פיצה נפוליטנית מתכון שיביא את טעמי איטליה הביתה

"`html

פיצה נפוליטנית – המתכון המושלם

יש משהו קסום בפיצה נפוליטנית. השילוב המושלם של בצק רך, גבינה מותכת ורוטב עגבניות טרי, יוצר חווייה קולינרית שלא ניתן לשכוח. כשמתחילים לבצק את הדונגל של הפיצה, מתחילים להרגיש כמו פופולרי איטלקי בעצמו. ונראה שאין דבר יותר משגע מאשר לרצוע את הבצק בין הידיים, ולמרוח עליו את הרוטב המהביל.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 1.5 שעות
  • זמן בישול: 10-15 דקות
  • מנת פיצה: עבור 2-3 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפיצה הנפוליטנית האגדית הזו, תזדקקו למספר רכיבים בסיסיים, אבל כאלו שיביאו לתוצאה מדהימה:

  • 500 גרם קמח ים פיצה (קמח לחם)
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם מלח
  • 10 גרם סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 250 גרם גבינת מוצרלה איכותית, קלויה
  • 400 גרם רוטב עגבניות איכותי (מומלץ מעגבניות מרוסקות)
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט
  • שמן זית במיוחד להזלפה

שימו לב, קמח ים פיצה הוא המפתח לבצק אוורירי ונעים. החבילה שנקרית בדרך כלל בהכנות בבית תמיד משיגה פוקניס אווירי. עם זאת, אפשר גם להשתמש בקמח לעצמאית אם תרצו.

שלבי ההכנה

ההכנה של פיצה נפוליטנית היא פעולה שמחוברת לאירועים שמתלווים אליהם. זה הרגע בו מתחילים להרגיש את החוויות שבישול, וזו ההזדמנות שלכם לגלות את כישורי הקולינריה שלכם. בואו נצא לדרך!

  1. נמיס את השמרים והסוכר במים הפושרים.
  2. נוסיף את הקמח בהדרגה, ונתחיל לערבב עד שהתערובת מסמיכה.
  3. נוסיף את המלח וערבב עד שהקמח נצמד לידי ועשוי מלישה.
  4. נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסח עם סרט ניילון ונשאיר להתפחה במקום חמים למשך שעה וחצי.
  5. לאחר התפחה, נבצע לחיצה קלה על הבצק להוציא את האוויר.
  6. נחלק את הבצק לשניים ונכין עיגולים נפרדים.
  7. נמרח את כל עיגול על משטח מקומח לנראות דקה ועגולה.
  8. על כל פיצה נמרח רוטב עגבניות ומניחים עליה גבינת מוצרלה.
  9. נפזר עלים של בזיליקום, ותשו במעט שמן זית.
  10. נאפים בתנור שחומם מראש ל-450 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות.

תוספות או שדרוגים

אחת מהחלקים הכי מהנים בהכנת הפיצה היא שהמגוון של ההכנה פשוט אינסופי. אתם יכולים לשדרג את הפיצה בכל מיני דרכים:

  • שדרוג עם פפרוני או פרוסות חזה אווז לקונטרסט טעים.
  • הוספת זיתים שחורים או צהובים להעמקת הטעמים.
  • אפשרות לגבינות נוספות כגון פרמזן או גבינת פטה.
  • לגיוון טעמים, שמן זית עם שום או פלפל חריף.
  • תוספת ירקות קיץ כמו פטריות ופריזאי.

ואם אתם רוצים להפתיע את האורחים, נסו להכין רוטב חריף עם עגבניות כדי להרים את הרמה.

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור על פיצה לאחר ההכנה?
הפיצה הכי טובה נאכלת סמוך להכנה. אם נשארה, ניתן לשמור אותה במקרר שישה ימים, אבל לא נשכח לחמם שוב בתנור להחזרת האווריריות.

האם ניתן להכין בצק פיצה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק יום מראש, ולשמור מהחבר במקרר. זה רק טעים יותר אחרי התפחה נוספת.

אפשר להכין פיצה ללא גלוטן?
בילדים? בהחלט. השקעתם חשיבות רבה, וכיום יש גם קמחים ללא גלוטן שמאפשרים לעשות פיצה מדהימה.

באיזה גבינה מומלץ להשתמש לפיצה?
גבינת מוצרלה היא הבחירה המושלמת, אבל תוספות כמו פטה או פרמזן יכולות לתת לפיצה אופי מעניין.

מהו סוד הטעם של רוטב עגבניות טוב לפיצה?
עגבניות טריות, מלח, שמן זית ותיבול קל תמיד עובדים. ואם נוסף שום ובזיליקום – ניחוח מדהים יתרחש.

כמה זמן צריך לאפות פיצה בבית?
הפיצה מוכנה לרוב בין 10 ל-15 דקות בתנור מאוד חם.

האם ניתן להכין פיצה בתנור רגיל?
בהחלט! אם אין לכם תנור מקצועי, הפיצה יכולה עדיין להתקיים بحש וטוב מכמה סטים גבוהים בתנור הרגיל.

מהי הדרך הכי טובה ללטף את הבצק?
נסו להרפא את הבצק במים, אוויר וחום. הגבישים ייפתחו בזכות שמירה על חום אוויר.

האם ניתן להקפיא פיצה?
כן! רק לפיצה להוציא מה חריף על מנת שלא תפסיק לו לקטון. כדאי להניח בקופסה אטומה.

האם אפשר לשים ירקות על פיצה?
כמובן! ירקות כמו פטריות, קורני קייאנטו ופריזאי בולטים נותנים טעם נהדר ומגוון.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות! מצבים כאלה מביאים לכל אחד צורה חדשה לגלות את עולם המסעדות מתוך הנוחות של הבית. בואו נמשיך את המסע הקולינרי שלנו יחד!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​