פוקצ'ה ללא התפחה – מתכון מהיר וקל להכנה

פוקצ'ה ללא התפחה – חוויה מדהימה במטבח שלכם

דמיינו את הריח המשגע של פוקצ'ה חמה, זהובה ופריכה שצצה מהתנור, עם תוספות מעלפות כמו זיתים, רוזמרין, ועשבי תיבול. הפוקצ'ה המופלאה הזו לא רק שהיא קלה להכנה, אלא גם היא מצריכה מינימום זמן ומאמץ, כך שאין סיבה לא לנסות להכין אותה מיד!

אם אתם מחפשים משהו מהיר ופשוט, שמתעלה על כל ציפיותיכם, הרי שאתם במקום הנכון. הפוקצ'ה הזו נמסה בפה, אוורירית ויחד עם זאת, משמחת את הלב עם כל ביס. הבשורה הכי טובה היא שאין צורך להמתין שהבצק יתפח! עם המתכון המדהים הזה, אתם תצליחו להפתיע את כולם בלי להיכנס לתהליך מסובך של הכנת בצק.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין פוקצ'ה מדהימה ולא שגרתית, יידרשו לנו מספר מרכיבים פשוטים, שזמינים בכל בית. נזכיר שגם גרסה ללא גלוטן אפשרית, כך שהמתכון הזה מתאים להרבה אנשים. בלי יותר מדי התלהבות, הנה המרכיבים:

  • 500 גרם קמח (מומלץ לבן או חצי חצי)
  • 20 גרם מלח
  • 1 שקית (10 גרם) שמן זית
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר
  • 1 שקית (7 גרם) אבקת סודה לשתייה
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • רוזמרין קצוץ או עלי בזיליקום
  • זיתים שחורים/ירוקים לפי הטעם
  • שמן זית לקישוט

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל ברגעים המהממים של ההכנה. הפוקצ'ה הזו פשוטה מאוד להכנה ובזמן קצר תוכלו ליהנות מהתוצאה הסופית!

  1. לערבב את הקמח, הסוכר, המלח וסודה לשתייה בקערה גדולה.
  2. להוסיף את המים הפושרים ולערבב עד שהקמח סופג את הנוזלים.
  3. להוסיף את שמן הזית וללוש היטב במשך כ-5 דקות עד שהבצק נעשה אחיד ואוורירי.
  4. בעזרת ידיים רטובות, לשמן תבנית בת 30 ס"מ ולהניח בתוכה את הבצק.
  5. ליצור בעזרת האצבעות חריצים על פני הבצק.
  6. לפזר רוזמרין קצוץ וזיתים מעל הבצק, ולשמן את הפוקצ'ה בשמן זית.
  7. לחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  8. לאפות את הפוקצ'ה כ-20 דקות, או עד שהיא מזהיבה ומשגעת.

שדרוגים ואפשרויות נוספות

כמובן שניתן להוסיף תוספות שונות לפוקצ'ה ולשדרג אותה. אם אתם אוהבי פירורי גבינה, לא תהססו לפזר מעל הגבינה האהובה עליכם בשלב אחרי הוצאתה מהתנור. רוצים פוקצ'ה מתוקה? הוסיפו כמה שקדים קצוצים וסוכר מעל, והפכו אותה לקינוח! כל טוויסט שאתם מוסיפים יוצר חוויה אגדי שאתם חייבים לנסות!

שאלות ותשובות

מתי זה הזמן הטוב ביותר לאכול פוקצ'ה?

תראו, בכל זמן! פוקצ'ה טרייה היא פשוט מדהימה, אך היא מתאימה כחטיף בין הארוחות או כנשנוש בזמן צפייה בטלוויזיה. אגב, היא גם מעולה עם מרק!

האם אפשר להקפיא פוקצ'ה?

בהחלט! אתם יכולים לאפות אותה, להניח להתקרר היטב ולשמור במיכל סגור. כשתרצו, אפשר להוציא ולהפשיר!

האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?

כן! עם חלק מהקמח ללא גלוטן תצטרכו לשים לב לכמויות הנוזלים, אך זה בהחלט אפשרי.

מה קורה אם אין לי אבקת סודה לשתייה?

אם אין לכם סודה, ניתן להשתמש באבקת סודה ומעט חומץ כדי לבצע את התגובה הכימית האוורירית.

האם ניתן להוסיף ירקות?

בוודאי! אתם יכולים להוסיף פפריקה קצוצה, בצל קצוץ או כמה פרוסות עגבנייה. כל הוספה תרענן את הטעמים.

איך אני יודעת שהפוקצ'ה מוכנה?

תשימו לב למראה. כשהיא מזהיבה, היא מוכנה! אחרת, פשוט תעשו את מבחן הקיסם – דקרו וראה אם הוא יוצא יבש.

האם אפשר להכין את הבצק יום קודם?

כן, פשוט שמרו את הבצק במקרר, אשגרו אותו לפני השימוש ותראו איזו פוקצ'ה קסומה תצא!

האם אפשר להכין פוקצ'ה בתנור טוסטר?

יכול להיות בהחלט, הדבר שצריך לזכור זה להניח את הפוקצ'ה בתבנית מתאימה ולוודא שהטוסטר מחומם היטב!

מה האפשרויות להוספת תיבול?

ניתן להוסיף שום קצוץ, טימין, או שום גבינה – כל תיבול שיתאים לכם ישדרג פלאים את הפוקצ'ה!

האם אני יכול להכין גרסה טבעונית של המתכון?

כמובן! פשוט השמיטו את השמן החי והשתמשו בשמן זית בתוספת מים, הכל בסדר!

אז למה אתם מחכים? נסו להכין את הפוקצ'ה הממכרת הזו כבר עכשיו, ותשתפו את המתכון עם החברים והמשפחה, כי המנה הזו באמת מספקת חוויה מושלמת ואגדה בכל ביס!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​