
אם אני רוצה לגרסה עם פחות פחמימות?
נסו לשלב קמח שקדים או קמח תפו”א, שרמת הפחמימות בהם הרבה יותר נמוכה.
כמה פיתות אפשר להכין?
מתכון זה מספק לכם 8 פיתות, מצוין לדווקא לשולחן חגיגי!
עד כמה זה קל להכנה?
בהחלט! מדובר בהכנה מאוד פשוטה, ואפילו הילדים יכולים להשתתף בעניין.
לסיום, הפיתה העיראקית היא לא סתם פיתה, היא חוויה כולה! אז השיתוף הזה הולך להכניס לכם אנרגיות חדשות וטעימות. רוצו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, כי זה הזמן הכי טוב שיש לרגעים המיוחדים! לא נשאר אלא להניח את הפיתה על השולחן ולהמתין לקולות ההתלהבות מהאורחים. בתיאבון!