עוגת תפוחים ושיבולת שועל ללא סוכר שתכבוש אתכם

"`html

עוגת תפוחים ושיבולת שועל ללא סוכר – המתכון המושלם לטיפול בטעמים!

כשמדברים על עוגות, כל אחד מאיתנו נזכר בחוויות מתוקות מהעבר. עוגות מבית האמא או של סבתא, שיש בהן משהו מעבר לטעם – יש בהן אהבה, חום ומשפחתיות. אבל מה אם אמרנו לכם שאפשר להכין עוגה קלילה, על הטהרת השיבולת שועל ובזכות מתיקות הטבע מבלי להוסיף סוכר?! קשה להאמין, נכון? ובכל זאת, עוגת תפוחים ושיבולת שועל ללא סוכר משגעת אותנו בכל פעם מחדש. מדובר בעוגה אוורירית, נימוחה ומעלפת. תוסיפו לתמונה את התפוחים הטריים שמעניקים רעננות ולא תקבלו סתם עוגה – אלא חוויה שלמה!

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8-10 מנות

המרכיבים הדרושים

עוגת תפוחים ושיבולת שועל ללא סוכר מגיעה עם מרכיבים פשוטים וקלילים, כך שגם מי שלא קיבל מתוכו פעם מתכון ממוחזר מהסבתא יוכל להצליח. אז מה אנחנו צריכים כאן?

  • 3 תפוחים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 2 כוסות שיבולת שועל (אפשר לשלב עם שיבולת שועל ללא גלוטן)
  • 1 כוס חלב שקדים (או חלב רגיל, לפי העדפה)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קנולה (או שמן קוקוס, לאוהבי הקוקוס)
  • 1 כף קינמון
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)
  • 1/2 כוס צימוקים (אופציונלי, מוסיף מתיקות)

מה לגבי גרסאות חלופיות?

כמובן! אפשר להכין את העוגה גם בגרסה טבעונית. פשוט החליפו את הביצים במחית בננה או בתערובת של אבקת חלבון טבעונית עם מים. בעוגה כזו תוכלו גם לשלב פירות יבשים כמו תמרים או פירות יער – הכל תלוי בהעדפות שלכם. ולמי שירצה לגרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את שיבולת השועל בקקאו, אין כמו עוגת קקאו טעימה!

שלבי ההכנה

אז אחרי שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכין את העוגה המדהימה הזו!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית באורך 20 ס"מ במעט שמן או רפידת סיליקון.
  2. מגרדים את התפוחים עם פומפיה גסה ושמים בצד.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל, חלב השקדים ואופן השימוש בשמן.
  4. מוסיפים את התפוחים המגורדים ומערבבים עד שהכל מתאחד.
  5. נוסיף את הביצים אחת אחת ונטפף במעט קנמון למראה מושלם.
  6. נסיים עם אבקת סודה לשתייה ונערבב שוב לקציצה בקפיצה דרך.
  7. נשפוך לתבנית ונהדר להכניס לתנור לכ-40 דקות או עד שהעוגה זהובה ונעימה.
  8. נוציא מהתנור, ניתן לעוגה להירגע על רשת ומאוחר יותר נפרוס ונהנה!

אופציות לשדרוגים ותוספות

כדי לקחת את העוגה לרמה הבאה, תוכלו להוסיף קמצוץ של אגוז מוסקט למילוי או על לקשט אותה עם שוקולד מריר מומס מעל. אוהבי הגבינות ייהנו להוסיף גבינת שמנת דלת שומן בצד.

משוגעים על מתוק? מוסיפים דבש או ציפוי של ריבת פירות לאלה הזקוקים למעט מתיקות נוספת – זה מדהים!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את העוגה במקרר?
כן, זו עוגה מעולה לשמירה. פשוט מכסים אותה בניילון נצמד וכך היא תישאר טרייה יותר משלושה ימים.

האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט! מדובר במנה בריאה ומזינה שילדים יאהבו. הורי ילדים יכולים לשלב עם כוס חלב כדי להעניק פינוק מושלם.

מה עושים אם אין שיבולת שועל בבית?
לא נורא! ניתן להמיר אותה באורז מבושל, זה יהיה מוגבל עד כה, אבל תוצאות מרשימות לאורחים!

מתי מומלץ לאכול את העוגה?
העוגה מתאימה לכל שעות היום – ממש כמו חטיף קל לשעת כוס קפה, קינוח לארוחת ערב למשפחה או סתם פינוק מתאים להפחתת הסוכר היומי!

איפה ניתן לקנות את המרכיבים?
כל המרכיבים זמינים בסופרמרקטים או חנויות טבע. תוכלו למצוא את שיבולת השועל גם בחנויות מקוונות – הכל נמצא תחת קורת גג אחת.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! פשוט חותכים לפרוסות ומניחים בשקית פלסטיק – זה ממש קל ואפשר להוציא בכל פעם שתרצו.

איך אפשר לגרום לעוגה להיות אפילו יותר טעימה?
נוסף לקינמון, ניתן לשלב גם תמצית וניל או אגוזים קצוצים שיתנו קראנץ' נוסף לעוגה!

מה לגבי גרסה ללא גלוטן?
כמו שציינו, יש להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן, וניתן להחליף את הקמח בחומרי גלם נוספים כמו קקאו או קמח שקדים.

אילו תוספות גם יתאימו לעוגה?
צימוקים, פרי יבש, או אפילו שוקולד מריר יכולים להוסיף לעוגת התפוחים עוד גובה, טעם מדהים ואווירה משגעת!

האם אפשר לשדרג את העוגה כך שלא תהיה כל כך שיבולת שועל?
חשוב לשמור על ניגוד הבריאות. התמרים או התפוחים יאפשרו לכם להרגיש טעם מבלי למלא אותו בסוכר!

העוגה הזו היא מושלמת לכל מטרות הבילוי, ואני ממליץ בחום שתכינו אותה, תשתפו אותה עם חברים ועם משפחה ותהפכו את חוויית האפייה המדהימה הזו למשותפת!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​