עוף ברוטב תפוזים תוך 10 דקות – מתכון טעים!

עוף ברוטב תפוזים – המתכון המושלם!

תארו לעצמכם את התמונה הבאה: עוף רך ונימוח, מרוחה ברוטב תפוזים מתוקח עם נגיעות חמיצות מרעננות. המראה המרהיב, הריח המדהים שבוקע מהתנור, והרגע שבו אתם לוקחים ביס ומרגישים את כל הטעמים פורצים יחד בפה. זה מה שעוף ברוטב תפוזים יכול לעשות לכם! חייבים לומר, מדובר במתכון משגע, אגדי, שמזכיר את האוכל של סבתא, והכי טעים שיש. לא מדובר רק במנה ליום שישי, אלא באוכל שיכול להאיר אפילו את הימים האפורים ביותר של השבוע!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגישים: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, לפני שנצלול לתוך התהליך של הכנת המנה המדהימה הזו, נתחיל ברשימת הרכיבים. אין כמו רכיבים איכותיים כדי להוציא את המנה לרמות על! בחירת המרכיבים יכולה לשדרג משמעותית את החוויה הקולינרית, וליצור טעמים שאין להם תחליף.

  • 4 חלקי עוף (שוקיים או חזה, תלוי בהעדפה שלכם)
  • 240 מ"ל מיץ תפוזים טרי
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות דחוסות דחוסות (דקה)
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות דבש (או סירופ מייפל לטבעונים)
  • מלח ופלפל טחון, לפי הטעם
  • שקית תבלינים – אם תרצו להוסיף קצת פיקנטיות, אפשר להכניס ערבוב תבלינים חריפים כגון פפריקה או צ'ילי

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית למתכון, אפשר להחליף את העוף בחתיכות טופו או סייטן. כך תקבלו מנה בריאה, דלה בפחמימות, ועדיין טעימה וממכרת! ואם אתם רגישים לגלוטן, הבחירה בסויה ללא גלוטן בהחלט תתאים.

שלבי ההכנה

ועכשיו, כדי למנוע עיכובים, בואו נצא לדרך עם שלבי ההכנה. רק תתארו לעצמכם את הרגע שהרוטב מתחיל לבעבע על הכיריים, ואחר כך בעגיות כשהכל מתמזג יחד!

  1. מחממים מעט שמן במחבת על חום גבוה.
  2. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.
  3. מטגנים את חלקי העוף למשך כ-5 דקות מכל צד, עד שהעור מתייצב ולקח צבע שחום.
  4. בינתיים, בקערה נפרדת, נערבב את שאר המרכיבים – מיץ תפוזים, סויה, דבש ושום.
  5. כאשר העוף כמעט מוכן, pour the orange mixture over the chicken in the pan.
  6. ננמיך את החום ונותנים לעוף לבשל ברוטב על חום נמוך כ-10 דקות נוספות.
  7. כשהעוף מוכן והרסס כל כך טוב, יוצאים יחד עם הרוטב ואפשר לקשט במעט כוסברה קצוצה אם רוצים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשהמנה כמעט מוכנה, אפשר לשדרג אותה! אנחנו ממליצים להוסיף גרגרי רימון על מנת להעניק צבע וטעם שונים. אם אתם חובבים לוועדות, אפשר למלא את המנה עם פרוסות גזר טרי או פטריות ששקועים ברוטב. גם תוספת של מנגולד ייתן זווית צבעונית ומרעננת. למישהו מהר רוסנים? אני ממליץ להכין בצד סלט ירקות ברוטב תפו"зוניים גם כן. האמת שיש אין ספור אפשרויות!

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף או לשדרג במתכון הזה?
מתכון זה מאוד נוח לשדרוג. אפשר להוסיף תבלינים אהובים, כמו כמון או קימל, שיכולים להוסיף עושר חדש למנה.

האם אפשר להכין את המתכון מבעוד מועד?
בהחלט! ניתן להכין את המנה ולהקפיא. כל מה שצריך לעשות זה לחמם אותו כשהרגע מגיע.

האם ניתן להשתמש בעוף קפוא?
כן, אך במקרים כאלה יש לפתוח את העוף ולוודא שהוא מפשיר היטב לפני תחילת ההכנה.

מה עושים אם אין מיץ תפוזים טרי?
לא נורא! גם מיץ תפוזים בקבוקבה יכול להתאים, אבל אין כמו טוב טעים.

מה להגיש בצד לעוף הזה?
אפשר להגיש עם אורז לבן, קוסקוס או אפילו פירה תפו"א, כל אחד יוסיף נופך נוסף למנה!

מה הדרך הכי טובה לשמר את הטעם המדהים הזה?
אני ממליץ לשמור את הרוטב בנפרד, כך שלא מתייבש ויכול להתאושש!

האם זה מסובך להכין את המתכון הזה?
אפילו לא! מדובר במתכון קליל שתוך עשר דקות לגמרי אפשר להתחילו ולהרגיש כמו שפים מקצועיים!

האם זה מתאים לילדים?
הביטחון שלנו זה במנה הזו. המתקתקות והחמיצות בהחלט הרשימו את הילדים.

מה אפשר לעשות עם שאריות?
שאריות עוף ברוטב תפוזים נהדרות לשדרוג סנדוויץ' עם חלה או אפילו להכין פיצה!

האם יש גרסה דלת קלוריות למתכון?
כמובן! ניתן להשתמש בעוף רזה יותר שיקל על קלוריות וחוש צדדי!

מסתבר שכשיוצרים משהו מדהים במטבח, רוצים לשתף את החוויה הזו עם כולם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! בואו נשתף את האהבה באוכל עם כל החברים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​