עראיס בנינגה – המתכון שיהפוך את הארוחה שלך לחלומית!

"`html

עראיס בנינגה – מתכון מדהים שמשגע את החיך

נכניס אתכם לתוך עולם טעמים שלא תשכחו! אם אתם מחפשים מנה אשר מענגת את החיך, מפתיעה וממכרת, אז הגעתם למקום הנכון! עראיס בנינגה הוא מתכון אגדי שעושה שימוש בפיתה צלויה ופריכה, ממולאת בתערובת בשר עסיסית, וכל זה נעטף בנגיעה של טחינה משגעת ועשבי תיבול טריים. מי יכול לעמוד בפיתוי כזה? אנחנו ממליצים לכם להשאיר את כל מה שאתם עושים עכשיו, להתמקד במתכון הזה ולגלות איכשהו את הדרך לעונג גסטרונומי שלא יישכח!

זמן הכנת המתכון: 90 דקות. רמת קושי: בינוני. כמות מנות: 4-6 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • מדריך לא מדויק, אבל מי סופר?

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנה, נציג בפניכם את המרכיבים. זה הזמן לדבר על החשיבות של כל רכיב, איך כל אחד מהם תורם לטעם המתוק, מלוח, חריף – פשוט מושלם!

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף – מה שאוהבים יותר!)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון (כן, זה נשמע משוגע אבל זה משגע את הטעמים!)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 פיתות עבות (נחמדות ופריכות)
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • כוס מים (לסמיכות של הטחינה)
  • 5 עלי פטרוזיליה קצוצה (סוד ההצלחה!)
  • לימון סחוט (לטריות מדהימה)

אוקי, אחרי שהצגנו את המרכיבים, כדאי לדעת שהמתכון הזה יכול להיות גם טבעוני! פשוט אפשר להשתמש בטופו במקום הבשר, וכמובן להוסיף עוד ירקות שתרצו.

שלבי ההכנה

כדי להפוך את המושלם למדויק, הגיע הזמן להכין את המנה המדהימה הזו בשבע צעדים פשוטים!

  1. נתחיל בטיגון הבצל והשום במחבת עם מעט שמן, עד שהבצל מתרכך ומשנה את צבעו. אתם תתחילו לחוש את הארoma המדהים שמשוטט במטבח!
  2. נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד שהבשר מתבשל לחלוטין ונראה משגע!
  3. נוסיף את התבלינים – פפריקה, כמון וקינמון – ונערבב היטב לזמן קצר כדי שהטעמים יתחברו.
  4. נסנן את התערובת מסוננת (קצת צנרת!).
  5. נקח פיתה ונמלא במלית הבשר, ודחוף את הפיתה כמו פנקייק!
  6. נחמם את השמן במחבת, ונניח את הפיתות הממולאות. נצלה אותן מכל הצדדים עד שהן מתמלאות באור שמש!
  7. לא נגזים – נכניס לקערית את השום, טחינה, מים, מלח, ולימון ונערבב עד שהטחינה תקבל טקסטורה סמיכה ונגיעה של מתיקות!

ועכשיו, אחרי שכמעט סיימנו, אולי תרצו לדעת על שדרוגים או תוספות? בואו נעבור על כך!

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • אפשר להוסיף חלה או חומוס באחת התוספות – זה פשוט מתכון ששותף עם השחיתות!
  • מומלץ לשים מלמעלה ירקות קלויים כמו פלפל חריף או סלק, טאץ' של צבע וטעימות.
  • אם אתם אוהבים חריף, בלאס האדום מתאים מאוד! הימנעו מאורגניזציה בזהירות!
  • לגרסה מזרחית אפשר לנסות להוסיף לשמן שומשום קלוי. כל השאר שתצטרכו זה מתכון מדהים!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את המנה מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר. את הפיתות כדאי לצלות לפני ההגשה כדי לשמר את הפריכות.

איך אני שומר על הפיתות שלא יתייבשו?
לאחר צליית הפיתות, שימו אותן בשקית סגורה כדי לשמור על הלחות.

מה אעשה אם אין לי טחינה?
אפשר לשים יוגורט עם לימון – זה לא ממש כמו טחינה, אבל יוסיף חמצמצות!

האם יש גרסה דל פחמימות למתכון הזה?
כן! אפשר להשתמש בלביבות קישואים או חציל במקום פיתה.

איך אפשר לגרום למלית להיות יותר עסיסית?
הוסיפו ביצה למלית, זה ייתן לה רכות ועסיסיות מדהימה!

האם זה מתכון ילדים?
כן! ילדים אוהבים את טעם הבשר והפריכות של הפיתה.

מה לזהות עם עראיס בנינגה?
זה יכול להיות כל דבר – סלט ירקות טרי יוסיף צבע וזוהר!

האם אפשר להכין את המתכון על גריל?
בהחלט! גריל ייתן לדברים טעם מעושן אחר.

אם אני רוצה לערבב עוף ובקר, מה הכי מומלץ?
זה שאלה מעניינת! כדאי לערבב לא יותר מ-50% מכל סוג בשר!

איך מסיימים את המנה?
אני ממליץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה ועוד מעט טחינה מעל.

אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! שיהיה בתיאבון!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​