עלי מנגולד ממולאים בבשר ברוטב לימון – מתכון מענג

עלי מנגולד ממולאים בבשר ברוטב לימון

כשהשמש מתחילה לזרח לי מהחלון, והרעב בולם אותי בכל הכוח, זה הזמן להוציא את המנה המדהימה הזו. בואו נתחיל במסע הכנתי שתוכנן במיוחד בשבילכם, בו נתפוס את השילוב המושלם של טעמים, טקסטורות וארומה שתהפוך כל ארוחה לחגיגה! עלי מנגולד ממולאים בבשר טחון ברוטב לימון הם לא סתם מנה – זוהי קומפוזיציה של עונג קולינרי שמתחילה מהשפתיים שלכם, עוברת לתוך הלב שלכם ומגיעה אל מה שכולנו רוצים – ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העונג הזה, אנחנו צריכים להתייצב עם כל המרכיבים, כך שהכל יעשה בזריזות ובטעם שמעלף כל פינה במטבח שלנו.

  • 15-20 עלי מנגולד טריים (או יותר, אם אתם חובבי מנגולד כמוני)
  • 500 גרם בשר טחון (כבש, בקר או אף הודו, אפשר לשלב מה שאוהבים)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס אורז עגול (אפשר להמיר בכוסמת או אורז מלא)
  • 1 / 2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 לימונים סחוטים (או יותר, למקרה שאתם אוהבים טעם חזק!)
  • 4 כוסות מים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף רעננות)

כעת, רבותיי ורבותיי, אם אתם תהיתם על גרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הבשר בטופו או בפטריות, וכך ליהנות ממנה בריאה וטעימה לא פחות!

שלבי ההכנה

וכמובן שהשלבים הבאים הם חלק המעניין ביותר – הזמן להוציא לפועל את כל מה שדמיינתם!

  1. מניחים את עלי המנגולד בסיר עם מים רותחים ומבשלים למשך 5-7 דקות, עד שהעלים רכים. לאחר מכן, משאירים להתקרר.
  2. חוצים את כל העלים בעדינות ועליכם להימנע מקריעה של העלים.
  3. במחבת, מחממים את שמן הזית ומבשלים את הבצל עד שהוא שקוף.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ומבשלים לעוד כדקה.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון, ממליחים ומפלפלים וטועמים – עכשיו הזמן להרגיש את הטעמים משתלבים.
  6. כעבור 5 דקות מערבבים פנימה את האורז, התבלינים והפטרוזיליה ומניחים להתבשל כ-10 דקות.
  7. מקפלים את המילוי אל תוך העלים בעזרת הכף – זה כמו לעשות עלה גלידה, רק כאן עם טעמים ממכרים!
  8. מסדרים את הממולאים בסיר ומוסיפים את מיץ הלימון והמים עליהם.
  9. מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות, עד שהאורז סופג את כל הטעמים.
  10. מגישים עם פתיתי לימון או מעט פטרוזיליה קצוצה מעל – זה הגימור המשגע שהמנה הזו זקוקה לו!

טיפים לשדרוגים ותוספות אפשריות

  • הוסיפו חצילים קלויים לצד המנה – השילוב הזה בהחלט משגע!
  • תוכלו להכין רוטב יוגורט עם כמה תבלינים מגניבים כמו שמיר או נענע כדי ללוות את המנה.
  • אז המשפחה שלכם רוצה יותר חריף? הוסיפו מעט שמן חריף לתוך המילוי!
  • אם אתם בענייני בריאות, חפשו לכם עלי כרוב (הלא הם בעילום שם "עלי המנגל") והמירו את המנגולד.
  • ואל תשכחו, כל מה שקשור במטבח, זה ניסוי! אל תתביישו לשדרג לפי מה שליבכם אומר!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהממולאים מוכנים? ברוב המקרים, זה שאלה של ארומה! כאשר תתחילו להריח את הבשר והאורז מתבשלים יחד – תדעו שהם מוכנים! תשקלו גם לבדוק את רכות עלי המנגולד.

אפשר לשמור את הממולאים במקרר? בהחלט. זהו אוכל שנשאר טעים גם למחרת. כדאי לאחסן במיכל סגור.

כמה זמן אפשר לשמור את הממולאים? בדרך כלל אפשר לשמור עד 3-4 ימים במקרר.

האם ניתן להכין את המנה ולחמם מחדש? בוודאי! זה לא רק מצוין – זה גם משגע. שימו על חום נמוך והוסיפו טיפת מים עם הלימון.

האם יש טיפים להצלחת הממולאים? חשוב לבשל את השום והבצל למצב שקוף, זה מתווסף למרקם המושלם שכולנו רוצים.

איזה סלט ילווה את המנה הזאת? סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון עשוי להשלים באופן מדהים את המנה.

אפשר להמיר את הבשר בגרסה צמחונית? לחלוטין! טופו מפורר עם תבלינים ייתן תוצאה משגעת גם כן.

מה אפשר לעשות עם המילוי אם נשאר? אפשר למלא פיתה עבה או להכין פשטידת ירק!

איך אני יודע אם עלי המנגולד טריים? לחפוף את העלים יש צבע ירוק עז וטקסטורה רכה – זה המפתח!

האם יש תוספות שיכולות להתאים? אין גבולות! גבינת פטה מתפוררת יכולה להיות תוספת משגעת שתשאיר את כולם בבית מרוצים.

אז מה היה לנו היום? מנת עלי מנגולד ממולאים בבשר ברוטב לימון שאוכלים למכביר, וגם לא לשכוח לשתף עם החברים והמשפחה! תצטרפו לחגיגת הטעמים ותתענגו על כל ביס. חווית בישול משפחתית עם טעמים שעוברים מדור לדור!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​