עוף עם בצל וסילאן בתנור – מתכון מדהים וממכר
נחשו מה? זה הזמן לשדרג את ארוחת הערב עם מתכון עוף מהפנט שיגרום לכולם לרצות עוד! אם אתם מחפשים מנה ייחודית, הנפלאה הזאת היא בדיוק מה שאתם צריכים. היא מבטיחה טעמים אגדים, ניחוחות עוצמתיים וסיפור של אהבה במטבח. בעזרת בצל וסילאן, אנחנו ניצור מנה שהולמת כל חגיגה משפחתית. אז השאירו את המתכונים הרגילים בצד, הגיע הזמן להכין משהו ממש משגע!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קליל
- מנת אנשים: 4-6 סועדים
הרכיבים הדרושים
למנה הזו נצטרך כמה מרכיבים פשוטים, אבל כאלו שיגרמו לכל ביס להיות מהחלומות.
- 1 ק"ג עוף (כל חלק שתבחרו, רגליים או חזה)
- 3 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות תיבלון (בתוספת של כורכום ופפריקה)
- 1/4 כוס מים
- קמצוץ קינמון (לניחוח ייחודי)
אם תרצו להוסיף עוד גוון טעמים, תוכלו לשקול להוסיף שום קצוץ או אפילו קצת לימון סחוט. מי לא אוהב קצת רעננות?
שלבי הכנה
עכשיו נבצע את שלב הבישול, וביחד נצא למסע סוחף במטבח!
- בחרו תבנית תנור מתאימה וגזרו את העוף לחלקים אם הוא שלם.
- שמים את העוף בתבנית ומוסיפים את הבצל שחותכים לטבעות.
- מערבבים בקערה את הסילאן, שמן הזית, מלח, פלפל ותיבלון.
- יוצרים רוטב עם התערובת ומוזגים אותו על העוף והבצל.
- שמים את המים בתבנית על מנת שהמנה לא תתייבש.
- מקשטים בקמצוץ קינמון מעל בשביל טוויסט טעים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מכניסים לתנור ואופים למשך 1 שעה, עד שהעוף הוא די רך וזהוב.
- לא לשכוח לבדוק ולא לפתוח את הדלת של התנור יותר מידי!
- מציעים לתפוס את העוף מהתנור, מוודאים שהטעמים התמזגו ויוצרים את המושלם!
אם אתם מעדיפים גרסה קלה יותר או נוסחת בריאותית, תוכלו להכין את המנה הזו באוויר פריט. זה משנה לחלוטין את החוויה, ובו בזמן משאיר את העוף רך וטעים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן שלמנה זו יש אינספור אפשרויות לשדרוג! תוספות שאנחנו ממליצים עליהם הן:
- תוספת של ירקות שורש כמו תפוחי אדמה או גזר, להוסיף על מנת לחזק את ההנאה.
- פטריות קצוצות, שיתנו את הקריספיות המושלמת.
- שרי קצוצים על מנת להוסיף רעננות וקלות.
לזכרונות מהילדות, אפשר לשלב גם צלוחית של סלט ירקות לידם. מי לא סופר סלטים בזמן המנות הראשונות?
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין השימוש בסילאן לדבש רגיל? סילאן הוא דבש תמרים עם הרבה טעמים עמוקים יותר, והוא מספק גם חלק מתוק שמתחבר בצורה מדהימה עם העוף.
האם אפשר להשתמש בעוף קפוא? בהחלט! רק חשוב להפשיר אותו לחלוטין קודם.
מה ניתן להגיש בצד? תוספת של אורז, פסטה או סלט ירקות מרענן יתחברו בצורה מושלמת למנה.
איך ניתן לשנות את התבלינים למנה חריפה? הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה כדי להקפיץ את הטעמים.
האם יש דרך להכין את המנה הזו ללא גלוטן? כן! פשוט השתמשו בתבלינים ללא גלוטן.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר? מומלץ לשמור במקרר עד 3 ימים בקופסה אטומה.
איך אני יודע שהעוף מוכן? כאשר העוף זהוב ורך, וגם אם תכניסו קיסם ביניהם, הוא יצא יבש.
מה לעשות אם העוף לא מתבשל מספיק? אחזרו אותו התנור להמשך בישול, עד שהביס ייצא מענג.
האם ניתן להקפיא את המנה? ניתן להקפיא את המנה למשך חודש, אך עדיף לא לאחר בישול.
מה ההמלצה שלכם לארוחה מושלמת? להוסיף פוקאצ'ות טריות ולהילחם על כל ביס בצורה משגעת!
אם המתכון הזה עשיר וסוחף אתכם, אנחנו ממליצים לשתף אותו עם חברים ולפנק אותם עם טעמים חדשים. שיהיה בתיאבון!