עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג – ניחוח של תמצוגת מתוקות
רבים מאיתנו זוכרים את העוגות שמילאו את הבית בניחוחות חמימים של תיבול ופירות, כאלה שמגיעות היישר מהמטבח של סבתא. אבל לפעמים גם עם מתכון פשוט אפשר להגיע לתוצאות מרהיבות! היום אנחנו נלמד להכין עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג – עוגה מדהימה, ממכרת כל כך, שמיועדת לכל מי שאוהב מתוק. רצוי לחשוב על העוגה הזו כעל מתכון מושלם לכל אירוע או יום רגיל שבו רוצים לפנק את עצמכם ואת האהובים עליכם.
זמן הכנת המתכון: 20 דקות רמת קושי: קל מספר מנות: 8-10 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- סה"כ זמן: 50 דקות
- מניח למנוחה: 10 דקות (אם רוצים)
עוגת התפוזים הזו היא לא רק עוגה, אלא חוויה. נשתף אתכם בסיפור מאחורי המתכון הזה. בעידן המודרני, בעבודה ובמרדף היומי שלנו, קשה לפעמים לעצור לרגע ולפנק את עצמנו. אבל דווקא עוגת התפוזים הזו מצליחה לשחזר את הילדות, את הרגעים של חיבוקים במטבח, וריחות מנחמים שנישאים באוויר. תסכימו איתי, זה הזמן ליצור זיכרונות חדשים!
הרכיבים הדרושים
כעת נתמקד ברכיבים הדרושים לעוגת התפוזים המהממת שלנו. כל רכיב כאן לא רק מוסיף טעם, אלא גם טקסטורה, ואפשר להגיד שאי אפשר להתכונן למתכון הזה מבלי:
- 2 תפוזים (מיץ וקצת קליפת תפוז מגוררת)
- 200 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 200 מ"ל שמן צמחי
- 1 כוס קמח תופס (או 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה)
- 1.5 כפיות קינמון (למי שאוהב)
מדהים לראות כמה רכיבים פשוטים יכולים להוביל לתוצאה כל כך מעלפת. מכן מגיע השלב הבא, נוצרות השאריות ריחות אופייניים בעקבותם נזהה שזו עוגה של משפחת פודינג.
שלבי ההכנה
בואו נתקדם אל שלב ההכנה, שם הכל מתחיל להתגשם. מהנסיון שלי, חסר סוד באמנות האפייה – הכנה נכונה ודיוק בזמן הם המפתחות להצלחה. אז קדימה, נתחיל!
- לחממים את התנא ברוור בשעה 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה, טורפים ביצים עם הסוכר עד שהתערובת רכה ובהירה.
- מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ודק קליפת התפוז ומערבבים.
- בקערת נפרדת, מערבבים את אינסטנט הפודינג, הקמח והקינמון (אם רוצים) ומוסיפים לתערובת.
- משום שהמאגרים הנעימים ביותר מתהווים במערבב את התערובת לאט לאט.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 30 דקות עד שהעוגה תקפוץ עם האצבעות (לנסיון, הכינו קיסם לבדוק)!
- ממתינים בערך 10 דקות לפני שאתם מעבירים את העוגה לקירור.
חוויה מתוקה מתחילה כאן, ותרצו להרגיש את הניחוחות תופסים את הלב. מרגע שפותחים את הכיריים, קשה להפסיק את המהות המעשית של מתיקות מדהימה.
תוספות ושדרוגים
כמובן שאפשר לשדרג את העוגה לקומות של טעמים חדשים. כאשר מדברים על עוגות, דימיון הוא המלכה:
- אי לכך תוסיפו שוקולד צ'יפסים לתערובת לעוגה יותר שוקולדית.
- אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או שקדים לקישוט.
- למי שאוהב תוספות – שינוי לקח תפוזים נוספים או פירות שונים אפשרי לפינוקים.
- אם רוצים גרסה בריאה יותר, אפשר להחליף את השמן ביוגורט.
עובדה מגניבה היא שבשימוש בדרכים שונות, כל פעם יוצאת עוגה מעט שונה, מה שמוסיף מרכיב של הפתעה בכל אפייה מחדש.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי אינסטנט פודינג – האם יש תחליף?
מומלץ להשתמש בקמח תופס או קמח עם סודה לשתייה. התוצאה תהיה מעט שונה, אך עדיין טעימה!
אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
כן! ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן. חשוב לבחור קמח שמתאים למתכונים מתוקים.
כמה זמן לפני שמומלץ להכין את העוגה?
בהחלט, ניתן להכין את העוגה יום מראש. זה גם נותן לה זמן להיטמע בניחוחות שלה.
כיצד יודעים שהעוגה מוכנה?
קיסם עץ הוא הידיד שלכם! כשמדקרים אותו בעוגה, ולוחצים עליו, אם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה!
אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט! העוגה נשמרת מעולה במקפיא. כדאי לעטוף אותה בניילון נצמד.
האם אפשר לשים קצפת מעל?
בוודאי! קצפת יכולה להוסיף טעם מעולה ויזואלי נהדר.
כמה זמן תישאר העוגה טרייה?
כשהיא מאוחסנת במיכל סגור, אפשר לשמור עליה עד שבועיים.
האם עוגת התפוזים מתאימה למסיבות?
בהחלט! זו עוגה מבוקשת למסיבות ואירועים, ותמיד משלימה ברשמיה.
האם תשתנה הטעם אם אניח תפוזים קפואים?
כן, כי טעמים יחליפו זה את זה אבל מתוך הניסיון שלי זה יכול להוסיף רבדים חדשים!
יש המלצות להצגה של העוגה?
יש להוסיף על גביה מעט קליפת תפוז מגוררת או פירות שונים לשדרוג המראה.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תהססו לשתף בחבריכם! יש המון עונג להרגיש, ואנחנו במטבח יכולים לחלוק ולממש את המתכונים האגדיים האלה עם הסובבים אותנו!