פולנטה תירס – המתכון המושלם שיגרום לכם להתמכר

פולנטה תירס: המתכון המושלם שאתם חייבים לנסות!

לאחרונה יצא לי לטעום מנה שעשתה לי שינוי מהותי בגישה למזון נעים וכוחני כאחד. הכירו את הפולנטה – זה לא רק אוכל, זה חוויה! פולנטה תירס היא מנה שמשלבת ניחוחות, מרקמים וטעמים שאת כל אלה אתם פשוט חייבים להכיר. אז אם בא לכם להכין מנה שמרשימה, משביעה ונפלאה, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מוצע ל: 4 מנות

פולנטה תירס היא אחת מאותן מנות שמגיעות מעולם המטבח האיטלקי. היא עשויה מתירס טחון, והיא מתאימה לכל הגילאים. היא גם מאוד משתלמת, נשארת טרייה, והכי חשוב, היא מדהימה! השילוב בין המתיקות של התירס לטעמים של המוסקט והגבינה שיוסיפו לכם את ה…אווירה המושלמת, יגרום לכם ללקק את האצבעות ולהסביר לחברים שלכם שהגעתם לאזור קונספט חדש במנות משגעות. בואו נתחיל!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס קמח תירס פולנטה
  • 4 כוסות מים או ציר ירקות
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חמאה (אפשר גם שמן זית למי שמעוניין בגרסה טבעונית)
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה או יוגורט (כשהם בתוספת תיבול)
  • תיבול לפי הטעם: אגוז מוסקט, פלפל שחור
  • ירקות צלויים או כל תוספת מועדפת (למשל פטריות, קישוא, או אפילו עגבניות צלויות)

מבחינת תוספות, אפשר להוסיף רוטב פסטו, זיתים כחולים או אפילו רוטב עגבניות כדי לשדרג את המנה ולהתאים אותה לאוהבי הטעמים. נמצא גם אפשרות להכין פולנטה ללא גלוטן, ובמקום כך להשתמש במקרה זה בקמח תירס איכותי.

שלבי ההכנה

  • בבסיס, הניחו את המים או ציר הירקות בסיר, והביאו לרתיחה.
  • כשהמים מתחילים לרותח, הוסיפו את המלח ואט אט בכף, את קמח התירס וערבבו היטב.
  • הפחיתו מהחום, וכשהפולנטה מתחילה להסמיך, המשיכו לערבב למשך 30 דקות עד שהפולנטה נראית חלקה ואוורירית.
  • לאחר מכן, הוסיפו את החמאה וגבינת הפרמזן המגוררת, וערבבו עד שהתערובת אחידה.
  • לתיבול, הוסיפו אגוז מוסקט ופלפל שחור לפי הטעם.
  • אם תרצו, ניתן גם להוסיף שמן זית על מנת ליצור עושר נוסף בטעמים.
  • העבירו את הפולנטה לצלחת שטוחה, שטחו מעט בעזרת מרית, והניחו לה להתקרר.
  • לאחר שהפולנטה התקררה, ניתן לחתוך לחתיכות ולצלות במחבת עם מעט שמן זית. האירועים כאן מקנים לפולנטה טעמים פשוט מעלפים!

והכי טוב – כשאתם ממתינים שהפולנטה תסמיך, אפשר להכין תוספות טעימות כמו ירקות צלויים, או שלא. הכל מפה, זה מהנסיון שלי!

שדרוגים אפשריים למתכון

הפולנטה שלכם לא חייבת להיות מוגשת כפי שהיא. אפשר להוסיף לה עלים ירוקים כמו בזיליקום או רוקט לחוויה טרייה ומרעננת. גם רוטב עגבניות או פסטו יכולים להעלות את המנה למקום אחר לגמרי. אתם יכולים אפילו להוסיף דגים צלויים כדי ליצור מנה כחול-לבן באמת! באמת אין גבולות לדמיון.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בקמח תירס כהגדרה?
כן, אפשר להשתמש בפולנטה קונבנציונלית, אבל כדאי להקפיד על כזו איכותית שתשמור על הטעמים.

מה ניתן לשים במקום גבינת פרמזן?
אפשר להשתמש בגבינת פטה או אפילו בממרח שקדים למקור חלבון ועושר טעמים.

האם זה מנה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את המתיקות של הקמח תירס ופולנטה מלאה בטעמים. תיכף תופתעו איך הם יתנפלו עליה!

מה הטיפים שלכם לגבי תיבול?
בעיקר לא לפחד! תוסיפו מה שתרצו ותמיד תטעמו. ממלצים אגוז מוסקט וחרדל, והכי כיף כשיש תשוקה באוכל.

מה קורה אם אני שוכח את החמאה?
לא נורא! המנה תצא פחות עשירה, אבל היא עדיין תישאר מושלמת! אתם יכולים לפצות על כך בשמן זית איכותי.

האם אפשר להכין את הפולנטה מראש?
כן! אפשר להכין אותה מראש ולשמור במקרר עד ל-4 ימים. פשוט חימום מחדש מחזיר את כל הטעמים.

האם יש לכם רעיונות לתוספות בריאות?
שילוב של ירקות כמו ברוקולי, קישוא, או פטריות הם תוספות נהדרות שיכולות לשדרג. גם פירות יבשים יכולים להוסיף מתיקות נוספת.

אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן, מה כדאי לעשות?
פולנטה היא כידוע בריאה ונטולת גלוטן, אז פשוט תשתמשו בקמח תירס איכותי.

האם זה מתכון שאפשר להכין בו מנות רבות?
בוודאי! פולנטה מצטיינת לשמור על טריותה ולמם במגוון של אוכל, ובכך אפשר להכין את המנה מראש.

מה אפשר להוסיף אם בא לי רגע של נוסטלגיה?
מוסיפים חתיכות חזירה מעושנת או כרובית צלויה וזה פשוט יהיה אגדי!

אז מה, אתם כבר מתכננים את הפולנטה הבאה שלכם? אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות. כולם צריכים לדעת על הפולנטה המדהימה הזו! אני לא מזכיר לכם שאתם תיתקלו בה שוב – ברור? עד הפעם הבאה, שיהיה בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​