פטריות מטוגנות בטמפורה שיגרמו לכם להתמכר

"`html

פטריות מטוגנות בטמפורה – התענוג המושלם!

לא כולנו חווים את הרגעים האלו, בהם אנחנו פוגשים מנה שהופכת להיות לא רק ממכרת, אלא גם זיכרון אוהב מהילדות. פטריות מטוגנות בטמפורה הן בהחלט אחת כזו. עם פריכות מדהימה מבחוץ, ובפנים רכות ומעלפות, הן מצליחות לשבות כל לב וכל טעם. זהו מתכון שמזכיר לנו את השירים של סבתא ואמא, וללא ספק ילהיב כל דינר או מסיבה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

אז לפני שניכנס למתכון האגדי הזה, בואו נדבר קצת על מה שמייחד אותו. השיטה של הטמפורה, שהיא טכניקת טיגון יפנית, מעניקה לפטריות חוויה אוורירית, כמו הנסיעה החיובית ברכבת הרים – משגעת, מתפתלת ובסוף משאירה אותנו לרצות עוד!

הרכיבים הדרושים

  • 400 גרם פטריות שמפיניון (או פטריות אחרות שאתם אוהבים)
  • 1 כוס קמח (אפשר גם קמח אורז לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים קרים (חשוב מאוד לא לחמם אותם)
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן לטיגון (כמו קנולה או גזר)
  • רוטב סויה להגשה (או רוטב צ׳ילי מתוק למי שאוהב טיפה חריף)

אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה בשן של תמצית פשתן או בשני כפות של רסק תפוחים, והקמח יכול להיות קמח חומוס, שיתן טעם מיוחד.

שלבי ההכנה

כדי להכין פטריות מטוגנות בטמפורה כמו שצריך, חשוב לעקוב בקפדנות אחרי הצעדים הבאים:

  1. חתכו את הפטריות לחצי או לרבעים, תלוי בגובה שלהן.
  2. הכינו קערה והניחו בה את הקמח עם המלח.
  3. בקערה נוספת, טרפו את הביצה יחד עם המים הקרים עד שהתערובת אחידה.
  4. (שימו לב! המים חייבים להיות קרים כדי ליצור את הקרם האוורירי של הטמפורה).
  5. שפכו את התערובת של הביצה לתוך הקמח וערבבו בעדינות עד שתהיה תערובת חלקה.
  6. חממים שמן בסיר עמוק (בערך 5 ס"מ מעל הכיריים).
  7. טבלו את הפטריות בתערובת הטמפורה והניחו אותן בעדינות בשמן החם.
  8. טיגנו כל צד במשך 2-3 דקות, עד שהן זהובות ופריכות.
  9. כשהן מוכנות, הניחו אותן על נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
  10. הגישו חם עם רוטב סויה או רוטב צ׳ילי מתוק.

שהמנה מוכנה, העיניים עושות "וואו" והלב מתחיל לדפוק בהתרגשות! הכינו את עצמכם לכך שתרצו עוד לראות את המנה המהממת הזו, ואל תשכחו לשתף את החוויה המשגעת שלכם עם החברים!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

אם מתחשק לכם קצת לשדרג את המנה, הנה כמה רעיונות:

  • אפשר להוסיף לפטריות קמצוץ של כמון או פפריקה לתיבול חזק יותר.
  • לגרסה עם ירקות – למה לא להוסיף לתערובת בטטה מטוגנת, קישוא או דלעת? כל אחד מהם יגרום לפריכות ולצבעים מרשימים.
  • אם אתם חובבי גבינות, נסו לשלב גבינת פטה מפוררת בטמפורה.
  • למי שאוהב חריף, הוסיפו לפטריות קצת סויה חריפה לפני הטיגון.

תראו כמה אפשרויות יש לשדרג את המנה המושלמת הזו, כל אחת מהן תוסיף טעמים חדשים ותשדרג את החוויה!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם שאריות פטריות מקולפות?
משאיר אתכם להתמודד עם שרידי הלחם המהממים שיבנה את הנוסטלגיה. פשוט טגנו אותם ככה בכמה דקות או הכניסו אותם לארוחת ערב מוגשת בסגנון סלט!

האם אפשר להכין את זה ללא גלוטן?
בוודאי! כל מה שצריך הוא להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח חומוס.

איך אני כדי לדעת שהשמן חם מספיק?
שימו עץ עץ קטן בשמן, אם מופיעות בע bubbles הקטנות סביבו, השמן מוכן!

מה הסוד לפטריות רכות מתוך טמפורה?
מחפשים פטריות טריות, זה מעלה את איכות הטיגון בהרבה!

למה לא לחמם את המים?
המים הקרים יוצרים את הטמפורה האוורירית, חום מחמם דיסות רכות ולא פריכות.

האם פטריות מטוגנות בטמפורה מתאימות גם לאירועים?
בהחלט! הן נועדו לכל מסיבה או חוויה חברתית, ובנוסף הן מושלמות כנשנוש עם קוקטייל.

האם אפשר לשמור את המנה כדי לאכול מאוחר יותר?
זה לא מומלץ כי רוצה לשמור על הפריכות. תהיו חמודים וצרכם את הכל באותו רגע!

מה יכולים להיות המוקשים בעת הטיגון?
שימוש בשמן קר – סביר לעבוד עם טמפורה אם השמן קר, שתפו בלי חשש.

איך כדאי לאחסן שאריות?
אפשר לשמור במקרר, אבל יש לחמם בעדינות בטוסטר. אל תשכחו לחמם בזהירות כדי לא לאבד את הקרנצ'יות!

אילו רוטבים הכי מתאימים ללוות את המנה?
רוטב סויה, רוטב צ'ילי ומיונז עם שום יכולים להיות בחירות מצוינות.

לסיום, אם מתכון זה זכור לכם מדורות קודמים, אולי זה הזמן להחיות אותו! שתפו אותו עם החברים שלכם ואם ניסיתם, נשמח לשמוע איך זה יצא!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​