עוף שלם בנינג'ה גריל: מתכון אגדי
מכירים את התחושה הזו כשאתם ליד גריל פחמים, ושואלים את עצמכם: "מה להכין היום?" עוף שלם בנינג'ה גריל הוא התשובה המושלמת! מדובר במנה מתוקה, עשירה בטעמים, שמרתקת את הלב ואת החך. המתכון הזה הוא לא סתם עוד מתכון – זוהימנה שתגרום גם לאמא שלכם לגזור מחמאה! מפול סום לחשוב על כל החריצים והטעמים שמזכירים סופגניה קלה, עדינה ונושאת ניחוחות של התגעגעות. אנחנו נראה לכם איך להכין עוף שיצא מעלף! רק תדאגו לנגב את הרוטב, כי תרצו ללקק את האצבעות בסוף הארוחה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשאנחנו מדברים על עוף, חשוב לדעת שהמצרכים הם המפתח. תמיד הזמן הכנת המתכון קשה מאוד בלעדיהם. אז, הנה מה שנצטרך:
- 1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג
- 3 כפות שמן זית
- 2-3 כפות תבלין עוף תוצרת בית (שום, פפריקה, כמון, מלח, ומעט קימל)
- 1 סודה ליים (חצי סודה וחצי מיץ ליים)
- 3 שיני שום כתושות
- 1 חבילה של תפו”א חתוכים לקוביות
- אורגנו טרי לקישוט
המותח תקפצו ותשאלו: "מה עם פתרונות טבעוניים או ללא גלוטן?" אין בעיה! אפשר לקנות כרעיים מפולטים או סויה מרוססת בכדי שהמנה תהיה דלת פחמימות אם זה מה שתרצו. גם תיבול שונה – למשל עם פטרוזיליה ושום – יכול להוציא מנות מעניינות מאוד.
שלבי ההכנה
כעת נצא לדרך כמו שפים אמיתיים. לראשונה בגריל והטעימה שתחכו איתה;
- מדליקים את הנינג'ה גריל בטמפרטורה גבוהה (190 מעלות צלזיוס).
- מערבבים בקערה שמן זית עם תבלין עוף, כתוש שום ומיץ הליים.
- מעסים היטב את התערובת על העוף מכל הצדדים.
- מניחים את העוף במרכז מתקן הגריל.
- סוגרים את הנינג'ה ומבשלים במשך 45 דקות.
- במהלך הבישול, מערבבים את קוביות התפו”א עם שמן זית, מלח ואורגנו.
- לאחר 45 דקות פותחים ומניחים את קוביות התפו”א מסביב לעוף.
- סוגרים ומבשלים עוד 15 דקות.
- כשהעוף זהוב ונראה מושלם, הוציאו אותו על צלחת גדולה ואפו 5 דקות נוספות.
- אחרי שהעוף התקרר קצת, פרסים אותו והגישו עם התפו”א וערמונים.
לגבי הסודות של עוף עסיסי: חשוב לא לייבש את העוף, כל ביס צריך להיות נימוח ומפנק.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשהגענו לחלק המרשים, אפשר לנסות שדרוגים מטריפים! אתם יכולים להוסיף קוביות טבעות אננס ומעט רוטב סויה למשקה אקזוטי. אל תשכחו לקשט עם מלח ים גס ופלפל שחור גס. אני ממליץ גם לאננס קלוי צדדי, כדי שהתוצאה תהיה מעלפת!
שאלות ותשובות
איך אני יכול להכין את המתכון לדיאטה שלי? בהחלט אפשר לשנות את המתכון למתכון דל פחמימות על ידי החלפת התפו”א בירקות כמו ברוקולי.
האם אפשר להשתמש בעוף קפוא? כן, אם השתמשתם בעוף קפוא, הקפידו להפשיר אותו למצב רך ועם הרבה טעמים נוספים משמנים.
האם צריך לחתוך את העוף לפני הבישול? לא, זה לא הכרחי. בכלל, עדיף להשאיר שלם ולגרום לו להרגיש ככה באמת!
מה לעשות אם העוף לא מתבשל כהלכה? אם יש טעמים הרבה מאוד על העוף, אחרי הכנה חוזרת, כדאי לשים אותו עוד 10 דקות.
איך לדעת שהעוף מוכן? ניתן להשוות בדיפ דיפ – אם הוא נחתך בקלות הוא מתבשל בצורה מושלמת.
האם יש לבחור תבלינים מיוחדים? התבלינים יכולים להיות מותאמים בהתאם להעדפות הטעמים שלכם. אל תתפשרו!
מה תוספות מומלצות לצד העוף? סלט ירוק, אורז לבן או פירה יכולים להיות יופי נעים.
האם אני יכול להסתפק בעוף קטן? בהחלט. זה עשוי להשפיע על זמן הבישול, אבל ייתן תוצאה משגעת.
איך לשמור על רוטב נוסף? ניתן לאכול את הרוטב כצד עם לשון או לשמור ממש טוב במקרר ל-2 ימים.
באיזה קנות אני יכולה להשתמש בעוף הזה? זהו עוף שיתאים כמעט לכל חג או אירוע משפחתי. תזכרו להכין מספיק רוטב!
עכשיו שאתם מכירים את המתכון המושלם הזה, אני ממליץ לכם לנסות אותו ולקחת את הבשלן שבכם על הרפתקה טעימה מאוד! אל תשכחו לשתף עם חברים ולנסות את המתכון, שיהיה לכם בתיאבון!