פיצה מדהימה ללא שמרים – המתכון המושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
אף אחד לא יכול לעמוד בפני פיצה, ובטח ובטח לא כשמדובר בפיצה זאת, שאין צורך בשמרים! מדובר במתכון מעלף, שאפשר להכין במהירות ובקלות, והוא בהחלט יהפוך למעדן המושלם בכל אירוח, ערב רומנטי או סתם עקב רעב פתאומי באמצע הלילה. תשכחו את העבודה הקשה של התפחת בצק שמרים – כאן הכל פשוט, משגע ולא פחות אגדי!
הכנת פיצה ללא שמרים עוסקת בחומרים טבעיים, בטעמים שמרעננים את החיך ובאופן הכנה קליל ומהיר. אפשר להעביר את הזמן בתהילים או שירים אהובים תוך שהבצק החדשני בתנור, והתוצאה – פיצה ממכרת שפתוחה לשדרוגים תלויים ברצון שלכם. בואו נצא לדרך!
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1 כוס מים פושרים
- ½ כוס שמן זית
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות גבינת מוצרלה מגורר
- תיבול – אורגנו, בזיליקום לפי הטעם
- תוספות לבחירתכם – פטריות, זיתים, פפרוני, ירקות עונתיים
מרכיבים חלופיים
אם חיפשתם גרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח תפו”א. כמובן, שהקמחים האלו יכולים להעניק לפיצה שלכם טעמים חדשים ומרעננים. אם אתם מעדיפים פיצה נטולת גלוטן, ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח אורז. כך, תוצר המקורי יישאר נימוח ואוורירי!
שלבי ההכנה
כמו בסיפור טוב, חוזרים אלינו שוב עם להט הבישול! בצעדיהם פשוטים, תגלו את הסוד להצלחה:
- מערבבים את הקמח עם מלח ומוסיפים את אבקת הסודה לשתייה.
- מוסיפים את השמן והתערבות מים בהדרגה. לשים עד שהבצק מתאחד.
- מניחים את הבצק למנוחה של 10 דקות.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את הבצק לעובי הרצוי.
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת.
- מרוח רסק עגבניות בצורה אחידה על הבצק.
- מניחים את גבינת המוצרלה על הרסק ומשאירים מקום לתוספות.
- מוסיפים תוספות וכתש בחירה (פטריות, זיתים, פפרוני וכו').
- מפזרים תיבול של אורגנו ובזיליקום לפי הטעם.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שהגבינה מבעבעת והפיצה זהובה.
כשהפיצה שלכם יוצאת מהתנור, אין ספק שמדובר בחוויה מושלמת שתרצו ללקק את האצבעות. את הריח הכל כך ממכר הוא יפיץ בכל הבית, ומהר מאוד תהיו בטוחים שאתם בתחום הקולינרי הכי טעים שיש.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו תמיד, מעט יצירתיות יכולה להפוך מנה סתמית למשהו יוצא מגדר הרגיל. לוקחים את הפיצה המפוארת הזאת, לוחצים על \"אוקי\" לרעיונות הבאים:
- במקום רסק עגבניות אפשר לנסות רוטב פיצה ביתי של מיץ עגבניות, שום וזית – טעם עוצמתי!
- לפיצה עם טוויסט, הוסיפו חצי כוס תפוחי אדמה מרוסקים לתערובת הבצק!
- גם תוספת של תרמילי קנמון מידי פעם תיתן לפיצה מראה מושלם!
- ואם אתם אוהבים מתוק, מה דעתכם על פיצה מתוקה עם גבינת מסקרפונה ודובדבנים?
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
כמובן! הבצק של פיצה ללא שמרים מחזיק מעמד טוב במקרר עד שלושה ימים. אתם יכולים להכין אותו, לאפות ואז לחמם שוב!
האם שיטה זו מומלצת לילדים?
אין ספק! מתכון זה קל, ומהיר, וילדים יהנו בלעשות אותו. אפשר לערבב עם כל מיני תוספות שהם אוהבים – פיצה המושלמת לשיתוף פעילות משמחת יחד!
האם אני יכול להקפיא פיצה?
בוודאי! אם נשארה פיצה, אפשר לארוז אותה בניילון נצמד ולהקפיא. כשאתם מוכנים להשתמש, רק חזקו בתנור!
מה לגבי תבלינים שונים?
שימוש בתבלינים שונים יכול לשדרג את הטעם של הפיצה. מוסיפים שום, פפריקה או צ'ילי לתיבול, ומקבלים תוצאה שונה כל פעם!
האם הפיצה מתאימה לדיאטות שונות?
בהחלט! עם קמח נטול גלוטן ותוספות בריאות, זה יכול להתאים למגוון דיאטות, כמו דיאטת פלאו או דיאטות דלות פחמימות.
באיזה רוטב מומלץ להשתמש?
רוטב פיצה מתקתק, שמן זית ועגבניות טריות יכולים להחיות כל פיצה. על מנת להרגיש בפיצה כמו במסעדה, יהיו דובדבנים או זיתים לימוניים בתפריט.
איזה גבינה היא הטובה ביותר לפיצה ללא שמרים?
גבינת מוצרלה היא השם החם בהצלחה, אך אתם יכולים להתנסות גם עם גבינות אחרות, כשלגבינות שמנת לסגנון פיצה מיוחדת יכולה להפוך את האוכל לטעים עוד יותר!
כמה זמן לוקח להכין פיצה זו?
ההכנה קלה והתהליך כולו אורך כ-30 דקות. מדהים כמה מהר ניתן לגמור מנה כל כך ריחנית וטעימה!
מה מומלץ לשמור כדי להשיג אופציה בריאה?
נשתדל לשים דגש על קמח כוסמין, פירות וירקות טריים, גבינת מוצרלה פחות שמן, ומרוטב עגבניות כפול. כך ניצור אפשרות בריאה יותר!
האם אפשר להחליף גבינת מוצרלה?
כולנו אוהבים מוצרלה, אך בהחלט ניתן לשלב עם גבינת פטה או גבינות שמנות אחרות לאסטרטגיה קטנה יותר!
המתכון הזה ממש מושלם לארוחת ערב, והוא שיעשה לכם חשק להכין פיצה שוב ושוב. אם אתם נהנים מהמתכון והרגשתם את האהבה שבישול, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות עם חברים ובני משפחה. יהיו לכם רגעים מעלפים של נחת סביב השולחן!