פיצה ללא גלוטן מתכון ב10 דקות שיפתיע אתכם

פיצה ללא גלוטן – מתכון ב-10 דקות

יש משהו מיוחד בפיצה – היא תמיד מצליחה לרגש אותנו, לכלול אותנו בשמחות ובחגיגות. כולנו מכירים את הרגע שבו אנחנו יושבים עם חברים או משפחה, חתיכת פיצה ביד, ורגע לפני שננשוך, אנחנו מתמוגגים מהעונג הצפוי. אך מה עושים כשאין לנו את האפשרות ליהנות מהפיצה המוכרת בגלל הגלוטן? לא נורא! במתכון הבא אנחנו נלמד להכין פיצה מדהימה, טעימה וממכרת, שלא תרגישו בה בכלל שהשתמשנו בקמח ללא גלוטן. והכי טוב? זה ייקח לכם רק 10 דקות! תתכוננו לרגעים של אושר אמיתי.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 2-3

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפיצה המדהימה הזו, אנו נצטרך כמה רכיבים פשוטים וטעימים במיוחד. שימו לב, המתכון הזה לא עוסק רק בקמח, אלא גם בתוספות שיכולות להפוך את הפיצה שלכם למושלמת והכי טעימה שיש.

  • 150 גרם קמח תפו”ן (קמח תפוחי אדמה וללא גלוטן)
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 1 כף שמן זית איכותי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה (או גבינת טריאלו לחלופה טבעונית)
  • תוספות לבחירתכם: פטריות, זיתים, פלפלים, תיבול פיצה ועוד

חשוב לדעת שגבן מוצרלה היא בחירה מצוינת להכנת פיצה, אבל אפשר גם להשתמש בגבינות אחרות, כמו גבינת פטה או מוצרלה דלת שומן, או להמיר אותה לגבינה טבעונית עבור הגרסה הבריאה באמת!

שלבי ההכנה

הגעתם לשלב המעניין ביותר – ההכנה! כאן יהיה הזמן לפתח את היצירתיות שלכם ולהפוך את הכנת הפיצה לחוויה של ממש. מוכנים? אז בואו נתחיל!

  1. נשפוך את הקמח לקערה.
  2. נוסיף את השמן והמלח ונתערבב היטב.
  3. נשפוך לאט את המים הפושרים לתערובת ונערבב עד למרקם חלק.
  4. נחמם מחבת שטוחה על חום בינוני.
  5. נשמן מעט את המחבת עם שמן זית.
  6. נשפוך חלק מהתערובת למחבת ונהפוך לפיצה בעובי של כ-1-2 ס"מ.
  7. נפזר גבינת מוצרלה על הפיצה.
  8. נוסיף את התוספות המועדפות עליכם.
  9. נכסה את הפיצה עם מכסה ונבשל כ-3-4 דקות עד שהגבינה נמסה והקצה מזהיב.
  10. נסיר את הפיצה מהמחבת בעזרת תרווד ונחזור על התהליך עם יתרת התערובת.

אחרי שהכנו את הפיצה, אנחנו יכולים להרגיש כמו שפים בדרגות הקולינריה הגבוהות, כי הכנת פיצה כל כך מהירה היא בהחלט טראנס על החושים. אם אתם אוהבים פיצה עם שוקולד למשל, אל תהססו להוסיף עליו קקאו או שוקולד לא ממותק, לכל אחד יש את טעמו המיוחד.

תוספות ושדרוגים

כעת, כשיש לנו פיצה בסיסית, אנחנו יכולים לשדרג ולהוסיף עוד טעמים שפספסנו. לפניכם כמה רעיונות לתוספות מעניינות:

  • צ’ילי חריף – מוסיף חריפות מושלמת לכל פיצה.
  • בצל מקורמל – למשל עם טיפה של סוכר חום.
  • זיתים ירוקים וס yönelik – שהם פשוט נהדרים על טעם הפיצה.
  • תיבולים שונים – כמו אורגנו, רוזמרין או תיבול פיצה.

אל תחששו להיות יצירתיים! לפעמים פשוט כדאי לשים את מה שאוהבים ולראות איך זה מתקבל.

שאלות תשובות

האם המתכון יכול להיות טבעוני?
כן! אפשר להמיר את גבינת המוצרלה שלך בגבינה טבעונית ולהשתמש בקמח תפו’’ן כבסיס.

כמה זמן לוקח להכין את הפיצה?
כפי שנאמר, זמן ההכנה הוא כ-10 דקות, וזה כולל גם את זמן הבישול.

האם ניתן להקפיא את הפיצה?
בהחלט! לאחר שהפיצה מוכנה, אפשר לעטוף אותה בנייר נצמד ולהקפיא עד ל-3 חודשים. כשאתם רוצים לאכול, פשוט מחממים בתנור.

איזה קמח כדאי להשתמש?
הקמח המומלץ הוא קמח תפוחי אדמה או קמח תפו”ן. אם אתם אוהבים קמחים שונים, תוכלו גם לנסות קמח חומוס.

האם אני יכול להשתמש בתבלינים אחרים?
בהחלט! כל תבלין שתרצו יכול להוסיף טעמים מיוחדים שהופכים את הפיצה לחוויה ייחודית.

האם ניתן להכין פיצה בעבודת יד?
כן, תוכלו ליצור את הבלילה בעצמכם ולשחק עם המרקמים והטעמים שתרצו.

האם עצם הזמן הוא חשוב?
בהחלט! המתכון הזה נועד לאנשים עסוקים שרוצים להנות במפגש חברתי או ערב משפחתי.

מה לעשות אם התערובת מסמיכה מדי?
אם התערובת סמיכה מדי, אתם יכולים להוסיף עוד מים פושרים בהדרגה עד שתקבלו את המרקם הרצוי.

האם זה יחסית בריא?
כן! כשמתכונים בריאים יש צורך בבחירת מרכיבים נכונים. הפיצה הזו מומלצת מאוד!

כמה פיצות ניתן להכין מהכמות הזו?
מהכמות המצוינת במתכון אפשר להכין 2-3 פיצות, תלוי בגובה ובקוטר שלכם.

סיימנו להכין פיצה מדהימה, ממכרת ומעלפת! אתם פשוט חייבים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם. זה הזמן להפתיע את כולם עם הנוסחא שלכם למנות אסטרונומיות של פיצות טעימות! אל תשכחו לשתף ולפזר אהבה ברשתות החברתיות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​