עוף בשקית קוקי עם אורז – מתכון מהיר וטעים

עוף בשקית קוקי עם אורז – מתכון שמרגש את כל החושים!

האם אתם מחפשים מנה שתשאיר את כולם בשולחן מרותקים? עוף בשקית קוקי עם אורז הוא המתכון הלוהט שאי אפשר להפסיק לחשוב עליו! זה לא רק עוף, אלא חוויה קולינרית מדהימה. הקסם שבשקית הקוקי יוצא באורז הרך, עם ריחות נפלאים שיתמזגו יחד, וישאירו אתכם עם טעם משגע בפה. יש משהו פשוט במתכון הזה, אבל גם כזה שמתעלה על כל ציפיות! כשנכנסים למטבח ורואים את העוף המהמם הזה משחים בתנור, זה מה שגורם לנו לחייך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המושלמת הזו, אנו צריכים את המרכיבים הבאים:

  • 1.5 ק"ג עוף (כרעיים ושוקיים)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות תבלינים (פפריקה מתוקה, כמון, מלח, ופלפל שחור)
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1.5 כוסות אורז בסמטי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 בקבוק רוטב סויה (למגע נוסף של טעם)
  • 2 גביעי יוגורט עזים (לגרסה יותר רכה)
  • ירקות לקישוט (כמו פטרוזיליה קצוצה או גזר מגורר)

שלבי ההכנה

מגיע הזמן להכין את המנה המהממת הזו! כך אתם תעשו זאת:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מכניסים את העוף לקערה גדולה עם השום הכתוש, שמן זית, תבלינים ורוטב סויה.
  3. מעסים את התבלינים היטב על העוף ומשרים למשך 30 דקות.
  4. מניחים את העוף בשקית קוקי, מביאים לסגירה טובה.
  5. מניחים את השקית בתבנית ואופים בתנור במשך 50 דקות.
  6. בזמן שהעוף בתנור, מכינים את האורז: מוסיפים את האורז והמים הרותחים לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  7. נמכרים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות עד שהאורז סופג את כל המים.
  8. סוחטים את השקית מהתנור ולאחר מכן פותחים אותה בזהירות, מפזרים את העוף עם האורז ומוסיפים ירקות לקישוט.

תוספות והשדרוגים האפשריים

ישנן אינספור תוספות שהופכות את המנה הזו למושלמת אפילו יותר! תוכלו לשדרג את המתכון עם:

  • תוספת חומץ בלסמי ליצירת טעמים חמוצים-מתוקים.
  • להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים או פרי אננס לקישוט.
  • שקשוק של אגוזי לוז או שקדים קלויים לשדרוג המרקם.
  • קצת חריף עם פלפל חריף קצוץ.
  • קצת טחינה מעל, שתעניק מרקם חדש ומעניין.

חשוב לזכור שהשדרוגים והאפשרויות פתוחים לגמרי! מהנסיון שלי, השילוב של האורז עם כמה ירקות רעננים, פשוט מדהים ומבצע את העבודה!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לגרום לעוף להיות יותר טעים?
הבישול בשקית קוקי הוא מדהים כי הוא שומר על הלחות. הוספת תבלינים שונים יכולה להקנות טעמים חדשים – נסו לשים קצת חילבה או שטחור במרינדה!

האם אפשר להכין את המתכון עם עוף שלם?
בוודאי! זה יכול ליצור טעמים אגדי! עם קצת צמצום בזמן הבישול, מתכון זה יעבוד גם עם עוף שלם.

למה כדאי להשתמש באורז בסמטי?
האורז הבסמטי הוא איכותי, אוורירי ונספג בטעמים בצורה מושלמת. זה לוקח את הנשנוש לרמה הבאה.

האם ניתן להשתמש בשקית קוקי שבה כבר משתמשים?
לא כדאי! בכל פעם יש להשתמש בשקית חדשה. זה לא רק עניין של ריח, אלא גם של בריאות!

האם המתכון דל פחמימיות?
העוף מצוין, אבל האורז עצמו מכיל פחמימות. אם אתם רוצים גרסה דל פחמימיות, תוכלו להמיר את האורז בברוקולי מאודה!

האם ניתן לחמם את המנה מחדש?
בהחלט! החימום מחדש אפילו משאיר את העוף נימוח ומיוחד.

מה אני יכול להשתמש במקום רוטב סויה?
אם אתם מחפשים משהו אחר, אפשר לנסות רוטב שאויר או לשלב מיצי לימון עם תבלינים אחרים.

האם אני יכול להכין את זה מראש?
כמובן! העוף יכול להתבשל בקלות יום מראש, ואז פשוט לחמם ולשרת.

איזו תוספת מתאימה לצד העוף והאורז?
סלט ירוק רענן יכול להוסיף יופי וטעמים מנוגדים שמוסיפים למ מנה את כל העונג!

האם אפשר להכין את המנה על גריל?
יש אפשרות להכין על גריל, פשוט להניח על גריל התחתון עד שהעוף יהיה גבוה ונחמד. תיהנו ותזכרו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​